Ώρα Πατρών: “Ζητούνται ηθοποιοί πολυεργαλεία από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας”

    Ημερομηνία:

    Σε επίσημη ανακοίνωση από την Ώρα Πατρών αναφέρονται τα εξής:

    Η παράταξη μας Ώρα Πατρών αμέσως μετά την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, (μόλις πριν από ένα μήνα), είχε αναδείξει με αδιάσειστα στοιχεία ότι η επιλογή και πρόσληψη του κ. Καλατζόπουλου στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, από τη δημοτική αρχή, κάθε άλλο έγινε με την απαιτούμενη διαφάνεια και αμεροληψία, αλλά ακολούθησε τη γνώριμη τακτική της.
    Η κομματική σκοπιμότητα επικράτησε της αξιοκρατίας.
    Η επιλογή από την πρόεδρο του οργανισμού κ. Καραθανασοπούλου και τα μέλη της Λαϊκής συσπείρωσης, έγινε με αυστηρά κομματικούς όρους. Μήπως δεν ήταν αρκετή η δήλωση του κ. Καλατζόπουλου “ψηφίζω ΚΚΕ επειδή είναι το ηρωικό αταλάντευτο και πρωτοπόρο κόμμα της εργατικής τάξης” ;
    Παραμονές Δεκαπενταύγουστου με δελτίο τύπου το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ανήγγειλε ότι ζητούσε ηθοποιούς μεν, που απαραιτήτως θα πρέπει να χορεύουν, να τραγουδούν και να παίζουν όργανο ως προϋπόθεση για συνεργασία δε… Ζητούσε δηλαδή ηθοποιούς πολυεργαλεία….Η δε “οντισιόν” καθορίζονταν μόνο μία συγκεκριμένη ημερομηνία αυτήν της 23ης Αυγούστου, όπου είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί είτε βρίσκονται εν μέσω περιοδειών ανά την Ελλάδα, είτε εν μέσω ξεκούρασης προ της νέας περιόδου. Μάλιστα, η πρόσκληση δεν ανέφερε καν σε συγκεκριμένο έργο, ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι το ύφος και την κατεύθυνση που θα έχει η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ.
    NEA – ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (dipethepatras.gr)
    Όπως ήταν φυσικό πολλές ήταν οι αντιδράσεις από τον χώρο του πολιτισμού και των ηθοποιών.
    Η ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου, πρώην πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κατήγγειλε δημόσια αυτή την αναγγελία.
    Είναι η όλη διαδικασία είναι πολύ προσβλητική ανέφερε χαρακτηριστικά και εξηγούσε τους λόγους.
    Αυτές οι αντιδράσεις και οι διαπιστώσεις, οδήγησαν το ΔΗΠΕΘΕ σε διευκρινιστικό δελτίο τύπου, όπου βεβαίως προστέθηκε και νέα μέρα οντισιόν.
    NEA – ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (dipethepatras.gr)
    Η όλη αντιμετώπιση από τη δημοτική αρχή, δείχνει και την απαξίωση που έχει περιέλθει το ΔΗΠΕΘΕ, ενώ με δημόσια τοποθέτηση του, ο Θέμης Μουμουλίδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κύκλος των ΔΗΠΕΘΕ έχει οριστικά κλείσει και η Πάτρα θα έπρεπε να διεκδικήσει Εθνική Σκηνή Νότιας Ελλάδας, τονίζοντας σε άλλο σημείο ότι ένας καλλιτεχνικός διευθυντής, δεν πρέπει παίρνει την παρέα του για να περνάει καλά….
    Προφανώς η αντίληψη που έχει το ΚΚΕ και η Λαϊκή συσπείρωση είναι διαφορετική. Φέρνουμε την παρέα μας στο ΔΗΠΕΘΕ και τα περνάμε καλά, σε βάρος του πολιτισμού της πόλης.
    Η τράπουλα είναι σημαδεμένη…η οντισιόν μπάζει…

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι επτά αλλαγές που αναμένονται στις συντάξεις το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον εργατολόγο Κ. Τσουκαλά

    « H θεραπεία των αδικιών από προηγούμενους νόμους και...

    Από τα σταφύλια έως τα μήλα, ο χαοτικός καιρός απειλεί τις σοδειές της Ευρώπης

    Ο αμπελώνας του Cornelius Dönnhoff στην περιοχή Nahe της...

    Ζόζεφιν: Αγκαλιά με τον Νίνο ανήμερα των γενεθλίων της

    Η Ζόζεφιν γιόρτασε τα γενέθλιά της μαζί με τον Νίνο και μερικούς ακόμη ανθρώπους από...

    Έπιασαν νεαρό λευκό καρχαρία στο Πόρτο Λάφια Εύβοιας

    Ένα απρόσμενο περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο...