Αχαία: Έρχεται το “sports pass” των 300 ευρώ για μαθητές-Οι δικαιούχοι

    Ημερομηνία:

    Με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25, δρομολογείται από πλευράς Υπουργείου Παιδείας ο σχεδιασμός για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων μαθητών ώστε η καταβολή του voucher των 300 ευρώ να έχει δοθεί μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2024 δηλαδή από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο.
    “Sports Pass”.

    Πότε θα δοθεί το μαθητικό voucher των 300 ευρώ

    Σύμφωνα με τα έχουν ανακοινωθεί το Sports Pass είναι ένα νέο voucher ύψους 300 ευρώ που αποφασίστηκε να δοθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας για να ενισχυθεί η συμμετοχή των εφήβων σε αθλητικές δραστηριότητες και αθλήματα και ουσιαστικά με αυτό το ποσό θα επιδοτείται άπαξ η εγγραφή των δικαιούχων μαθητών αθλητικούς συλλόγους.

    Η υποσημείωση όμως που πρέπει να προσεχθεί αφορά το γεγονός ότι δεν θα δοθεί στο σύνολο των μαθητών της Α Γυμνασίου καθώς θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια ώστε να προκύψουν κατόπιν της υποβολής αιτήσεων οι 35.000 δικαιούχοι. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πλαίσιο των εισοδηματικών κριτηρίων. Σύμφωνα με τα δεδομένα θα αφορά οικογένειές με χαμηλά εισοδήματα, ενώ είναι πιθανό να ευνοηθούν πολύτεκνοι αλλά και οικογένειες με ΑΜΕΑ.

    Τι αναφέρει το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Παιδείας για το Sports Pass

    «Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό. Με περίπου 100.000 μαθητές να απαρτίζουν τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνεται το μέτρο, μόλις 35.000 θα δικαιούνται το ποσό των 300 ευρώ του voucher, οι οποίοι θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 4/9/2024

    15:30 Eurosport 1 US Open Τένις 15:30 Eurosport 1 Λα...

    Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ – Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

    Ρωσική αεροπορική επίθεση στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, όχι...

    Πανεύκολη συνταγή για ζυμαρικά με λουκάνικα, λεμόνι και παρμεζάνα – Το πιάτο που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια

    Αυτό το πιάτο ζυμαρικών σε ένα τηγάνι συνδυάζει νόστιμα λουκάνικα με...
    Best Shop