Επετειακό F-4E Phantom-Παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που έγινε στην Ανδραβίδα

    Ημερομηνία:

    Ένα αεροσκάφος με επετειακό διάκοσμο  παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα για τα 50 χρόνια υπηρεσίας του F-4E Phantom στην Πολεμική Αεροπορία, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

    Το σχέδιο είναι του Βρετανού Ματ Βιν και επιλέχθηκε έπειτα από τον ανοιχτό διαγωνισμό της 338 Μοίρας. Την υλοποίηση της ιδέας ανέλαβε ο Γιώργος Αθανασιάδης, μόνιμο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος έβαψε το επετειακό Phantom με τη βοήθεια προσωπικού της Μοίρας.

    nakas

    Το κατάμαυρο Phantom F-4E AUP (s/n 71744) με τις χρυσές λεπτομέρειες και τον Spooky ντυμένο ως Θεό του Πολέμου Άρη (σήμα της 338 Μοίρας) να δεσπόζει στο πίσω μέρος του μαχητικού, ενώ η ελληνική σημαία – μπέρτα του να καλύπτει την ουρά του αεροσκάφους, ήταν ότι έπρεπε για την ξεχωριστή αυτή επέτειο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, τα 24 αστέρια, ένα για κάθε πεσόντα αεροπόρο με F-4E Phantom…

     

    Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνολική προσπάθεια υπήρξε σημαντική συμβολή του προσωπικού της Μοίρας, ακόμη και του Μοιράρχου, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή έβαζε τις πινελιές του.

     

    Επίσης, ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του Κώστα Πλατανίτη, ο οποίος σαν πιστός στρατιώτης της 338 Μοίρας βοήθησε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάνω από 600 μεταβιβάσεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην Αχαϊα

    Πάνω από 600 μεταβιβάσεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών έγιναν το...

    Από τον Οκτώβριο του 2022 είχε χαθεί η 50χρονη νεκρή που εντοπίστηκε στη Λίμνη Κρεμαστών

    Σε 50χρονη κάτοικο χωριού των Αγράφων, ανήκει η σορός...

    AXAΪΑ: Ξεκινά το έργο αντιδιάβρωσης στο Καλαμάκι

    Ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες οι εργασίες ανάπλασης στην...
    Best Shop