ΠΑΤΡΑ: Ποιος είναι ο Ανδρέας Φ. που «κυκλοφορεί» σε όλες τις κολώνες της πόλης;

    Ημερομηνία:

    Εδώ και μήνες το όνομα του «Ανδρέα Φ.» ενός αναρχικού – ηγέτη του τοπικού Κινήματος… κυκλοφορεί σε κάθε σημείο της πόλης. Οι σύντροφοί του που θεωρούν ότι η σύλληψή του τον περασμένο Απρίλιο από την Αντιτρομοκρατική «στήθηκε» και δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει, φροντίζουν και γεμίζουν με αφίσες κάθε κολώνα της Πάτρας ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

     

    Ο Ανδρέας Φ. δεν ήταν «κουκουλοφόρος» και ουδέποτε έκρυψε στην Πάτρα τις αναρχικές του ιδέες. Μάλιστα ακόμη και σε πορείες… στεκόταν απέναντι σε Αστυνομικούς και σε πολλές περιπτώσεις… «φώναζε» αν θεωρούσε πως ενώ οι διαδηλωτές δεν «ενοχλούσαν» οι ένστολοι «προκαλούσαν»!

     

    Ο Ανδρέας Φ. θεωρείτο από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. ως ένας από τους «σκληρούς» του «χώρου», και μάλιστα ήταν το πρόσωπο που συνέδεε πολλές ομάδες αναρχικών στην Πάτρα. Δεν είναι τυχαίο που και η «Ανατόπια» (αυτοδιαχειριζόμενος χώρος στην οδό Τσαμαδού) και οι «Αυτόνομοι» αλλά και άλλες ομάδες στηρίζουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια του Ανδρέα Φ. να βγει από τις φυλακές Μαλανδρίνου!

    Οι αναρχικοί κάνουν λόγο για μία «άθλια δικογραφία» που ουσιαστικά «βάπτισε» τον Ανδρέα Φ. τρομοκράτη.

    Η ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ SUPER MARKET

    Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2024 όταν ο Ανδρέας Φ. πήρε κάποια προϊόντα ευτελούς αξίας από σούπερ μάρκετ. Αρνήθηκε να τα επιστρέψει όταν η υπάλληλος αντελήφθη την κλοπή («απαλλοτρίωση» βαπτίστηκε από «συντρόφους» του) και τότε εκλήθη Αστυνομία. Λόγω του επεισοδίου στον χώρο του super market η Εισαγγελία «αναβάθμισε» το κατηγορητήριο σε κακουργηματικού χαρακτήρα και του επέβαλε τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του και πήραν στοιχεία από το κινητό του τηλέφωνο και τον υπολογιστή του. Μάλιστα για ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο κατά την Αστυνομία συνέδεε τον Ανδρέα Φ. με μία «οργάνωση» στην Αθήνα, ζήτησαν την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

    Τον προηγούμενο μήνα από την σύλληψη του Ανδρέα Φ. είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», στην οποία αποδίδονται πέντε τρομοκρατικές ενέργειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, dna ενός εκ των έξι κατηγορουμένων, εντοπίστηκε στον παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτρια την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι Αρχές έχουν συλλάβει και μια γυναίκα που φέρεται να σχετίζεται με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Οι έξι συλληφθέντες -ανάμεσα τους και δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί με την ιδιότητα του πυροτεχνουργού- απολογήθηκαν και οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους αρνήθηκαν  το σε βάρος τους κατηγορητήριο.Ενας εξ αυτών, ηλικίας 36 ετών, αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και ο ένας πυροτεχνουργός (της Πολεμικής Αεροπορίας) τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

     

    Τελικά στον Ανδρέα Φ. αποδίδεται σχέση με την Οργάνωση και προφυλακίζεται. Ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση. Η δίκη του δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Ηδη κρατείται 8 μήνες στο «Μαλανδρίνο», δεν θα μπορούσε να γίνει γρηγορότερα η δίκη; Οσοι τον υπερασπίζονται (και νομικοί) εκτιμούν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει και ο Ανδρέας Φ. θα επιστρέψει στους αγώνες στην Πάτρα.

    Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

    Σύμφωνα με κείμενο των συντρόφων του «ο Ανδρέας Φ., συμμετείχε ενεργά  στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-2007 και την αλληλεγγύη στους μετανάστες/τριες, στην εξέγερση του 2008 και το καταληψιακό κίνημα της Πάτρας, στους Αγανακτισμένους και τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, στην αλληλεγγύη στους διωκόμενους/ες αγωνιστές/τριες και τον αντιφασιστικό αγώνα, από τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και τις απεργίες, στις δομές αλληλοβοήθειας και τις συλλογικές κουζίνες, από τους αγώνες ενάντια στην λεηλασία της φύσης και των ζωών μας στις ανοιχτές συνελεύσεις και τις εργατικές ομάδες, από πρωτοβουλίες ενάντια στην ακρίβεια και συνελεύσεις ενάντια στις εξορύξεις, σε πρωτοβουλίες που είχαν ως στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που είχαν πληγεί από φωτιές ή πλημμύρες και την κρατική αδιαφορία». Και οι «σύντροφοί» του συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους: «Ο Αντρέας, ένας αναρχικός κοινωνικός αγωνιστής, συνειδητά έχει επιλέξει τον δρόμο του αγώνα στο πλάι των αδικημένων αυτού του κόσμου, του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στους καταστροφικούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου, με την αντίσταση, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη ως όπλο. Η δίωξη του είναι πολιτική και έρχεται να προστεθεί στις τόσες εκδικητικές διώξεις αγωνιστών που στάθηκαν και στέκονται απέναντι στον κόσμο της εξουσίας»!

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε ποια χώρα του κόσμου απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ

    Η πατρίδα του Κάμα Σούτρα, η Ινδία, βρίσκεται στην...

    Ο Απόστολος Κατσιφάρας για τα 50χρονα του ΠΑΣΟΚ

    Σε ανάρτησή του ο τ. περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 3/9/2024

    18:00: Προκριματικά μεικτού ομαδικού BC3 (Μπότσια) –...

    Big brother για τους κακοπληρωτές ενοικιαστές – Νέο σύστημα στα πρότυπα του Τειρεσία

    «Τειρεσίας» και για τους κακοπληρωτές νοικάρηδες. Πολύ σύντομα κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου πριν...
    Best Shop