Τουλάχιστον 129 νεκροί κατά την μαζική απόπειρα απόδρασης στην ΛΔ Κογκό

    Ημερομηνία:

    Περισσότεροι από 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια απόπειρας μαζικής απόδρασης από τη μεγαλύτερη φυλακή της ΛΔ Κονγκό.

    GLEARNET

    «Ο προσωρινός απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 129 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 24 από πυροβολισμούς μετά από προειδοποίηση. Οι άλλοι πέθαναν από χτυπήματα, ασφυξία και κάποιες γυναίκες βιάστηκαν», είπε ο Bihango. Πρόσθεσε ότι 59 άτομα λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.

    Βίντεο και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, έδειχναν δεκάδες πτώματα στον περίβολο της φυλακής, αλλά και εκτεταμένες ζημιές σε πολλά κτίρια των φυλακών.

    Ο υπουργός Εσωτερικών συγκάλεσε συνάντηση των ηγεσιών των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, ανακοινώνοντας ότι το συμβάν «έχει λήξει» και ότι διεξάγονται έρευνες για το περιστατικό.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διαβάστε γιατί τα καθίσματα των αεροπλάνων είναι μπλε

    Έχεις προσέξει ποτέ το χρώμα των καθισμάτων των αεροσκαφών;...

    6 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορούν να ρίξουν την ερωτική σου διάθεση

    Εχεις αρχίσει να νιώθεις ότι το σεξ με τον...

    Πώς θα πετύχετε την τέλεια ψητή πατάτα

    Σε ποιον δεν αρέσουν οι ολόκληρες ψητές πατάτες, με την...

    Συντάξεις στην Ελλάδα: Το χάσμα δημόσιου – ιδιωτικού τομέα παραμένει υψηλό

    Η τελευταία έκθεση του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ» για τον Ιούλιο αποτυπώνει...