Το Google Chrome αλλάζει – Οι νέες δυνατότητες που θα έχουν οι χρήστες ανατρέπουν τα πάντα

    Ημερομηνία:

    Η Google κατέχει την κορυφαία θέση στις μηχανές αναζήτησης και παρόλο που υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός στα προγράμματα περιήγησης, το Chrome παραμένει πολύ άνετα στην πρώτη θέση. Αυτό είναι καλά νέα για την Google, αλλά όχι τόσο καλά για όσους επιθυμούν μια πιο ανταγωνιστική αγορά με πολλές επιλογές.

    Η Google αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές για να κάνει το Android μία πλατφόρμα λιγότερο εξαρτημένη από τις υπηρεσίες της και περισσότερο ανοικτή σε επιλογές των χρηστών.

    Οι επιπτώσεις των νέων ρυθμίσεων

    Σήμερα, εξετάζουμε κάποιες αλλαγές που γίνονται στο Chrome και φαίνεται να είναι μια απάντηση σε αυτό το είδος ενθάρρυνσης. Χάρη στο έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων κυβερνητικών φορέων, η Google ζητά από τους χρήστες σε ορισμένες αγορές να επιλέξουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και την προεπιλεγμένη υπηρεσία αναζήτησης τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Αυτές οι προσπάθειες εντείνονται το 2024, καθώς τίθεται σε ισχύ ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ, φέρνοντας νέες οθόνες για την επιλογή προτιμήσεων περιήγησης και αναζήτησης και αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων υπηρεσιών της Google.

    Η νέα δυνατότητα στο Chrome

    Ακόμη και με όλες αυτές τις επιλογές, φαίνεται ότι η Google προσπαθεί να καλύψει όλες τις πλευρές του ζητήματος και σύμφωνα με το MSPowerUser, αναπτύσσει μια αλλαγή στο Chrome που αφορά στη ρύθμιση των προεπιλεγμένων προγραμμάτων περιήγησης και αναζήτησης.

    Υπάρχουν ενδείξεις για αυτήν την αλλαγή σε μια πρόσφατη ενημέρωση στο Chromium Gerrit, όπου συζητείται το project για ένα παράθυρο διαλόγου για τη διαμόρφωση των προεπιλεγμένων επιλογών προγράμματος περιήγησης και αναζήτησης. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα έργο σε εξέλιξη, καθώς  σημειώνεται ότι αυτή η αλλαγή στην διεπαφή δεν είναι ακόμη λειτουργική και ότι πρέπει να συνδεθεί στο backend.

    Συγκεκριμένα, αυτή η μέθοδος για να κάνετε τις επιλογές σας θα ενσωματωθεί στο Chrome. Δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι πώς η Google σχεδιάζει να εμφανίσει αυτήν την οθόνη, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως συνέχεια που έχει σκοπό να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους χρήστες που ενδεχομένως είχαν παραβλέψει τις οθόνες επιλογής κατά την αρχική ρύθμιση της συσκευής Android.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τόνγκα: Τα νησιά όπου παίρνεις επίδομα αν χάσεις κιλά

    Τι επιδιώκει ένας μονάρχης όταν πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε...

    Πετρέλαιο: Η κρίση στη Μέση Ανατολή βάζει «φωτιά» στις τιμές – Ξεπέρασε τα 80 δολάρια το αργό

    Φωτιά στις τιμές πετρελαίου βάζει η ένταση στη Μέση Ανατολή, την ώρα...

    Έδειρε ανελέητα τη γυναίκα του και την έστειλε σε νοσοκομείο

    Ακόμη ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, σημειώθηκε σε χωριό της Δυτικής...

    ΣΥΡΙΖΑ: Την Παρασκευή η αντικατάσταση του Ηλιόπουλου

    Με τη συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων επαναλαμβάνει τις εργασίες της...