Κύκλωμα «μπράβων» σε Αττική και Μύκονο: Μέχρι και σε κρεοπωλείο είχαν «πουλήσει» προστασία – Χιλιάδες ευρώ η «ταρίφα» στο νησί των ανέμων

    Ημερομηνία:

    Μέχρι και σε ιδιοκτήτρια κρεοπωλείου στον Άλιμο, φέρεται πως είχαν «πουλήσει» προστασία οι 4 συλληφθέντες του κυκλώματος «μπράβων» που εκβίαζε καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο και Αττική.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, αρχηγός της συμμορίας είναι ένας άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος είναι γνωστός ως «Τόνι», ο οποίος είναι σεσημασμένος και είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ένας Έλληνας είχε τον ρόλο του υπαρχηγού, ενώ τα έτερα μέλη είχαν αναλάβει τον ρόλο του «εισπράκτορα».

    Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

    Τα μέλη της συμμορίας είχαν μεταβεί από τον Νοέμβριο στο νησί των ανέμων, προκειμένου να προετοιμάσουν την δράση τους και να εντοπίσουν καταστήματα, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, εκβίαζαν ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ, κυρίως στην περιοχή της Άνω Μέρας, με την «ταρίφα» να ξεκινάει από 2.500 ευρώ για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, και να φτάνει έως 6.000 ευρώ.

    Παράλληλα, εκτός από την Μύκονο, οι δράστες «πουλούσαν» προστασία σε καταστήματα στην Γλυφάδα, καθώς και σε ένα κρεοπωλείο στον Άλιμο. Η «ταρίφα» στην Αθήνα ήταν 200 ευρώ.

    Όλα τα χρήματα τα ζητούσαν τμηματικά, και μέχρι και την σύλληψή τους, είχαν καταφέρει να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των ποσών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των δραστών συνελήφθη στην Ηλιούπολη, ένας άλλος μέσα σε κατάστημα στην Άνω Μέρα της Μυκόνου, ο οποίος μόλις είχε εισπράξει το ποσό της προστασίας από τον ιδιοκτήτη, ενώ οι άλλοι δύο δράστες συνελήφθησαν στην Αθήνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δολοφονία στην Ιταλία: Μαχαίρωσα πρώτα τον αδελφό μου, φώναξε «μπαμπά», του έκλεισα το στόμα και συνέχισα

    Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή του 17χρονου Ρικάρντο για τον...

    AEΠ: Με ρυθμό 2,3% «έτρεξε» η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2024

    Προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης και φέτος παρά το «στραβοπάτημα» του α΄τριμήνου, δείχνει...

    Αγορά πολύτιμων λίθων: Βρέθηκε διαμάντι-βαρίδι 2.500 καρατίων και αξίας $90 εκατ.

    Πριν από λίγες ημέρες ο 52χρονος βοηθός γενικός διευθυντής...

    Στεγαστικό – ΔΕΘ: Ποιους αφορά η τριετής φοροαπαλλαγή στα ενοίκια

    Διπλό κίνητρο για να ανοίξουν και να ανακαινιστούν περίπου 700.000...
    Best Shop