ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΚΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ AEGEAN: Κώστας Σβόλης… κατά Μελισσανίδη!

    Ημερομηνία:

    Εντονη η ανησυχία των κατοίκων του Ακταίου για την δρομολογούμενη επένδυση Μελισσανίδη στην περιοχή τους. Μάλιστα έθεσαν το ζήτημα και στον επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Κώστα Σβόλη, ο οποίος φέρνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα ο κ. Σβόλης ρωτά τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη: «Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ανησυχίες των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ακταίου σχετικά με την επικείμενη έναρξη δραστηριότητας στην περιοχή του Ακταίου, επιχείρησης αποθήκευσης υγρών καυσίμων με σκοπό την εμπορία.

    Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν η εν λόγω επιχείρηση έχει εγκεκριμένες όλες τις απαραίτητες περιβαντολλογικές μελέτες και αδειοδοτήσεις, εάν έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας και με δεδομένο ότι ο κάτοικοι δεν επιθυμούν την έναρξη της δραστηριότητας της εν λόγω επιχείρησης, τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε (αλλαγή χρήσης γης π.χ.)»! Το κείμενο υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ακταίου Αντώνη Γιαννακόπουλο.

    Όπως είναι γνωστό στις αρχές Μαϊου το ακίνητο με τις εγκαταστάσεις και τις δεξαμενές καυσίωμν της πρώην SHELL στο Ακταίου πέρασαν στην Aegean Oil συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη!

    Ο χώρος αυτός ανήκε τα τελευταία χρόνια στην εταιρεία ΡΟΔΟΓΚΑΖ ΑΕ και βγήκε πρόσφατα σε αναγκαστικό πλειστηριασμό μέσω της πλατφόρμας e-auction.gr Το συνολικό τίμημα για την αγορά των ακινήτων το οποίο κατέβαλε η Aegean Oil ανήλθε στα 5,8 εκατ. ευρώ, έναντι της τιμή πρώτης προσφοράς που είχε δοθεί στα πλαίσια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού 3 εκατ. ευρώ.

    Η απόκτηση των εγκαταστάσεων από τον Όμιλο του κ. Μελισσανίδη φαίνεται έγινε στα πλαίσια ευρύτερης συμφωνίας με τον Κωνσταντίνο Χρυσοχοΐδη, ιδιοκτήτη της ΡΟΔΟΓΚΑΖ ΑΕ και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ «Διαγόρας Ρόδου 1905».

    Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελείται από τον χώρο αποθήκευσης και τις εγκαταστάσεις της πρώην ‘SHELL’ αλλά και όμορο ακίνητο, στο Ακταίο, με σημαντικές κατασκευαστικές προοπτικές μέσα στον οικιστικό ιστό της περιοχής του Ρίου

    Πιο συγκεκριμένα στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της e-auction.gr είχαν αναρτηθεί δύο ακίνητα. Το πρώτο ακίνητο αφορά σε επαγγελματικό χώρο αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαίου με εγκαταστάσεις 4.000 τ.μ., μέσα σε μια συνολική έκταση 32 στρεμμάτων τα οποία βρίσκονται εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως. Τα ακίνητα αποτελούνται από μονάδα αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαίου και πετρελαιοειδών που περιλαμβάνει κτίριο γραφείων, βοηθητικά κτίρια και μεταλλικές δεξαμενές ιδιοκτησίας και έχει πρόσωπο επί της παραλιακής οδού Ελευθερίας που συνδέει το Ρίο με Ακταίο και Άγ. Βασίλειο.

    Το αγροτεμάχιο είχε βγει σε πλειστηριασμό έναντι 1,8 εκατ. ευρώ καθώς βρίσκεται σε πολύ προνομιακή θέση στην περιοχής του Ακταίου, διαθέτει ιδιωτική προβλήτα, πλησίον της ανατολικής προβλήτας του πορθμείου Ρίου και του κόμβου της Γέφυρας και είναι σε απόσταση 9,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Πάτρας.

    O χώρος αποτελείται από 14 κτίρια εξυπηρέτησης μεταξύ των οποίων είναι το κεντρικό διώροφο κτήριο γραφείων 501,20 τ.μ., θυρωρείο 49,80 τ.μ., αποθήκες ισογείου 413,87 τ.μ., αποδυτήρια ισόγεια 39 τ.μ. , αποθήκη ισογείου 98,99 τ.μ., βοηθητικοί χώροι, μηχανουργείο, αντλιοστάσια, ημιυπόγειος χώρος 74,80 τ.μ., μεγάλα μεταλλικά στέγαστρα 336 τ.μ. και 116 τ.μ., υδατόπυργος, επιφάνειας 16,00 τ.μ και επτά μεταλλικές δεξαμενές συνολικής επιφάνειας 2 στρεμμάτων.

     

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

    Για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων υπάρχει έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) έως το 2030 στο όνομα της ΡΟΔΟΓΚΑΖ ΑΕ.

    H ιδιωτική προβλήτα είναι μήκους 40μ. χρησιμοποιείται για τις φορτοεκφορτώσεις υγρών καυσίμων από και προς την εγκατάσταση μέσω δεξαμενόπλοιων.

    Το δεύτερο ακίνητο αφορά σε οικόπεδο 24,2 στρεμμάτων με διάσπαρτα ελαιόδεντρα και θαμνώδη βλάστηση, άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός ορίων οικισμού, επίπεδο, περιφραγμένο με συρματόπλεγμα, με προοπτική ανάπτυξης οικιστικού τύπου. Στο οικόπεδο έχουν γίνει έργα οδόστρωσης στο πρόσωπο του ακινήτου και διαπιστώθηκε ότι από το πρόσωπο διέρχονται κοινόχρηστα δίκτυα.

    Το οικόπεδο βρίσκεται σε δημοτική οδό, κοντά στην παραλία στο Ακταίο, στο βόρειο τμήμα του οικισμού, σε απόσταση 400 μ. από την παραλιακή οδό Ελευθερίας, είναι όμορο με τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαίου, ενώ η δημοπρασία έγινε στις 18 Απριλίου.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Creed: Δύο νέα ανδρικά αριστουργήματα με ελληνικά ονόματα από την κορυφαία δυναστεία αρωμάτων

    Επτά γενιές έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην κορυφαία...

    Οι ελληνικές εταιρείες που κέρδισαν φέτος από την κλιματική αλλαγή

    O ανάποδος καιρός με τους πολυήμερους καύσωνες, την παρατεταμένη...

    «Καίνε» και πάλι οι τιμές στο ρεύμα – Φλερτάρει με τα €1000 η χονδρική τιμή τις βραδινές ώρες

    Τις υψηλές πτήσεις των τιμών χονδρεμπορικής για το ηλεκτρικό ρεύμα στον...

    Airbnb: Τέλος στο σενάριο για πλαφόν ημερών – Έρχονται περιορισμοί ανά… ταχυδρομικό κώδικα

    Στις σωστές διαστάσεις βάζει η κυβέρνηση το «φαινόμενο» των...
    Best Shop