ΠΑΤΡΑ – ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Ο «Μπάμπης», ο «Λυκούργος» κι η «Θαλασσία»…

    Ημερομηνία:

     του Αχιλλέα Ροδίτη

    Το σίγουρο είναι ότι η Πάτρα έχει πολλαπλά προβλήματα σε σχέση με την εικόνα της στο κέντρο και τις συνοικίες. Άλλωστε το ρεπορτάζ στη σελίδα 4 της σημερινής «Πολιτείας» είναι ενδεικτικό του τι επικρατεί. Αλλά όμως υπάρχει απάντηση και ίσως ένα φως στο τούνελ. Μια ελπίδα να αλλάξει κάτι προς τη θετική κατεύθυνση.

    nakas

    Το πρώτο, έχει να κάνει με τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας Πόλης που τον Δεκέμβριο θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, έπειτα από δημόσια διαβούλευση, και θα καθορίσει το πώς αντιμετωπίζουμε και διορθώνουμε τα κακώς κείμενα.

    Το δεύτερο, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πολιτεία», είναι ότι… έρχονται τρεις Μασκότ και μεγάλη καμπάνια, μπας και ανασκουμπωθούμε άπαντες και ευαισθητοποιηθούμε όσον αφορά το δικό μας μερίδιο ευθύνης για πολλά από τα άσχημα που δεν μας αρέσουν στην πόλη.

     

    Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου και ο Αντιδήμαρχος, Τάκης Πετρόπουλος, έχουν ήδη σχεδόν έτοιμο, στα σκαριά, το σχέδιο… αντεπίθεσης. Πρόκειται για μία μεγάλη ενημερωτική καμπάνια ευαισθητοποίησης όλων μας, που θα βασιστεί σε τρεις φιγούρες οι οποίες θα γίνουν… συμπολίτες μας, θα τις γνωρίσουμε μέσα από σειρά δράσεων και εικόνων που θα αντικρίζουμε, ενώ θα αντιπροσωπεύουν καθέναν από εμάς, ανάλογα με την περιβαλλοντική συμπεριφορά του.

    Από την μια, θα είναι ο «Μπάμπης». Ο… αφασίας, ο έχων άγνοια περί των περιβαλλοντικών ευθυνών του ως πολίτης και ως άτομο, ο πλήρως αδιάφορος πολίτης που πετά το στρώμα του δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, που πετά το τσιγάρο ή το χαρτί του στο δρόμο, που διπλοπαρκάρει… κ.λπ..

    Από την άλλη, θα είναι τα «Ζιζάνια», οι πιτσιρικάδες, της καμπάνιας. Ο «Λυκούργος» και η «Θαλασσία». Θα έχουν άμεση σχέση με την φύση και το περιβάλλον, ακόμα και στην όψη τους, αφού τα μαλλιά του Λυκούργου θα είναι από δάφνες ενώ της Θαλασσίας από φύκια!

    Η παρέα των παιδιών, θα κριτικάρει και θα εκθέτει τον Μπάμπη. Θα τον φέρνει ενώπιον των συμπολιτών του αλλά και ενώπιον των ευθυνών του για κάθε απροσεξία ή προκλητική πράξη του που θα προδίδει την αδιαφορία του για το περιβάλλον αλλά και την έλλειψη σεβασμού προς τους συμπολίτες του.

     

    ΜΕ ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ Π. ΖΑΧΑΡΗ

    Οι τρεις φιγούρες έχουν ήδη δημιουργηθεί από τον σκιτσογράφο που είναι γνωστός από τα σκίτσα του στις εφημερίδες «Το Ποντίκι» και «Ριζοσπάστης». Θα δημιουργεί ιστορίες με βάση συγκεκριμένα σενάρια που καθένα του θα έχει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα να εκπέμψει, μέσα από τους διαλόγους και τα σκηνικά που θα στηθούν μεταξύ του Μπάμπη, του Λυκούργου και της Θαλασσίας, τα οποία θα αποτυπώνουν ό,τι ζούμε πραγματικά στην καθημερινότητά μας. Θα πρόκειται, μάλιστα, για συνολικά 12 ιστορίες που θα παίζουν σε 4 διαφορετικά σκίτσα. Ενώ δεν αποκλείεται όλο το κόνσεπτ να το δούμε να προβάλλεται και να προωθείται ακόμα και μέσα από… Κινούμενα Σχέδια.

     

    ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

    Το σχέδιο της καμπάνιας περιλαμβάνει «βομβαρδισμό» τέτοιων ιστοριών, μέσα από τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά ακόμα και με διαδραστικές δράσεις που θα γίνονται σε σχολεία και σε δομές. Ειδικά μάλιστα στα σχολεία, λέγεται ότι έχει προβλεφθεί η σειρά πολλών και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων από εθελοντές Γεωπόνους οι οποίοι θα φροντίζουν ώστε να εντρυφήσουν τα περιβαλλοντικά μηνύματα στα παιδιά, θα αναλάβουν να τα βάλουν στον κόσμο της δενδροφύτευσης και της δημιουργίας κήπων, μέσα στα σχολεία, ενώ το σημαντικότερο θα είναι ότι σε αυτές τις δράσεις θα καλούνται για συμμετοχή, και οι γονείς των μαθητών. Έτσι ώστε οι ιστορίες του Μπάμπη, του Λυκούργου και της Θαλασσίας, να φθάσουν παντού και σε όλες και όλους, αλλά και το μήνυμα για την ριζική αλλαγή της συμπεριφοράς μας στην πόλη, να πιάσει τόπο καθολικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ζάκυνθος- Ο εφιάλτης του 15χρονου: Ανήλικοι τον απειλούσαν και τον έκλεβαν για 7 μήνες – Η μαρτυρία του

    Υπέστη βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς για 7 μήνες στα χέρια τριών ανήλικων...

    Πάτρα Ενωμένη: Ερωτήματα για το έργο της αποχέτευσης λυμάτων

    Ερώτηση στην Δημοτική Αρχή απευθύνει ο επικεφαλής της μείζονος...

    Ρέθυμνο: Αποτυχημένος “σασμός” οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας του 69χρονου κτηνοτρόφου

    Ένας «σασμός» που τελικά δεν έγινε ποτέ, φαίνεται πως...

    Ο Γιώργος Παπαδάκης και η εκπομπή του «Καλημέρα Ελλάδα» επιστρέφουν στους τηλεοπτικούς δέκτες

    Ο Γιώργος Παπαδάκης και η εκπομπή του «Καλημέρα Ελλάδα» επιστρέφουν στους...
    Best Shop