Starliner: Ο κύβος ερρίφθη για τους δύο αστροναύτες – Η NASA αποφάσισε να επιστρέψουν στη Γη με κάψουλα του Ίλον Μασκ

    Ημερομηνία:

    Η επιστροφή στη Γη του Μπουτς Γουίλμορ και της Σούνι Γουίλιαμς, των δύο αστροναυτών που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στον διεθνή διαστημικό σταθμό ISS εδώ και 80 ημέρες έπειτα από τα προβλήματα με την κάψουλα της Boeing, Starliner, δείχνει να δρομολογείται.

    Μετά τη χθεσινή σύσκεψη των στελεχών της ΝΑΣΑ, αποφασίστηκε να επιστρέψουν στη Γη με τη διαστημική κάψουλα της εταιρείας του Ίλον Μασκ, Space X. Πρόκειται για τη Crew Dragon του Νοτιοαφρικανού μεγιστάνα, η επιλογή της οποίας προκρίθηκε με την ελπίδα να ολοκληρωθεί η… περιπέτεια των δύο αστροναυτών.

    Όμως, η πραγματοποίηση της αποστολής αυτής αναμένεται να γίνει τον Φεβρουάριο του 2025, αφού πρώτα ξεπεραστούν ορισμένες τεχνικές δυσκολίες, αναφέρει η ΝΑΣΑ.

    Δείτε σχετική ανάρτηση

     

    Προβλήματα στην κάψουλα

    Υπενθυμίζεται ότι Γουίλμορ και Γουίλιαμς βρέθηκαν ουσιαστικά αποκλεισμένοι στο διάστημα, μετά από προβλήματα που παρουσίασε η κάψουλα της Boeing, με την οποία είχαν μεταφερθεί στον ISS στις 5 Ιουνίου. Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ, η κάψουλα παρουσίασε διαρροή ηλίου και προβλήματα στην πρόωση, με αποτέλεσμα να κρίνεται επισφαλής η επιστροφή τους στη Γη με το ίδιο όχημα.

    Όπως γνωστοποίησε η ΝΑΣΑ, μετά και τη χθεσινή σύσκεψη, το Crew Dragon αναμένεται τελικά να φέρει πίσω στη Γη τους δύο αστροναύτες, που ήδη εκτελεί παρόμοιες αποστολές αστροναυτών προς τον διαστημικό σταθμό από το 2020. Αυτή τη φορά, στην κάψουλα του Μασκ θα υπάρχουν δύο κενές θέσεις για τους Γουίλμορ και Γουίλιαμς για να γυρίσουν πίσω.

    Star Wars

    Σημειώνεται ότι η επιλογή της ΝΑΣΑ για το Crew Dragon αρχικά δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες, λόγω της ασυμβατότητας των στολών των δύο αστροναυτών με το συγκεκριμένο όχημα. Μετά και την τελευταία εξέλιξη, το πρόβλημα αυτό φαίνεται να ξεπεράστηκε.

    Το όλο περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη αμφισβήτηση στις ΗΠΑ για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της ΝΑΣΑ, την ώρα που ο… πόλεμος για το διάστημα κλιμακώνεται μιας και η Boeing προσπαθεί να κοντράρει την SpaceX του Μασκ παίρνοντας κι εκείνη πιστοποίηση για μεταφορές αστροναυτών στο διάστημα με την δική της κάψουλα, τη Starliner.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγριογούρουνα κάνουν μπάνιο στα Τριζόνια (βίντεο)

    Αγριογούρουνα να κολυμπούν στη θάλασσα ανοιχτά της περιοχής Τριζόνια...

    Ο Εμμανουήλ Καραλής έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων!

    Τι χρονιά αυτή που ζει ο Εμμανουήλ Καραλής! Στις 29...

    Τον απήγαγαν και τον πυροβόλησαν για τα μάτια… μιας γυναίκας

    «Σε προσωπικές διαφορές» για τα μάτια μιας γυναίκας φέρεται...

    Η Νο1 άσκηση των 60 δευτερολέπτων που ωφελεί την υγεία της καρδιάς

    Ένας ειδικός έχει προτείνει ότι σύντομες εκρήξεις άσκησης, που...