Πρόταση του Φωκίωνα Ζαΐμη για μετονομασία της παραλιακής οδού Ρίου- Αγίου Βασιλείου, σε «Κωστής Στεφανόπουλος»

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που αφορά την αποκατάσταση και ανάπλαση της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης φέρνει ξανά στην επιφάνεια την εμβληματική κίνηση στη μνήμη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας «Κωστή Στεφανόπουλου».

    Η ιδέα ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, όταν ο ίδιος ως  ενεργός πολίτης  και κάτοικος Ρίου, πήρε την πρωτοβουλία να συλλέξει υπογραφές προκειμένου να μετονομαστεί η παραλιακή οδός «Ρίο- Άγιος Βασίλειος», σε «Κωστής Στεφανόπουλος» και εν συνεχεία να αποστείλει σχετική επιστολή στο Δήμο Πατρέων προκειμένου να τεθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς ένα πρόσωπο – σύμβολο της εποχής του, μια εμβληματική προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, που διακρινόταν για το ήθος, τη ταπεινότητα και την παιδεία του. Ως γνωστόν, ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος διατηρούσε την οικία του στην περιοχή και συνήθιζε να οδηγεί τακτικά το ποδήλατό του στην συγκεκριμένη παραλιακή οδό, πάντα χαμογελαστός, προσηνής και  ευγενής με όλους. Σήμερα η ΠΔΕ αναβαθμίζει την βόλτα αυτή και ας φέρει ο δρόμος/ποδηλατόδρομος αυτός το όνομά του.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο ΕΣΠΑ η επέκταση της Ιόνιας Οδού

    Την ένταξη της επέκτασης της Ιόνιας Οδού και ειδικότερα στο...

    Πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ στο Αγρίνιο και σε επιχειρήσεις στο Άκτιο

    Στην επιβολή διοικητικών προστίμων για διάφορες παραβάσεις στον τομέα του εμπορίου...

    Μακελειό στις ΗΠΑ: Ο 14χρονος δράστης είχε ανακριθεί από το FBI – «Μαμά, φοβάμαι – Ακούω πυροβολισμούς, έλα να με πάρεις»

    Ο ύποπτος που συνελήφθη μετά τους πυροβολισμούς σε αμερικανικό λύκειο κοντά...

    AEΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΡΑΞΟΥ: Τα 6 βασικά προβλήματα… “γήρανσης”

    Πολλές φορές έχει καταγραφεί η ανοδική κίνηση στο Αεροδρομίου Αράξου,...
    Best Shop