Γαλλία: Η κόλαση της Gisele – Πώς περιγράφουν τα παιδιά τον πατέρα τους, τι απαγόρευε στους βιαστές της

    Ημερομηνία:

    Αποτροπιασμό σε ολόκληρη τη Γαλλία, και όχι μόνο, έχει προκαλέσει, η υπόθεση φρίκης με ένα Γάλλο συνταξιούχο, τον Dominique, που κατηγορείται ότι στρατολόγησε δεκάδες αγνώστους μέσω διαδικτύου για να βιάσουν τη σύζυγό του, Gisele Pelicot, στο σπίτι τους στην Προβηγκία, αφού την νάρκωνε.

    Όλοι κατηγορούνται για βιασμό και η δίκη πρόκειται να διαρκέσει για τέσσερις μήνες. Ο Dominique γνώριζε άνδρες στο διαδίκτυο και του καλούσε στο σπίτι του για να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη σύζυγό του, τραβώντας σε βίντεο τους βιασμούς που γίνονταν από το 2011 μέχρι το 2020 ενώ την βίαζε και ο ίδιος. Η αστυνομία υπολογίζει ότι έγιναν συνολικά 92 βιασμοί από 72 άνδρες, ωστόσο 51 ταυτοποιήθηκαν και δικάζονται μαζί με τον κύριο ύποπτο και σύζυγο της Gisele.

    Οι αυστηροί περιορισμοί του Pelicot στους βιαστές

    Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Le Point, ο Pélicot έθεσε αυστηρούς περιορισμούς σε όλους τους άνδρες που προσκάλεσε να βιάσουν τη γυναίκα του: όχι τσιγάρα ή άρωμα, τακτοποιημένα και κομμένα νύχια και ένα μπάνιο με ζεστό νερό, πριν βιάσουν το θύμα, έτσι ώστε να μην ξυπνήσει.

    Ένας από τους δικηγόρους της Gisele, ο Αντουάν Καμύ, είπε: «Θα μπορούσε να είχε επιλέξει μια κλειστή δίκη, αλλά αυτό θα ήθελαν οι κακοποιητές της» τονίζοντας ωστόσο πως αυτή η δίκη θα είναι «μια φρικτή δοκιμασία» για εκείνη. «Για πρώτη φορά, θα πρέπει να ζήσει τους βιασμούς που υπέστη για 10 χρόνια» είπε ο Καμύ.

    Ένας άλλος από τους δικηγόρους της, μιλώντας έξω από το δικαστήριο, αποκάλυψε ότι η επανεξέταση και προβολή των βίντεο της επίθεσης της ήταν «δύσκολο, για εκείνη και για όλη την οικογένεια», αλλά «η δίκη ξεκίνησε και η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει».

    Όπως εξήγησε, «όσον αφορά τη διάθεσή της, υπάρχει ήδη μια αίσθηση ανακούφισης που η δίκη είναι δημόσια και ότι δεν θα βρεθεί μόνη της στο δικαστήριο για τέσσερις μήνες με τους κακοποιητές της. Έτσι, αυτό παρέχει κάποια ”άνεση”. Επίσης, προετοιμάζεται, ξέρει ότι τα λόγια της θα εξεταστούν εξονυχιστικά από την αντίπαλη πλευρά.

    Σύμφωνα με άλλο δικηγόρο της Gisele, ο προεδρεύων δικαστής Roger Arata ανακοίνωσε ότι όλες οι ακροάσεις θα είναι δημόσιες, εγκρίνοντας το αίτημα της Gisele να παραιτηθεί από την ανωνυμία της και να διατηρήσει την «πλήρη δημοσιότητα μέχρι το τέλος» της δικαστικής υπόθεσης.

    «Με αηδιάζει. Νιώθω βρώμικη, μολυσμένη, προδομένη. Ήταν σαν να με χτύπησε τρένο υψηλής ταχύτητας» περιέγραψε η ίδια η Gisele χθες στο δικαστήριο για το πώς ένιωσε όταν ανακάλυψε τι συνέβαινε.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες και όπως μεταδίδει η Sun, οι Pélicots φαίνονταν να είναι «αξιοσέβαστοι συνταξιούχοι με συχνές επισκέψεις από μέλη της οικογένειας, που είχαν ένα ευρύχωρο οικογενειακό σπίτι». Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι γείτονές τους τούς περιέγραψαν χαρακτηριστικά ως «υπέροχους ανθρώπους» που διοργάνωναν πάρτι στο γκαζόν τους γύρω από την πισίνα τους.

    Η δικηγόρος του Pélicot, Béatrice Zavarro, είπε στους δημοσιογράφους το πρωί της Δευτέρας ότι νιώθει τεράστιες τύψεις. «Ντρέπεται για αυτό που έχει κάνει, είναι ασυγχώρητο» είπε, προσθέτοντας ότι οι εγκληματικές του πράξεις ήταν μέρος «μιας μορφής εθισμού». Και πρόσθεσε: «Η συμπεριφορά του πελάτη μου είναι ότι αναγνωρίζει τι έχει κάνει και αυτό δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ».

    gallia-viasmoi-paidia-1
    Η Caroline Darian στέκεται δίπλα στον αδελφό της Florian P. , στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης του πατέρα τους

    Πώς περιέγραψαν τα παιδιά τους τον πατέρα τους

    Το ζευγάρι απέκτησε μαζί τρία παιδιά. Όπως έχει δηλώσει η Gisele, είχε απορρίψει την πρόταση του συζύγου της να δοκιμάσουν το swinging και να γνωρίσουν άλλο ζευγάρι (ή συντρόφους) για να συνάψουν σεξουαλικές σχέσεις.

    Η κόρη τους μίλησε με θέρμη για την επιρροή του πατέρα της στη ζωή της όταν ήταν νεαρή, ενώ ο μεγαλύτερος γιος τους ισχυρίστηκε ότι τίποτα στις πράξεις του πατέρα του δεν έδειχνε καμία παρέκκλιση και ότι «ανέκαθεν εκπλήρωνε τον ρόλο του ως πατέρας».

    «Ήταν Δευτέρα, η μητέρα μου, μου τηλεφώνησε αργά το απόγευμα, αφού είχε περάσει όλο το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα και μου είπε ότι εκεί της έδειξαν φωτογραφίες, την νάρκωνε ο σύζυγός της, ο πατέρας μου, επί χρόνια και την βίαζαν», δήλωσε η κόρη του θύματος.

    Τα αρρωστημένα μηνύματα του συζύγου της Gisele ενώ έψαχνε για κακοποιητές

    Ο Dominique, έψαχνε συνεχώς για νέους άνδρες προκειμένου να συμμετάσχουν στις αρρωστημένες φαντασιώσεις του βιάζοντας την ίδια του τη σύζυγο. «Είσαι σαν εμένα, σου αρέσει η φάση του βιασμού», φέρεται να έστειλε σε έναν από τους 51 κατηγορουμένους με τους οποίους συνομιλούσε, προσπαθώντας να τους πείσει να συμμετάσχουν. Την ίδια ώρα, όπως έχει γίνει γνωστό, ορισμένοι από τους κατηγορουμένους έχουν δηλώσει πως δεν γνώριζαν την φύση τους συνεύρεσης πιστεύοντας πως όλα γίνονταν με την συγκατάθεση της Gisele.

    Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη σύλληψή του για την καταγραφή βίντεο κάτω από τις φούστες γυναικών σε ένα σούπερ μάρκετ, ο 71χρονος Γάλλος βρίσκεται επιτέλους ενώπιον της δικαιοσύνης, μαζί με δεκάδες άλλους άνδρες που ανταποκρίθηκαν στις σκοτεινές προσκλήσεις του.

    Ο Pelicot δικάζεται στην πόλη Αβινιόν της Γαλλίας, κοντά στο σπίτι του στο Μασάν, για την οργάνωση αυτού του άρρωστου κυκλώματος βιασμών. Ο ίδιος χρησιμοποιούσε ένα διαδικτυακό δωμάτιο συνομιλίας με την ονομασία «Χωρίς να το ξέρει» για να εντοπίζει άνδρες που θα συμμετείχαν στις διεστραμμένες φαντασιώσεις του.

    Οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν πάνω από 20.000 φωτογραφίες και εικόνες που δείχνουν τη Gisele να κακοποιείται σεξουαλικά από 72 ξένους άνδρες, 50 από τους οποίους έχουν ταυτοποιηθεί και επίσης δικάζονται. Η Gisele ήταν σε κωματώδη κατάσταση κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων, αφού είχε ναρκωθεί από τον σύζυγό της.

    Πώς έμαθε τη φρίκη που ζούσε

    Η γυναίκα για χρόνια έχανε μαλλιά και βάρος, ενώ είχε αρχίσει να ξεχνάει ολόκληρες μέρες και μερικές φορές φαινόταν να είναι μονίμως χαμένη λόγω των υπνωτικών χαπιών. Τα παιδιά και οι φίλοι της ανησυχούσαν ότι είχε Αλτσχάιμερ. Αλλά στα τέλη του 2020, αφού κλήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη νότια Γαλλία, έμαθε μια πολύ πιο συγκλονιστική ιστορία.

    Ο επί 50 χρόνια σύζυγός της, Dominique Pelicot, έλιωνε υπνωτικά χάπια στο φαγητό και το ποτό της για να την βάλει σε βαθύ ύπνο και στη συνέχεια τη βίαζε. Είχε οδηγήσει δεκάδες άνδρες στο σπίτι της για να τους βιντεοσκοπήσει να τη βιάζουν επίσης, είπαν, σε μια κακοποίηση που διήρκεσε σχεδόν μια δεκαετία.

    Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν ο σύζυγός της, Ντομινίκ, συνελήφθη το 2020 για προσπάθεια βιντεοσκόπησης γυναικών κάτω από τις φούστες τους σε ένα σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία κατέσχεσε τις συσκευές του, ανακαλύπτοντας περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και βίντεο που τεκμηρίωναν τη μακροχρόνια κακοποίηση της γυναίκας του.

    Ο Ντομινίκ παραδέχθηκε την ενοχή του και δήλωσε ότι ξεκίνησε να ναρκώνει τη γυναίκα του για να της κάνει πράγματα που εκείνη συνήθως αρνούνταν, ενώ στη συνέχεια άρχισε να προσκαλεί άλλους άντρες να συμμετάσχουν.

    Οι κατηγορούμενοι άνδρες επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι νόμιζαν πως είχαν τη συγκατάθεση του συζύγου και επομένως δεν θεώρησαν ότι διαπράττουν βιασμό, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι πίστευαν πως η γυναίκα είχε συναινέσει στη νάρκωση της ως μέρος μιας σεξουαλικής φαντασίωσης. Ωστόσο, η γυναίκα δεν είχε καμία ανάμνηση από τους βιασμούς και θα δει για πρώτη φορά τις βιντεοσκοπήσεις των επιθέσεων στο δικαστήριο.

    dominique-gallia-1
    Ο Dominique P που κατηγορείται για την υπόθεση


    Η 71χρονη ζει ξανά τον εφιάλτη μέσα από τη δίκη

    Η 71χρονη Gisele, η οποία υπέμεινε την πρώτη φάση μιας δίκης που θα κρατήσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες, στο ποινικό δικαστήριο Βοκλούζ στην Αβινιόν, επέλεξε να μην διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να εκθέσει τους βιαστές της.

    Σημειώνεται ότι από τους 51 κατηγορούμενους άνδρες, 20, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν εκτός φυλακής, με εγγύηση.

    gisele-p
    Η Gisele P. το θύμα της υπόθεσης

    Προβληματισμός στην ιατρική κοινότητα

    Η υπόθεση έχει προκαλέσει προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα, καθώς η γυναίκα είχε επισκεφθεί γυναικολόγους και νευρολόγους για συμπτώματα που περιλάμβαναν απώλεια μαλλιών και μνήμης, χωρίς όμως να διαγνωστεί σωστά.

