ΑΑΔΕ: Νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής με σαρωτικές ψηφιακές διασταυρώσεις

    Ημερομηνία:

    Νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το επόμενο διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπου θα πραγματοποιεί σαρωτικές διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων και δεδομένων για τον εντοπισμό των αδήλωτων εισοδημάτων. Πρόκειται για νέα μονάδα ψηφιακών διασταυρώσεων η οποία θα αξιοποιεί, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όλες τις δεξαμενές φορολογικών δεδομένων, μεταξύ των οποίων τα ψηφιακά συστήματα φορολόγησης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο.

    Στόχος της ΑΑΔΕ είναι η νέα μονάδα να λειτουργήσει συνδυαστικά με όλα τα “εργαλεία” της φορολογικής διοίκησης, όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία (myDATA), η εφαρμογή appodixi, η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αλλά και τις πλατφόρμες καταγγελιών των πολιτών προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες σύλληψης των εισοδημάτων που δεν δηλώνονται στην Εφορία ή φόρων που δεν καταβάλλονται.

    Στο πλαίσιο της νέας μονάδας εντάσσονται μια σειρά από κατηγορίες διασταυρώσεων που ξεκινούν το επόμενο διάστημα, οι οποίες είναι:

    – Ο έλεγχος των στοιχείων που δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δραστηριοποιούνται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Θα ερευνηθεί, μεταξύ άλλων, αν οι ιδιοκτήτες Airbnb και άλλων κατηγοριών βραχυχρόνιων μισθώσεων διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ακινήτων στις συναλλαγές που πραγματοποιούν, αν έχουν δηλώσει επιχειρηματική δραστηριότητα.

    – Η αποκάλυψη αδήλωτων αγοραπωλησιών ακινήτων μέσω των διαθέσιμων στοιχείων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγριογούρουνα κάνουν μπάνιο στα Τριζόνια (βίντεο)

    Αγριογούρουνα να κολυμπούν στη θάλασσα ανοιχτά της περιοχής Τριζόνια...

    Ο Εμμανουήλ Καραλής έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων!

    Τι χρονιά αυτή που ζει ο Εμμανουήλ Καραλής! Στις 29...

    Τον απήγαγαν και τον πυροβόλησαν για τα μάτια… μιας γυναίκας

    «Σε προσωπικές διαφορές» για τα μάτια μιας γυναίκας φέρεται...

    Η Νο1 άσκηση των 60 δευτερολέπτων που ωφελεί την υγεία της καρδιάς

    Ένας ειδικός έχει προτείνει ότι σύντομες εκρήξεις άσκησης, που...