ΠΑΤΡΑ: Ανησυχεί η παραβατικότητα εφήβων! Κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών από 16χρονα!

    Ημερομηνία:

    Η ΕΛ.ΑΣ. ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

    του Αχιλλέα Ροδίτη

    nakas

    Η παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων μπαίνει στο στόχαστρο της Ασφάλειας Πατρών, ακόμα πιο  επισταμένα, το φετινό χειμώνα, ιδίως μετά την ανησυχητική καταγραφή περιστατικών που αφορούν σε εφήβους οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές μέσα από συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις ή ακόμα και την πρωταγωνιστική τους παρουσία σε αυτές, με ρόλο εγκεφάλου ή και απλού «εκτελεστή». Η οδηγία είναι να αυξηθεί η επιτήρηση και η περιπολία σε γνωστά «στέκια» και η πληροφόρηση για δίκτυα που εμπλέκουν στα δίχτυα τους «αμούστακα» παιδιά.

    Δυστυχώς τα όσα βλέπουν συχνά πυκνά το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στροφή εφήβων σε εξαρτήσεις πάσης φύσεως και μορφής, από την χρήση του διαδικτύου μέχρι και την άσκηση βίας ή μπούλινγκ, δεν είναι τίποτα μπροστά σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με διάπραξη αδικημάτων του Κοινού Ποινικού Δικαίου. Με πράξεις, όπως ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Και δυστυχώς, το πρόβλημα δείχνει να είναι οξυμένο και να ‘χει περάσει την διαχωριστική κόκκινη γραμμή μεταξύ του φυσιολογικού, όσον αφορά τον όγκο τέτοιων περιπτώσεων, και του άξιου προς προβληματισμό και συναγερμό.

    Απαραίτητο είναι επίσης να διευκρινιστεί ότι το ζήτημα δεν αφορά μεμονωμένες υποθέσεις παιδιών ρομά που «σπρώχνονται» προς το μικρο-έγκλημα επειδή βάσει του νόμου είναι πιο εύκολο να πέσουν «στα μαλακά». Αφορά υποθέσεις παιδιών της… διπλανής πόρτας, 14χρονων, 15χρονων και 16χρονων οι οποίοι δελεάζονται από το υποτιθέμενο «εύκολο» χρήμα ή την «κατάκτηση» της αίσθησης άσκησης εξουσίας κι επιρροής στους άλλους, άρα την αίσθηση δύναμης.

     Ο ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ… ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

    Και φυσικά, ποιος να ξεχάσει το άκρως απίστευτο που κατάφερε ένας άλλος ανήλικος, μόλις που είχε «πατήσει» τα 17 του χρόνια, στην Αμαλιάδα. Όπου όχι απλώς διέρρηξε το σπίτι ενός ηλικιωμένου αλλά το διερρήγνυε σχεδόν κάθε μέρα, από τις αρχές Ιουνίου ως τα τέλη Ιουλίου, αφαιρώντας σιγά – σιγά έπιπλα και συσκευές! Πρώτα το «άδειασε» από την επίπλωση της κρεβατοκάμαρας, μετά ξαναπήγε για να αρπάξει δύο ανεμιστήρες και το ψυγείο. Και πήγε και Τρίτη φορά αφαιρώντας κι άλλες συσκευές. Αλλά εν τέλει εντοπίστηκε και συνελήφθη. Ενώ εντοπίστηκαν και τα κλοπιμαία που μάλιστα είχε μεταφέρει με όχημα, μην έχοντας κι αυτός δίπλωμα οδήγησης!

    ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

    ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

    Φέτος το καλοκαίρι καταγράφηκαν πολλά και άκρως ανησυχητικά κρούσματα. Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις ή βιαιοπραγία εναντίον άλλων, με δράστες 15χρονα και 17χρονα παιδιά! Μερικές από αυτές παραθέτουμε ως υπενθύμιση.