    Οι αποκαλύψεις αυτές έχουν επίσης ανοίξει μια συζήτηση στη Γαλλία για την αναθεώρηση της νομοθεσίας περί βιασμού, ώστε να γίνεται σαφές ότι η σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση αποτελεί βιασμό, ενώ η συναίνεση δεν μπορεί να υπάρχει όταν ο άλλος βρίσκεται σε κατάσταση που επηρεάζει την κρίση του.

    diki-viasmoi-gallia-1
    Αυτό το σκίτσο του δικαστηρίου που έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 2024 δείχνει τον κατηγορούμενο Dominique P. (R) κατά τη διάρκεια της δίκης – Πηγή: AFP

    Η ζωή της με τον σύζυγό της

    Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1971 και παντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα, πριν αποκτήσουν τρία παιδιά μαζί, τα οποία δήλωσαν ομόφωνα ότι δεν περίμεναν κάτι τέτοιο από τον πατέρα τους, ο οποίος ήταν πάντα παρών στη ζωή τους.

    Η αποτρόπαια σεξουαλική κακοποίηση που ενορχήστρωσε ο σύζυγός της λέγεται ότι ξεκίνησε το 2011, όταν το ζευγάρι ζούσε κοντά στο Παρίσι, και συνεχίστηκε αφού μετακόμισαν στο Μαζάν, δύο χρόνια αργότερα.

    Ο επί 50 χρόνια σύζυγός της, έλιωνε υπνωτικά χάπια στο φαγητό και το ποτό της για να την βάλει σε βαθύ ύπνο και στη συνέχεια τη βίαζε, μαζί με τους 51 άνδρες που συμμετείχαν σε αυτό.

    gallia-viasmoi-paidia-1
    Η Caroline Darian στέκεται δίπλα στον αδελφό της Florian P. , στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης του πατέρα τους

    Του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και για δολοφονία

    Ο Dominique είναι επίσης ύποπτος για το βιασμό και τη δολοφονία της Sophie Narme, μιας 23χρονης κτηματομεσίτριας, η οποία βρέθηκε ακρωτηριασμένη σε ένα διαμέρισμα στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού το Δεκέμβριο του 1991. Οι πηγές των ερευνών δήλωσαν στη Le Parisien ότι υποπτεύονται ότι ο Dominique P κανόνισε συνάντηση με τον Narme στο διαμέρισμα, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «κ. Duboste».

    Ένας συνάδελφος του Narme θυμήθηκε ότι συνάντησε έναν άνδρα που χρησιμοποιούσε το όνομα Duboste και που ταίριαζε στην περιγραφή του Dominique P. Ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

    Μια άλλη μεσίτρια – ηλικίας 19 ετών και αναφερόμενη μόνο ως E – δέχθηκε επίθεση υπό παρόμοιες συνθήκες από τον Dominique P σε διαμέρισμα στο προάστιο Villeparisis του Παρισιού το 1999, αλλά κατάφερε να διαφύγει αφού αντιστάθηκε, δήλωσε η αστυνομία. Στη δεύτερη περίπτωση βρέθηκε αίμα στο χαλί και τον Αύγουστο του 2022 η αστυνομία ισχυρίζεται ότι το DNA που βρέθηκε ταυτίστηκε με το γενετικό προφίλ του Dominique P.

    Ο Dominique P ήταν στον κλάδο των ακινήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, και ένα ηλεκτρονικό προφίλ της αστυνομίας που συγκεντρώθηκε από μαρτυρίες μαρτύρων λέγεται ότι «έχει μεγάλη ομοιότητα» με τον Duboste και τον άνδρα που επιτέθηκε στην E, δήλωσε πηγή της έρευνας.

    Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, ο Dominique P εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή στη Ναντέρ, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της Sophie Narme και την απόπειρα βιασμού της E.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το παραλιακό μας τείχος

    Του Δημήτρη Νταλαπέρα, μέλους Πολιτικού Συμβουλίου σπιράλ Η Πάτρα ίσως...

    Επίσκεψη του κου. Γ.Ντάνου, δημιουργού της μπύρας ‘’Ammousa’’, στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

    Με μεγάλη χαρά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας κ....

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας θα συμμετέχει στην 88η ΔΕΘ  με επιχειρήσεις- μέλη του

    Μετά την επιτυχημένη παρουσία όλων αυτών των ετών στη...

    ΔΕΥΑΠ: Εργασίες μετατόπισης δικτύου ύδρευσης στο κέντρο, την Πέμπτη

    Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την  Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου...
    Best Shop