Ποια είναι τα ακριβότερα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

    Ημερομηνία:

    Μέσα στο φθινόπωρο βγαίνουν σε πλειστηριασμό μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα, τα οποία ψάχνουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από έναν νέο ιδιοκτήτη.

    Πρόκειται για ιστορικά βιομηχανικά ακίνητα, πολυτελή ξενοδοχεία και εντυπωσιακές βίλες, για την απόκτηση των οποίων οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να βάλουν «βαθιά» στο χέρι στην τσέπη, καθώς κοστίζουν εκατομμύρια.

    Στο «σφυρί» για 30 εκατ. ο Ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο

    Με διαφορά το πιο ακριβό ακίνητο, το οποίο θα βγει σε πλειστηριασμό στις 6 Νοεμβρίου είναι ο Ιππόδρομος στον Μαρκόπουλο. Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής έκτασης 1.000 στρεμμάτων, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και του Ιπποδρόμου.

    Θεωρείται ο ακριβότερος πλειστηριασμός καθώς η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 30,14 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται, ότι το στα τέλη του 2023 σταμάτησαν οριστικά οι ιπποδρομίες στο εν λόγω ακίνητο, ενώ όσες προσπάθειες και αν έγιναν για να συνεχιστούν οι δραστηριότητες δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

    Το συγκρότημα της ΣΤΑΚΟΡ

    Το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο για το οποίο το «σφυρί» θα χτυπήσει ξανά στις 12 Σεπτεμβρίου είναι το βιομηχανικό συγκρότημα της  Στακόρ που βγήκε σε αρχικό πλειστηριασμό στις 24 Ιουλίου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 19.474.500 ευρώ, αλλά τελικά δεν βρέθηκαν πλειοδότες.  Η Στακόρ, που άνηκε στην οικογένεια Κορτέση, είχε ταυτιστεί επί δεκαετίες με την εμπορία των αυτοκινήτων Ford και Mazda.

    Παράλληλα, η οικογένεια είχε αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα και στο real estate. Παρά ταύτα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ο όμιλος αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσα η Στακόρ να οδηγηθεί σε πτώχευση το 2014.

    Τελικά, μετά τον πρώτο άγονο πλειστηριασμό, το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο επί της συμβολής της Λεωφόρου Αθηνών έχει μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς πλέον η τιμή πρώτης προσφοράς φτάνει τα 14.605.875 ευρώ.

    Το 5αστερο Galini Sea View

    Ένας από τους ακριβότερους πλειστηριασμούς είναι και αυτός του πεντάστερου ξενοδοχείου «Galini Sea View», ο οποίος έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου 2024, εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για την ματαίωση ή την αναστολή του και στρέφεται κατά της εταιρείας «Ο Μάρακας Ξενοδοχειακές Τουριστικές Εμπορικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις».

    Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία «Mega GR Group Α.Ε.». Το συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας του πρώην Δήμου Νέας Κυδωνίας και νυν Δήμου Χανίων.  Όσο για την τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 12.780.000 ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δημήτρης Σταρόβας: Επιστρέφει δριμύτερος ο καλλιτέχνης

    Τέσσερις μήνες μετά την περιπέτεια της υγείας του, ο Δημήτρης...

    Εκτοξεύονται οι τιμές σε 850 φάρμακα ευρείας χρήσης

    Αυξάνεται από σήμερα η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα   Πιο...

    O Τσίπρας σκέπτεται την επιστροφή του

    «Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης», λένε όσοι...