Απίστευτες σκηνές στο νοσοκομείο Φιλιατών: «Τρώμε ξύλο για 800 ευρώ και μας μηνύουν κιόλας»

    Ημερομηνία:

    Για ακόμη μια φορά Νοσοκομείο μετατράπηκε σε ρινγκ καθώς συνοδός ασθενούς σε έξαλλη ξέσπασε την οργή του εναντίον νοσηλευτή.

    Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο πρόεδερος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τα παραπάνω συνέβησαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών με τον νοσηλευτή να πέφτει θύμα άγριας επίθεσης εν ώρα εργασίας.

    Όπως δηλώνει ο κ. Γιαννάκος «Δεν πάει άλλο με τον ξυλοδαρμό συναδέλφων από συνοδούς και ασθενείς. Είναι καθημερινό φαινόμενο παρά την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου. Δεν είμαστε εμείς που λαμβάνουμε αποφάσεις για την κατάσταση του συστήματος. Δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί να εξυπηρετούμε ταυτόχρονα δεκάδες ασθενείς στα επείγοντα, τις κλινικές. Δεν είμαστε θαυματοποιοί να γίνονται όλοι καλά οι ασθενείς χωρίς να πονάνε καθόλου. Αυτό που έγινε στο νοσοκομείο Φιλιατών δεν το χωράει ανθρώπου νους.

    Στις 14 Αυγούστου απόγευμα συγγενής ήταν στο δωμάτιο νοσηλευόμενης ασθενούς με άνοια. Ανήσυχη η ασθενής έσπαγε, πέταγε τα πάντα. Όρους ρούχα, ιματισμό κλπ. Ζήτησαν οι συνοδοί έρθει το νοσηλευτικό προσωπικό να την περιποιηθεί. Όλα αυτά στη παθολογική κλινική. Οι νοσηλευτές έκαναν νοσηλεία παρακάλεσαν να τη προσέξει ο συνοδός έως ότου τελειώσουν τη νοσηλεία για να πάνε μετά στο θάλαμο να τη περιποιηθούν. Τη παράτησαν οι συνοδοί την ασθενή επιδεικτικά και διέλυσε τα πάντα. Τι ήθελε ο νοσηλευτής να επισημάνει τι συνέβη στην ασθενή στους συνοδούς, αφ ότου έφυγαν. Άρχισε ο ένας συνοδός να του ρίχνει… στο ψαχνό… μπουνιές κλωτσιές. Ο συνάδελφος πήγε κτυπημένος για αντιμετώπιση στα επείγοντα. Κινήθηκε η αυτεπάγγελτη ποινική διαδικασία σε βάρος του συνοδού.»

    «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»
    Το κωμικοτραγικό είναι όπως καταγγέλει ο κ. Γιαννάκος είναι το γεγονός ότι ο νοσηλευτής όχι μόνο έφαγε ξύλο από τον συνοδό αλλά και συνελήφθη καθώς του έκανε και μήνυση ο θύτης του περιστατικού. «Ο νοσηλευτής έφαγε ξύλο αλλά τον συνέλαβαν γιατί ο θύτης του έκανε μήνυση. Στις 15 Αυγούστου το πρωί δούλευε ο συνάδελφος και από μέσα στο νοσοκομείο σε βάρδια τον συνέλαβε η αστυνομία. Αν είναι δυνατόν. Άφησαν τη παθολογική κλινική ακάλυπτη. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθη ελεύθερος γιατί λέτε; Επειδή ο συνοδός δεν πλήρωσε το παράβολο της μήνυσης που κατέθεσε. Αν το πληρώσει τώρα πάλι θα τρέχει. Κατόπιν τούτων μην αναρωτιέστε γιατί έχουμε κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ. Τρώμε ξύλο λαμβάνουμε 800 ευρώ μισθό το μήνα, δουλεύουμε νυχθημερόν και πάμε και κατηγορούμενοι στα δικαστήρια.»

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο Κατάκολο μετανάστες που διασώθηκαν στο Ιόνιο

    Στο λιμάνι του Κατακόλου μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί περίπου...

    ΡΕΥΜΑ: «Κλειδώνει» η επιδότηση για τους λογαριασμούς Σεπτεμβρίου

    Την παράταση της επιδότησης στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος και για τον επόμενο...

    Κερατσίνι: Οδηγός μηχανής πέταξε τσάντα με χειροβομβίδες μετά από καταδίωξη

    Καταδίωξη εκτυλίχθηκε στο Κερατσίνι με οδηγό μηχανής να «ξεφορτώνεται» τσάντα με...

    Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης θα βρεθούν σε φιλικό προς τιμήν του Ντράζεν Πέτροβιτς

    Οι κορυφαίοι του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης, θα βρεθούν...
    Best Shop