Big brother για τους κακοπληρωτές ενοικιαστές – Νέο σύστημα στα πρότυπα του Τειρεσία

    Ημερομηνία:

    «Τειρεσίας» και για τους κακοπληρωτές νοικάρηδες. Πολύ σύντομα κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου πριν συμφωνήσει με έναν ενοικιαστή θα έχει την δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση με ένα κλικ στο οικονομικό του «προφίλ» και να μάθει εάν συνηθίζει να αφήνει… «φέσια» ή είναι συνεπής.

    Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ξέρει εκ των προτέρων ποιον έχει απέναντί του και εφόσον του προκύψει… κακοπληρωτής θα λαμβάνει εύκολα την απόφασή του για το εάν θα τον δεχτεί στο ακίνητό του.

     Ο big brother για τους κακοπληρωτές ενοικιαστές

    Επί της ουσίας θα υπάρχει ένα μητρώο όπου θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία των ενοικιαστών και το προφίλ τους. Αν δηλαδή έχουν αφήσει απλήρωτα ενοίκια στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή αν έχουν αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ή νερού.

    Συνιστά δηλαδή ένα νέο Τειρεσία τον οποίο θα χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να ελέγξουν τους υποψήφιους ενοικιαστές και να αποφεύγουν τους κακοπληρωτές.

    Φλίγκος

    Το γεγονός ότι αρκετοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν με ποιον συναλλάσσονται έχει συμβάλλει και στο φαινόμενο των ανείσπρακτων ενοικίων, όπου αρκετοί ιδιοκτήτες όχι μόνον δεν εισπράττουν αυτά που έχουν συμφωνήσει, αλλά κινδυνεύουν κιόλας να πληρώσουν επιπλέον φόρο ως και 45%, αν δεν καταφύγουν σε συγκεκριμένες νομικές ενέργειες.

    Φόρος έως και 45% για τα ανείσπρακτα ενοίκια

    Συγκεκριμένα, θα πρέπει:

    • Να έχουν εκδώσει εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή να έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.
    • Να καταθέσουν στην εφορία φωτοαντίγραφα των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί.

    Εάν δεν υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δήλωση των ανείσπρακτων ενοικίων τότε τα ποσά που έχουν δηλωθεί στην Εφορία ως ανείσπρακτα εισοδήματα δεν θα ληφθούν υπόψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρούν σε νέα εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης που έχει υποβληθεί επιβάλλοντας έξτρα φόρο για τα συγκεκριμένα ποσά.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις και με βάση την ισχύουσα κλίμακα το ετήσιο καθαρό φορολογητέο εισόδημα από ενοίκια φορολογείται αυτοτελώς από το πρώτο ευρώ, αφού προηγουμένως αφαιρεθεί ποσοστό 5% που αναγνωρίζεται ως δαπάνη για επισκευή, συντήρηση, ανακαίνιση και άλλες λειτουργικές ανάγκες των εκμισθούμενων ακινήτων.

    Ειδικότερα, τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται ως εξής:

    • 15% για τα πρώτα 12.000 ευρώ του εισοδήματος
    • 35% για τα επόμενα 23.000 ευρώ, δηλαδή στο τμήμα του εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ
    • 45% για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τα 35.000 ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κρήτη: Νοικιάζουν κρεβάτι μέσα στις… ελιές από 106 έως 126 ευρώ το βράδυ

    Στις Μοίρες Κρήτης, έστησαν ένα κρεβάτι μέσα σε έναν...

    ΠΑΤΡΑ – Γερωκοστοπούλου: Από πεζόδρομος… έγινε «χωματερή»! Πετούν σκουπίδια… όπου να ‘ναι

    Ο πεζόδρομος της Γερωκοστοπούλου, ένας από τους πιο κεντρικούς...

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Νέος ΚΟΚ: Το όριο των 30km/h είναι σωτηρία

    Οι θεμελιώδεις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν είναι...

    Παρασκευή Κερασιώτη: Gypsy soul

    Για τις ανάγκες μιας ακόμη επαγγελματικής φωτογράφισης πόζαρε η...