ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Βήματα προόδου στο έργο ανάπλασης

    Ημερομηνία:

    Τα δυσκίνητα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των αρκετών διαδικασιών που απαιτούνται έχει κινήσει το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να σημειωθούν βήματα προόδου στο οραματικό έργο της ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της Χαρτοποιίας Λαδόπουλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της αγοράς παρακείμενου οικοπέδου που έχει εκτιμηθεί ότι θα χρειαστεί, ώστε να κατασκευαστούν όλοι οι χώροι που σχεδιάζονται.

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Ο Χ. Μπονάνος σε παλαιότερη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις Λαδόπουλου

    «Προχωρούν οι διαδικασίες και είμαστε αισιόδοξοι. Οσα έχουμε πει με τον ανταγωνιστικό διάλογο βρίσκονται σε ισχύ. Τις επόμενες ημέρες έχουμε ραντεβού για το θέμα της αγοράς του διπλανού οικοπέδου που θέλουμε επίσης να αξιοποιήσουμε, προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον θέσεις στάθμευσης με ανταπόδοση στεγασμένης επιφάνειας 800 τ.μ. χωρίς μίσθωμα. Υπάρχει αισιοδοξία. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ενώ είναι σημαντικό ότι δεν έχουν υπάρξει δικαστικές εμπλοκές. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα τις αντιδράσεις του μειοδότη και νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα χρονοδιαγράμματα».

    Επιπλέον, μία ακόμα εκκρεμότητα για το μεγάλο έργο είναι η εύρεση πόρων, πέραν αυτών από το Ταμείο Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, έχει εκτιμηθεί ότι το έργο θα χρειαστεί 83,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 25 εκατ. € θα έρθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Απαντά ο κ. Μπονάνος για το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται: «Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει επαφή του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με την κυβέρνηση, ώστε να πιέσει τις εξελίξεις για να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για το έργο».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αποπειράθηκαν να βιάσουν 19χρονη μπροστά στον φίλο της

    Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι τουριστών από την Ολλανδία,...

    Δραπετσώνα: Αστυνομικοί βούτηξαν στη θάλασσα και διέσωσαν εγκλωβισμένο ναυαγό (βίντεο)

    Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έλαβαν σήμα για άτομο που καλούσε...

    Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (χάρτης)

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε...

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Το πρώτο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου μέσα στην Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

    Το πέμπτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αχαΐα...