Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο επιχειρηματίας που συνελήφθη για τοκογλυφία

    Ημερομηνία:

    Αύριο το πρωί αναμένεται να προσέλθει στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί ο επιχειρηματίας που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (24/8) έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Σύμφωνα με το larissanet.gr ο συγκεκριμένος συνελήφθη για τοκογλυφία και οπλοκατοχή και η απολογία του ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί τελικά αύριο το πρωί.

    Τι ισχυρίζεται ο καταγγέλλων

    Θυμίζουμε πως η υπόθεση ξεκίνησε, όταν ένας Λαρισαίος επιχειρηματίας ζήτησε τη συνδρομή της Aστυνομίας προκειμένου να ξεφύγει από τα «πλοκάμια» του δράστη, καθώς όπως ο ίδιος κατήγγειλε στις Aρχές, όταν πλέον δεν μπορούσε να καταβάλει τα χρήματα που του απαιτούσε ως τόκους και ως οφειλόμενο χρηματικό ποσό τον εξανάγκασε με επαναλαμβανόμενες λεκτικές απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας να προβεί στην αγορά δύο οχημάτων.

    Αυτά, σύμφωνα με την καταγγελία, προορίζονταν για χρήση από τον δράστη και φιλικού του προσώπου, με τον καταγγέλλοντα να καταβάλει μέρος της χρηματικής αξίας τους. Παράλληλα, τον ανάγκασε να προβεί στην ασφάλιση της συζύγου του δράστη στην επιχείρηση του, χωρίς να εργάζεται εκεί, καταβάλλοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, να καταβάλει τμηματικά στον δράστη σε συναντήσεις τους, διάφορα χρηματικά ποσά και να προβεί στη μίσθωση (leasing) συνολικά 5 αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης και φιλικό του πρόσωπο, καταβάλλοντας διάφορα χρηματικά ποσά. Επιπλέον, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, αναγκάστηκε να εξοφλήσει χρηματικό ποσό, ως οφειλή που του καταλογίστηκε από εταιρία για προκληθείσες φθορές – ζημιές σε ένα από τα μισθωμένα αυτοκίνητα.
    Ο δράστης από την παράνομη αυτή δράση του, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Αστυνομίας, αποκόμισε από τον παθόντα το συνολικό χρηματικό ποσό των 231.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και το χρηματικό ποσό των 72.333 ευρώ, προερχόμενο από παροχή υπηρεσιών, μέσω μισθώσεων των ως άνω αναφερόμενων αυτοκινήτων κ.λπ. Θυμίζουμε πως σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανέβασαν ρολά 31.489 επιχειρήσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους

    Θετικό πρόσημο «έγραψαν» οι ενάρξεις των νέων επιχειρήσεων το δεύτερο τρίμηνο του...

    Στο Κατάκολο μετανάστες που διασώθηκαν στο Ιόνιο

    Στο λιμάνι του Κατακόλου μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί περίπου...

    ΡΕΥΜΑ: «Κλειδώνει» η επιδότηση για τους λογαριασμούς Σεπτεμβρίου

    Την παράταση της επιδότησης στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος και για τον επόμενο...

    Κερατσίνι: Οδηγός μηχανής πέταξε τσάντα με χειροβομβίδες μετά από καταδίωξη

    Καταδίωξη εκτυλίχθηκε στο Κερατσίνι με οδηγό μηχανής να «ξεφορτώνεται» τσάντα με...
    Best Shop