Αυστραλία: Ένοχος για 307 σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος ανηλίκων δήλωσε υπάλληλος παιδικών σταθμών

    Ημερομηνία:

    Ο πρώην υπάλληλος παιδικών σταθμών Άσλεϊ Πολ Γκρίφιθ δήλωσε ένοχος για πάνω από 300 αδικήματα σεξουαλικής φύσης εις δεκάδων βάρος ανηλίκων που βρίσκονταν υπό την φροντίδα του στην πατρίδα του την Αυστραλία αλλά και την Ιταλία, μέσα σε διάστημα 15 ετών.

    Ο 46χρονος άνδρας εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του δικαστηρίου στο Κουίνσλαντ και αποδέχτηκε και τις 307 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος του, μετά τη διαδικασία ανάγνωσής τους που κράτησε πάνω από δύο ώρες.
    Σύμφωνα με τον Guardian, το κλίμα στην δικαστική αίθουσα ήταν βαρύ, εξαιτίας της ιδιαίτερα ειδεχθούς φύσης των εγκλημάτων που διέπραξε ο Γκρίφιθ, και ορισμένα άτομα από το ακροατήριο ξέσπασαν σε κλάματα καθώς διαβάζονταν οι κατηγορίες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Γκρίφιθ στεκόταν όρθιος και έλεγε με ήρεμη φωνή «ένοχος» μετά από την ανάγνωση κάθε κατηγορίας, ενώ περιστασιακά έγνεφε καταφατικά.

    Ο 46χρονος καταδικάστηκε επίσημα για αδικήματα που διέπραξε σε κέντρα φροντίδας παιδιών στην χώρα του και το εξωτερικό, στα οποία εργαζόταν το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2007 και Αυγούστου 2022.
    Αυτά περιλαμβάνουν 190 κατηγορίες για παράνομη και άσεμνη μεταχείριση παιδιών κάτω των 12 ετών υπό τη φροντίδα του, 28 κατηγορίες για βιασμό, 67 κατηγορίες για δημιουργία υλικού εκμετάλλευσης παιδιών, τέσσερις κατηγορίες για παραγωγή υλικού εκμετάλλευσης παιδιών και μία κατηγορία για διανομή υλικού εκμετάλλευσης παιδιών.

    Ερωτηθείς αν είχε κάτι να δηλώσει, ο Γκρίφιθ είπε «όχι» και κούνησε αρνητικά το κεφάλι του.
    Εξήντα θύματα αναφέρθηκαν ονομαστικά στο δικαστήριο τη Δευτέρα, όμως η ταυτότητά τους προστατεύεται βάσει της αυστραλιανής νομοθεσίας.

    Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία πιστεύει ότι ο Γκρίφιθ – ο οποίος διέθετε τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια για να εργάζεται σε παιδικούς σταθμούς – κατέγραφε όλα τα αδικήματα που διέπραττε στους χώρους εργασίας του με κινητά και κάμερες.

    Ο 46χρονος είχε εργαστεί σε διάφορα κέντρα φροντίδας παιδιών στο Μπρίσμπεϊν και σε άλλα στο Σίδνεϊ αλλά και στην Πίζα της Ιταλίας.

    Συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2022 από αστυνομικούς της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της αστυνομίας του Κουίνσλαντ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    To λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα, σύμφωνα με γιατρό – «Μπορεί να είναι κακό για την υγεία σας»

    Δερματολόγος αποκάλυψε ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όλοι όταν...

    Χαμάς: Έδειξε απόσπασμα βίντεο με τους 6 νεκρούς ομήρους και απειλεί να δημοσιεύσει το τελευταίο τους μήνυμα

    Βίντεο με τους έξι ομήρους που δολοφονήθηκαν δημοσίευσε η Χαμάς, μία ημέρα μετά...

    Βασίλειος Κωστέτσος και Πηγή Δεβετζή έκλεψαν την παράσταση στη Μύκονο με ροζ κοστούμι και ασημένιο φόρεμα

    Ο Βασίλειος Κωστέτσος και η Πηγή Δεβετζή συνεχίζουν τις διακοπές στην αγαπημένη τους...
    Best Shop