ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΤΡΑ: 8 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις είχαν μείωση του τζίρου

    Ημερομηνία:

    Το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε η εκπτωτική περίοδος του καλοκαιριού, οι έμποροι μπορεί βέβαια να προχωρήσουν σε προσφορές, και από σήμερα κάνουν… «ταμείο» για το αποτέλεσμα των φετινών θερινών εκπτώσεων. Ο καύσωνας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο και η ακρίβεια επηρέασαν σημαντικά την κίνηση, και η πρώτη αποτίμηση των εμπόρων έδειξε ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν κατώτερο των προσδοκιών. Στην Πάτρα εκτός των παραπάνω υπήρχαν και τα έργα που σίγουρα δυσκόλεψαν τους καταναλωτές στην εύκολη πρόσβαση σε καταστήματα, κυρίως σε αυτά της οδού Μαιζώνος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις γνωστών Πατρινών εμπόρων, οι μικρές επιχειρήσεις κινήθηκαν σε χαμηλούς ρυθμούς και ιδιαίτερα τα καταστήματα που δεν βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα των πόλεων. Καλύτερη ήταν η εικόνα για τα πολυκαταστήματα. Όπως τονίζουν οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό άνω του 80%, κατέγραψαν μείωση στις πωλήσεις τους τις πρώτες εβδομάδες των θερινών εκπτώσεων. Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών είχε άμεσο αντίκτυπο στις αγοραστικές τους συνήθειες. Οι καταναλωτές είναι πιο επιφυλακτικοί σε σύγκριση με πέρυσι και έδωσαν προτεραιότητα στις βασικές ανάγκες, όπως τα τρόφιμα και τα καύσιμα, περιορίζοντας τις αγορές σε αγαθά και υπηρεσίες που θεωρούνται πλέον πολυτέλεια.

    Τις επόμενες ημέρες στο επίκεντρο θα βρεθούν είδη βιβλιοπωλείων – χαρτοπωλείων, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ιδιαίτερα αθλητικών ειδών, αλλά και ειδών για το σπίτι, καθώς οι νεοεισαχθέντες φοιτητές θα εξοπλίσουν τα σπίτια τους εν όψει της έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις των σχολικών ειδών και των ειδών σπιτιού έχουν δημιουργήσει ολοκληρωμένα πακέτα προσφορών για μαθητές και φοιτητές και έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

     

    ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ… ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ

    Ο Δήμος Πατρέων μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν δεν μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση αναφορικά µε το πότε θα είναι έτοιµη η πεζοδρόµηση της Μαιζώνος καθώς σύµφωνα µε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μελά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις χρηµατοδοτήσεις. Σίγουρα πάντως… ξεχνάμε… τα τέλη Νοεμβρίου! Το πιθανότερο είναι να κάνουμε Χριστούγεννα… με το έργο σε εξέλιξη. «Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από τις 20 Αυγούστου οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ξανά και επικεντρώνονται στο κοµµάτι της πλατείας Όλγας. Τα πάντα θα εξαρτηθούν µε βάση τις χρηµατοδοτήσεις καθώς τις περιµένουµε για να ξεκινήσουµε το επόµενο κοµµάτι που αφορά την περιοχή της Ερµού και Αγίου Νικολάου. Μάλιστα, σε αυτό το µέρος έχουν τοποθετηθεί ήδη αγωγοί ενώ µετέπειτα θα δούµε και το κοµµάτι µέχρι και την Πατρέως» τόνισε ο κ. Μελάς. Μετά από όλα αυτά, λογικό και επόµενο είναι ο κάθε καταστηµατάρχης να προβληµατίζεται! Το κέντρο είναι  πλέον απροσπέλαστο και οι πολίτες προτιµούν να αγοράζουν από τα περιφερειακά καταστήµατα. Μάλιστα, άνθρωποι του Εµπορικού Συλλόγου Αχαΐας αναφέρουν πως στην Πάτρα υπάρχει ένα κατάστηµα που µια µέρα έκοψε µόνο µια απόδειξη.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε ποια χώρα του κόσμου απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ

    Η πατρίδα του Κάμα Σούτρα, η Ινδία, βρίσκεται στην...

    Ο Απόστολος Κατσιφάρας για τα 50χρονα του ΠΑΣΟΚ

    Σε ανάρτησή του ο τ. περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 3/9/2024

    18:00: Προκριματικά μεικτού ομαδικού BC3 (Μπότσια) –...

    Big brother για τους κακοπληρωτές ενοικιαστές – Νέο σύστημα στα πρότυπα του Τειρεσία

    «Τειρεσίας» και για τους κακοπληρωτές νοικάρηδες. Πολύ σύντομα κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου πριν...
    Best Shop