Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι έξι όμηροι δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά από μήνες βασανιστηρίων, λένε οι οικογένειες των αιχμαλώτων

    Ημερομηνία:

    Τριγμούς στο Ισραήλ προκαλεί ο θάνατος των 6 ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό σε σήραγγα κάτω από τη Γάζα.

    Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, που εκπροσωπεί τις οικογένειες των αιχμαλώτων της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι και οι έξι αιχμάλωτοι «δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αφού επέζησαν σχεδόν 11 μήνες κακοποίησης, βασανιστηρίων και πείνας στην αιχμαλωσία της Χαμάς».
    Οι συγγενείς κατηγορούν ευθέως και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον θάνατο των ομήρων, καθώς όπως υποστηρίζουν «η καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας οδήγησε στο θάνατό τους και στο θάνατο πολλών άλλων ομήρων» και του ζήτησαν να απευθυνθεί στο έθνος και να αναλάβει την ευθύνη για την εγκατάλειψη των ομήρων.
    «Από αύριο, η χώρα θα τρέμει. Καλούμε το κοινό να προετοιμαστεί. Η χώρα θα ακινητοποιηθεί. Η εγκατάλειψη τελείωσε», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το φόρουμ και που καλεί σε μαζικές διαμαρτυρίες.

    Όποιος δολοφονεί ομήρους, δεν θέλει συμφωνία

    Πυρά κατά της Χαμάς εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που ανέφερε ότι το το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να πιάσει όσους ευθύνονται για τον θάνατο των έξι ομήρων τα πτώματα των οποίων ανακτήθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

    Στη δήλωσή του ο Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ έχει δεσμευθεί στην επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων και στη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ.
    «Όποιος δολοφονεί ομήρους, δεν θέλει συμφωνία», τόνισε.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι έξι όμηροι ήταν ζωντανοί όταν αιχμαλωτίστηκαν. «Κρατήθηκαν από τη Χαμάς και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ» ανέφερε ο Γιόαβ Γκάλαντ. «Σύμφωνα με την αρχική εκτίμησή μας, δολοφονήθηκαν βάναυσα από τους τρομοκράτες της Χαμάς λίγο πριν φθάσουμε σε αυτούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

    Ευθύνη στον Νετανιάχου επιρρίπτει και η Χαμάς

    Την ίδια ώρα, ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Izzat El-Reshiq δήλωσε ότι το Ισραήλ, με την άρνησή του να υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ευθύνεται για το θάνατο των έξι ανθρώπων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

    Σε κάποια θέματα οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει. Ένα από αυτά αφορά στην ισραηλινή παρουσία σε ένα στενό τμήμα γης μήκους 14,5 χιλιομέτρων, κατά μήκος των νότιων συνόρων της Γάζας με την Αίγυπτο.

    «Οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν γι’ αυτά τα εγκλήματα»

    Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι οι ηγέτες της Χαμάς «θα πληρώσουν γι’ αυτά τα εγκλήματα. Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν για μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων».. Την καταδίκη της για την κτηνωδία που διέπραξε η Χαμάς διατύπωσε η Κάμαλα Χάρις.

    Οι έξι νεκροί όμηροι επέστρεψαν στο Ισραήλ όπου έγινε η επίσημη αναγνώριση. Ήταν ανάμεσα στους 251 ανθρώπους που κρατήθηκαν όμηροι στις 7 Οκτωβρίου 2023. Επίσης, άλλοι 97 παραμένουν αιχμάλωτοι, συμπεριλαμβανομένων των 33 που ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι είναι νεκροί.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νεαροί παγίδευσαν 16χρονο μέσω social media και τον ξυλοκόπησαν

    Δύο 18χρονοι και μία 16χρονη συνελήφθησαν για επεισόδιο που...

    Επίτιμη Δημότης Ναυπακτίας η Δρ. Ολυμπία Βικάτου – ΦΩΤΟ

    Β.Γκίζας: «Για όλα όσα έχετε και έχουμε από κοινού...

    Πτήσεις: Αλλαγές από σήμερα στις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τι ισχύει για χειραποσκευές και υγρά

    Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε...

    Τα Κάστρα Ρίου και Αντιρρίου, τα μικρά “Δαρδανέλια” της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ από drone

    Στις προεξοχές των στενών του Πατραϊκού κόλπου, βρίσκονται αντικριστά...
    Best Shop