ΠΑΤΡΑ: Οι συνταξιούχοι για τις αυξήσεις στα φάρμακα

    Ημερομηνία:

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Για ακόμα μία φορά εμείς οι συνταξιούχοι βιώνουμε τις πιο βάρβαρες περικοπές στις συντάξεις μας, σε όλα μας τα δικαιώματα, αφού η κυβέρνηση της Ν.Δ. ανακοίνωσε αυξήσεις σε μεγάλο αριθμό συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

    Η αύξηση των τιμών στα συγκεκριμένα φάρμακα αποτελεί αίτημα των φαρμακοβιομηχανιών, άλλωστε το αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για αύξηση τιμών σε φάρμακα που η τιμή τους είναι σήμερα μέχρι 15 ευρώ υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα τάχα της καταπολέμησης των ελλείψεων. Το επιχείρημα για τις αυξήσεις είναι ότι «ήταν πολύ χαμηλή η τιμή τους και δεν συμφέρει η παραγωγή τους».

    Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια από μέρος της κυβέρνησης και του υπουργού υγείας που δημιουργεί την αύξηση ακόμα και 50% στην αγορά γενόσημων φαρμάκων. Δεν είναι τυχαίο αυτό το χτύπημα της κυβέρνησης. Το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη τα φάρμακα χτυπιέται ακόμη περισσότερο, αφού με την κυβερνητική απόφαση υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε ακόμα περισσότερα για την υγεία μας από τις ήδη τσακισμένες συντάξεις μας.

    Τα παχιά τα λόγια της Κυβέρνησης για τις δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις (ανακοινώνει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός) για άλλη μία φορά θα αποδειχθούν απάτη.

    Οι συνταξιούχοι πληρώσαμε και πληρώνουμε εισφορές μια ζωή. Γι αυτό τα δικαιούμαστε δωρεάν.

    Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας των συνταξιούχων και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας μπροστά στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, να διεκδικήσουμε δωρεάν φαρμακευτική αγωγή, να καταργηθεί η λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, να καλύπτονται όλα τα φάρμακα και σκευάσματα που συνταγογραφούν οι γιατροί.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΜΑΙΖΩΝΟΣ: Κλείνει και από Ερμού προς πλατεία Γεωργίου

    Αρχίζουν τα πιο δύσκολα εντός των ημερών αφού το...

    Σχολεία: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων

    Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 14:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικές...

    ΣΥΡΙΖΑ: Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγαν εργαζόμενοι του «105.5 Στο Κόκκινο» για μη καταβολή δεδουλευμένων

    Προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό «105.5 Στο...

    efood: Ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια οι ενεργοί χρήστες το πρώτο εξάμηνο του 2024

    Με τον αριθμό των ενεργών χρηστών να αναμένεται να...
    Best Shop