Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ο ένατος χρόνος λειτουργίας του Άρματος Θέσπιδος από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ολοκλήρωσε, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, την πολιτιστική του διαδρομή στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας για το Καλοκαίριτου 2024, δίνοντας 50 παραστάσεις σε ιδρύματα, καταστήματα κράτησης, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, στα ΚΔΑΠ ΚΟΜΑΙΘΩ και ΧΑΣΜΑΝ, στα ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων,αλλά και σε νέους χώρους εκτός κέντρου, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

    Έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 7.000 θεατές να παρακολουθήσουν το έργο του Κωνσταντίνου Οικονόμου «Ο Εξηνταβελόνης» και να απολαύσουν ένα   από τα σημαντικότερα έργα  του νεοελληνικού διαφωτισμού.Το θεατρικό κοινό ενθουσιάστηκε με τις κωμικές σκηνές και τους ιδιαίτερους χαρακτήρες  της παράστασης που υποδύθηκαν εξαιρετικά οι ηθοποιοί Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Κουκιάς , Αλίκη Οικονομοπούλου,  ΒάλιαΤζιτζικάκη και  Βασίλης Τσόρλαλης.

    nakas

    Με την μοναδική γραφή του  Κ. Οικονόμου, την ευφάνταστησκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου, το σκηνικό και τα κοστούμια του ΚέννυΜακΛέλλαν και την κινησιολογία του ΚαμίλοΜπεντανκόρ οι θεατές γνώρισαν την ιστορία του πιο σκληρού τσιγκούνη της Σμύρνης. Ο Εξηνταβελόνης αντιπροσωπεύει την αρχέγονη φιλαργυρία και τον εγωισμό που κυριαρχούσαν στην κοινωνία της εποχής. Μία ευφυής σάτιρα που άσκησε κριτική στην κοινωνία προβάλλοντας την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη.

    Οι θεατές χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές στο καλλιτεχνικό τους ταξίδι στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την ΠΕΔ ΔΕ και τον Δήμο Πατρέων, ενώ οι  υπεύθυνοι των πολιτιστικών συλλόγων ευχαρίστησαν την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Λυδία Καραθανασοπούλου για την γόνιμη συνεργασία τους και την καλλιτεχνική προσφορά του θεάτρου.

    Σε μια περίοδο που τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, μειώνουν τις περιοδείες, το Άρμα Θέσπιδοςοδεύει προς την δέκατη χρονιά λειτουργίας. Το δημιούργημα του Κώστα Καζάκου συνεχίζει να αποτελεί τη δομή που εκπληρώνει το βασικό στόχο του ΔΗΠΕΘΕ, να υπάρχει μόνιμη θεατρική παρουσία στην επαρχία και να δίνει τη δυνατότητα στους θεατές όχι μόνο να απολαμβάνουν μία ποιοτική παράσταση αλλά και να μετέχουν στην θεατρική διαδικασία, στο δικό τους τόπο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τους ανοιχτούς «λογαριασμούς» που έχουν με τους δήμους θα πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν οι πολίτες

    Τους ανοιχτούς «λογαριασμούς» που έχουν με τους δήμους θα...

    Α’ Νεκροταφείο Πάτρας! Η εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο

    Α’ Νεκροταφείο Πάτρας! Η εγκατάλειψη σε όλο της το...

    ΑΧΑΙΑ: Ο Τσίτσικας φωνάζει αλλά ο Χρυσοχοϊδης… δεν ακούει!

    Ο Τσίτσικας φωνάζει αλλά ο Χρυσοχοϊδης… δεν ακούει! Εχει...

    Αστεγοι και το Αίγιο – ΦΩΤΟ

    Την φωτογραφία μας έστειλαν από το Αίγιο με το...
    Best Shop