6 δροσερές σαλάτες με σταφύλι

    Ημερομηνία:

    Μούστος, κρασί, ξύδι, σταφίδες, λικέρ, γλυκό του κουταλιού και δεκάδες ακόμα διαφορετικές εκτελέσεις του σταφυλιού, κρατούν το ενδιαφέρον μας, ειδικά αυτή την περίοδο, σε εγρήγορση, χαρίζοντας έμπνευση και ιδέες που κάνουν λίγο πιο νόστιμο (και θρεπτικό) το καθημερινό μας διατροφολόγιο.

    Μέσα σε αυτό το διατροφολόγιο, και οι σαλάτες: δροσερές, light, τονωτικές, σε διαφορετικές συνταγές και με πληθώρα εποχιακών υλικών, συνοδεύουν ισορροπημένα τα κυρίως πιάτα των καλοκαιρινών μας μενού. Με πράσινα λαχανικά, όσπρια, πουλερικά, τυριά, αλλαντικά ακόμα και με ξηρούς καρπούς, τα σταφύλια, εύγεστα, έξυπνα -και δικαιωματικά- αναδεικνύονται δημιουργικά και βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι των θερινών μας διακοπών.

    Στο brunch, στις μεσημεριανές μας συναθροίσεις γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, στα απογευματινά τσιμπολογήματα ή στα light δείπνα μας με την παρέα, τα σταφύλια εκτός από χρώμα και τη δροσερή γλύκα του καλοκαιριού φέρνουν στα πιάτα μας, νοστιμιά και γαστρονομική σπιρτάδα που χωρά σχεδόν σε κάθε -και την κάθε- μας έμπνευση.

    Αυτές είναι μερικές από τις πιο δροσερές, εύκολες και θρεπτικές σαλάτες, στις οποίες το σταφύλι αναδεικνύεται πρωταγωνιστής και τις οποίες μπορούμε γρήγορα και οικονομικά να προσφέρουμε ως συνοδευτικό στα τραπέζια που ετοιμάζουμε. Οι εντυπώσεις των καλεσμένων μας θα επιβεβαιώσουν ότι ορθώς πράξαμε και φέραμε το σταφύλι σε πρώτο πλάνο και ότι είναι πλέον καιρός να αρχίσουμε να βλέπουμε το φρούτο με άλλη ματιά!

    Κοτοσαλάτα με μαρούλι, σταφύλια και παρμεζάνα
    Μια ωραία σαλάτα εποχής με το ζουμερό κοτόπουλο να συνδυάζεται με τη γλύκα των σταφυλιών. Επιλέγουμε το στήθος από το κοτόπουλο για ακόμα πιο light αποτελέσματα και μία γραβιέρα πικάντικη και ελαφρώς πιπεράτη για έξτρα ένταση στο πιάτο μας. Όσο για το σταφύλι, αυτό φροντίζουμε να είναι φράουλα ή κάποιο άλλο ροζέ σταφύλι.

    Σαλάτα με σταφύλια, σαλάμι Λευκάδας και φέτα
    Τώρα που τα σταφύλια υπάρχουν σε αφθονία στην αγορά, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη και σούπερ δροσερή και θρεπτική σαλάτα η οποία καταφέρνει να τα «παντρέψει» μοναδικά με το μαρούλι, τη φέτα και το απίστευτα γευστικό σαλάμι Λευκάδας. Ενισχύουμε γευστικά τη σαλάτα με αλμυρούς μεζέδες στο τραπέζι και με άφθονο τσίπουρο ή ούζο στα ποτήρια.

    Σαλάτα με φακές, κοτόπουλο και σταφύλια

    Γεύση, άρωμα και πρωτεΐνη σε μία χορταστική σαλάτα με φακές και κοτόπουλο, που σερβίρεται και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο. Οι φακές στην πιο δημιουργική εκδοχή τους ως σαλάτα αναμιγνύονται επιτυχημένα με το τρυφερό στήθος κοτόπουλου και με τα γλυκά σταφύλια, βγάζοντας τον ουρανίσκο μας από τη ρουτίνα του καθημερινού μενού και κάνοντάς τον να επιζητά τους ίδιους αυτούς εξαιρετικούς συνδυασμούς ξανά και ξανά, για όλο το καλοκαίρι.

    Σαλάτα με φινόκιο, πράσινο μήλο και ρόγες σουλτανίνας
    Φουλ του πράσινου σε ένα βαθύ μπολ γεμισμένο ως επάνω με φινόκιο και πράσινα μήλα και στολισμένο στην κορυφή τους με τραγανές ρόγες σουλτανίνας. Απλή, εύκολη, γρήγορη και άκρως δελεαστική, η σαλάτα αυτή θα γίνει η νέα αγαπημένη καλοκαιρινή σας συνήθεια που αναμφίβολα θα συνοδεύει δυναμικά, τα μεσημεριανά ή βραδινά σας τραπεζώματα, μέχρι ακόμα και τα τέλη του φθινοπώρου.

    Σαλάτα με αντίδια, κερκυραϊκό νούμπουλο και ρόγες ξανθού σταφυλιού

    To νούμπουλο είναι ένα καπνιστό αλλαντικό από την Κέρκυρα, που φτιάχνεται από κόντρα φιλέτο χοιρινού το οποίο, αφού παστωθεί και αρωματιστεί με μπαχαρικά, τυλίγεται σε φυσικό έντερο και καπνίζεται. Έχει ελαφρώς ροζέ χρώμα και τρώγεται ωμό, κομμένο σε λεπτές φέτες, ή ψημένο σε συνταγές. Εδώ συμμετέχει σε μια πράσινη σαλάτα μαζί με σταφύλια.

    Πολύχρωμη σαλάτα με σταφύλια, ανθότυρο και αμύγδαλα
    Μια δροσερή σαλάτα με σταφύλια, πολλά χρώματα και ποικιλία γεύσεων που συνοδεύει επιτυχημένα σε κάθε τραπέζι, το ψητό κρέας ή ακόμα και το κοτόπουλο. Η συνταγή απαιτεί σταφύλια  σουλτανίνα ή/και μαύρα σταφύλια, χωρίς το κουκούτσι τους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο Κατάκολο μετανάστες που διασώθηκαν στο Ιόνιο

    Στο λιμάνι του Κατακόλου μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί περίπου...

    ΡΕΥΜΑ: «Κλειδώνει» η επιδότηση για τους λογαριασμούς Σεπτεμβρίου

    Την παράταση της επιδότησης στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος και για τον επόμενο...

    Κερατσίνι: Οδηγός μηχανής πέταξε τσάντα με χειροβομβίδες μετά από καταδίωξη

    Καταδίωξη εκτυλίχθηκε στο Κερατσίνι με οδηγό μηχανής να «ξεφορτώνεται» τσάντα με...

    Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης θα βρεθούν σε φιλικό προς τιμήν του Ντράζεν Πέτροβιτς

    Οι κορυφαίοι του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης, θα βρεθούν...
    Best Shop