     

    • Στις 20 Ιουνίου συνελήφθη 15χρονου που αναστάτωσε το Αίγιο αλλά και πανελλαδικά με την πράξη του, όταν σε παραλία της περιοχής έστησε καρτέρι σε συνομήλικό του και του επιτέθηκε χτυπώντας τον αλύπητα παντού στο σώμα και στέλνοντάς τον τελικά στο νοσοκομείο, για να του πάρει τα χρήματα που είχε πάνω του, δηλαδή, το… χαρτζιλίκι των γονιών του για μια βραδινή καλοκαιρινή βόλτα!

     

    • Λίγες μόνο ημέρες αργότερα, στις 25 Ιουνίου, η Διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αιγιάλεια ενημέρωσε για ένα ακόμη περιστατικό που αφορούσε στην σύλληψη ενός ανήλικου. Συγκεκριμένα, ένας έφηβος που ακόμα δεν είχε καν κλείσει τα 17, εντοπίστηκε από την ομάδα της ΟΠΚΕ να παραλαμβάνει ναρκωτικά για να τα διακινήσει. Σαν να μην έφθανε αυτό; Το έκανε χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο, για να πάει στην «κρυψώνα» των ναρκωτικών και να παραλάβει το προς διακίνηση δέμα, χωρίς καν να έχει δίπλωμα οδήγησης. Αλλά και όταν οι αστυνομικοί, μετά την σύλληψη, μετέβησαν σπίτι του για κατ’ οίκον έρευνα, βρήκαν σχεδόν εκατό σακουλάκια για γέμισμα με ναρκωτικό, πάνω από 12 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, ακόμα και σιδερογροθιά!

     

    • Πόσο αναμενόμενο είναι ένας 16χρονος να φορέσει κουκούλα σ’ όλο το πρόσωπο και να μπουκάρει σε κατάστημα μαζί με άλλον και όπλα, για να διαπράξει ληστεία; Δύσκολα το αντιλαμβάνεται ο νους ενός φυσιολογικού ανθρώπου, όμως συνέβη στην Πάτρα, την 31η του περασμένου Ιουλίου. Ο 16χρονος τελικά συνελήφθη. Δεν εντοπίστηκε, αντιθέτως, ο ενήλικας συνεργός του (…). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ληστές εισέβαλαν σε ένα μίνι μάρκετ κοντά στα Σύνορα της Πάτρας, κρατώντας δύο όπλα, (κρατούσε όπλο και ο ανήλικος…). Για μια λεία μόλις των 120 ευρώ…

     

    • Στις 4 Αυγούστου άλλος ένας ανήλικος ένιωσε να του περνούν χειροπέδες. Στο Αγρίνιο, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη με την κατηγορία ότι λίγο νωρίτερα είχε… διαρρήξει ένα περίπτερο από το οποίο είχε αφαιρέσει 25 συσκευασίες ηλεκτρονικών τσιγάρων συνολικής αξίας 200 ευρώ.

     

    • Επίσης κοντά στα μέσα του Αυγούστου, ένας άλλος 16 ετών, συνελήφθη στην Ναύπακτο, επειδή διέπραξε διάρρηξη σε… ξενοδοχείο! Μόνο και μόνο για να καταφέρει να αφαιρέσει 200 ευρώ όλα κι όλα!

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ζάκυνθος- Ο εφιάλτης του 15χρονου: Ανήλικοι τον απειλούσαν και τον έκλεβαν για 7 μήνες – Η μαρτυρία του

    Υπέστη βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς για 7 μήνες στα χέρια τριών ανήλικων...

    Πάτρα Ενωμένη: Ερωτήματα για το έργο της αποχέτευσης λυμάτων

    Ερώτηση στην Δημοτική Αρχή απευθύνει ο επικεφαλής της μείζονος...

    Ρέθυμνο: Αποτυχημένος “σασμός” οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας του 69χρονου κτηνοτρόφου

    Ένας «σασμός» που τελικά δεν έγινε ποτέ, φαίνεται πως...

    Ο Γιώργος Παπαδάκης και η εκπομπή του «Καλημέρα Ελλάδα» επιστρέφουν στους τηλεοπτικούς δέκτες

    Ο Γιώργος Παπαδάκης και η εκπομπή του «Καλημέρα Ελλάδα» επιστρέφουν στους...
    Best Shop