«Όχι» σε προσωπικές φιλοδοξίες και  στη διάλυση του προοδευτικού χώρου

    Ημερομηνία:

    Του Θέμη Μπάκα

    Στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 150.000 μέλη ψήφισαν για πρόεδρο του κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό και μόνο το γεγονός, αντικατοπτρίζει την αποδοχή της βάσης στο πρόσωπό του, συνιστώντας παράλληλα και ένα σαφές μήνυμα για την αναγκαιότητα της επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε νέες βάσεις και σε απόλυτη όσμωση με την κοινωνία.

    Δυστυχώς, όμως, έναν σχεδόν χρόνο μετά από την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κόμμα μας δεν λέει να βγει από την δίνη μιας άνευ προηγουμένου εσωστρέφειας, στην οποία τον έχουν βυθίσει φράξιες, ομάδες, επιστολές και πάσης φύσεως παθογένειες. Αυτές, οι ίδιες, που αποδυνάμωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και τον  τέως πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, οδηγώντας τον στην παραίτηση. Κι όμως, όσοι εμφανίζονται ως υπερασπιστές ή και εκφραστές του, δεν φαίνεται να έχουν εμπεδώσει τις δηλώσεις του για βαθιά ανανέωση και επανίδρυση μας!

     

    Υπενθυμίζω, την επισήμανση του φυσικού μας ηγέτη, του

    Αλέξη Τσίπρα, που μας έφερε όλους στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, πως «η μάχη για τις ιδέες δεν ορίζεται από την καρέκλα που κατέχει κανείς».

     

    Επιπλέον, όμως, είναι αδιανόητο τη στιγμή που η κοινωνία υποφέρει κι ενώ έχουμε πάρει τη ρητή εντολή από το εκλογικό σώμα να ασκούμε τον θεσμικό μας ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση στελέχη μας να ασκούν αντιπολίτευση στο ίδιο τους το «σπίτι», αμφισβητώντας ακόμη και το (αυτονόητο) δικαίωμα του Στέφανου Κασσελάκη να αναδειχθεί βουλευτής στη θέση του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου!

     

    Μπροστά στο… μένος τους για τον πρόεδρό μας δεν αντιλαμβάνονται ακόμη και το προφανές: ότι πέραν της εσωκομματικής διάστασης, υπάρχει και η θεσμική. Είναι ό,τι χειρότερο για ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι «ακέφαλο» στη Βουλή, εφόσον ο πρόεδρός του δεν είναι βουλευτής.

     

    Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για μια «ανορθογραφία», που «μουντζουρώνει» και το πολιτικό σύστημα!

     

    Κατόπιν όλων αυτών, είμαστε υποχρεωμένοι να μην επιστρέψουμε σε προσωπικές φιλοδοξίες και σε όσους στοιχηματίζουν στη διάλυση του προοδευτικού χώρου να καταστρέψουν οποιαδήποτε ελπίδα της κοινωνίας.

     

    Είμαστε υποχρεωμένοι να αποτελέσουμε τον βασικό κορμό για την προοδευτική αντεπίθεση και τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με αντίστοιχο πρόσημο.

     

    Και στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου που θα δίνει πειστικές απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων, σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον και σε μια περίοδο γεωπολιτικών εντάσεων και προκλήσεων.

     

    ΣΣ: Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φώτης Ιωαννίδης για Ελένη Βουλγαράκη: «Πανέμορφο το Λενιώ μου»

    Η Ελένη Βουλγαράκη και ο Φώτης Ιωαννίδης είναι πολύ ερωτευμένοι και πλέον δεν...

    Σώος βρέθηκε ο ηλικιωμένος που είχε εξαφανιστεί στον Δαφνιά Μακρυνείας

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του ηλικιωμένου τα ίχνη του...

    Η νύφη δικαιολογεί τον γαμπρό που αντέδρασε όταν τον πάτησε! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ

    «Με έσπρωξε, δε με χαστούκισε ποτέ» λέει η νύφη για...