Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη βόρεια Εύβοια, έγινε αισθητός στην Αττική

    Ημερομηνία:

    Σεισμός αισθητός στην Αττική σημειώθηκε στις 22:53 στη βόρεια Εύβοια.

    Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο περίπου 4,5 χλμ. νοτιοανατολικά των Βασιλικών στην Εύβοια.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 15,4 χλμ.

    Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει μέγεθος 4,6 βαθμών.

    Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκαν άλλοι δύο σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή, μεγέθους 1,4 και 1,7 Ρίχτερ.

    Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για ζημιές σε σπίτια.

    Επίσης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για τη συγκεκριμένη περιοχή τέτοιοι σεισμοί και πρόσθεσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή Ψαροπούλι.

    «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», κατέληξε.

    Από την πλευρά του, σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος γράφει: «Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία. Ψυχραιμία!».

    Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, εκτός από την Εύβοια, και στην Αττική, ειδικά δε στα βόρεια προάστια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γλυφάδα: Έκκληση από τα αδέρφια του πατροκτόνου στη Γλυφάδα – «Δείξτε λίγη ανθρωπιά»

    Το μνημόσυνο για τις εννέα ημέρες από τον θάνατο...

    Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα για την πυραντοχή των καθισμάτων – Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές

    Τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 που συγκρούστηκε...

    Κλέβουν σχεδόν έξι εκατομμύρια λίτρα το χρόνο

    Η Ελληνική Αστυνομία σε συντονισμένες επιχειρήσεις των τελευταίων εβδομάδων...