ΔΕΘ: Το εντυπωσιακό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε φωτογραφίες

    Ημερομηνία:

    Γι’ ακόμη μια χρονιά οι Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό περίπτερο στη ΔΕΘ, που θα προσελκύσει σαν μαγνήτης τους επισκέπτες. Ανάμεσα σε άλλα, για πρώτη φορά οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε έναν εκπαιδευτικό εξομοιωτή, του επιθετικού ελικοπτέρου Apache.

    Αποστολή στην Θεσσαλονίκη – ΔΕΘ: Χρήστος Μαζανίτης

    Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εντυπωσιακού περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Με το κεντρικό σύνθημα «Ατζέντα Ένοπλες Δυνάμεις 2030» το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκπέμπει μήνυμα εξωστρέφειας, προτάσσοντας τη «Δυνατή Ελλάδα» ως κοινό τόπο «Ασφαλείας και ευημερίας» για όλους.

    Μπαίνοντας ο επισκέπτης στο κτίριο Νο1 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το πρώτο πράγμα που αντικρίζει είναι 5 τοίχοι με αντίστοιχο αριθμό οθονών σε σχήμα πενταγώνου. Στις οθόνες προβάλλονται οι πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ προκειμένου στο πλαίσιο της «ατζέντας 2030» η Ελλάδα να αποκτήσει τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της.

    ΔΕΘ: Το εντυπωσιακό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε φωτογραφίεςΔΕΘ: Το εντυπωσιακό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε φωτογραφίεςΔΕΘ: Το εντυπωσιακό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε φωτογραφίεςΔΕΘ: Το εντυπωσιακό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε φωτογραφίες

    Ακολουθεί ένα δωμάτιο στο οποίο είναι στημένοι δυο εξομοιωτές. Ένας από τεθωρακισμένο Leopard 2 Hel και ένας από επιθετικό ελικόπτερο Apache. Μάλιστα ο εξομοιωτής του Apache παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό και ειδικότερα στην ΔΕΘ.

    Ακολουθεί ο τομέας του Πολεμικού Ναυτικού, όπου δεσπόζουσα θέση έχει ένα ομοίωμα της φρεγάτας FDI – Belharra που σε λίγους μήνες θα δέσει στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

    Μάλιστα, στις 19 Σεπτεμβρίου, ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας θα βρίσκεται στα γαλλικά Ναυπηγεία όπου κατασκευάζονται οι τρεις νέες «ψηφιακές φρεγάτες» και θα πραγματοποιηθεί η τελετή καθέλκυσης της δεύτερης ελληνικής FDI – Belharra.

    Αμέσως μετά βρίσκεται το τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας όπου το κοινό θα μπορέσει να κάνει μια εικονική πτήση με τον νέο εξομοιωτή των F-16 Viper. Το εντυπωσιακό είναι ότι διαθέτει κάθισμα που προσομοιάζει τις κινήσεις του μαχητικού, δίνοντας πολύ υψηλά ποσοστά ρεαλιστικότητας.

    ΔΕΘ: Το εντυπωσιακό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε φωτογραφίεςΔΕΘ: Το εντυπωσιακό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε φωτογραφίεςΔΕΘ: Το εντυπωσιακό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε φωτογραφίεςΔΕΘ: Το εντυπωσιακό περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων – Δείτε φωτογραφίες

    Η ΕΑΒ και το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) και προβάλλουν τις δυνατότητες σε ερευνητικό και κατασκευαστικό επίπεδο για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί. Στον εξωτερικό χώρο δεσπόζει μια βόμβα 500 λιβρών αμερικανικής κατασκευής. Βρέθηκε σε βάθος 3 μέτρων στο σημείο που χτίζεται το ξενοδοχείο Hard Rock. Η τρύπα στο κύριο Σώμα έγινε από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) κατά τη διάρκεια της εξουδετέρωσης της βόμβας.

    Επιπλέον υπάρχει ένα Μ1117 με τον ειδικό εξοπλισμό κατασκοπίας των εχθρικών γραμμών. Φέρει ενσωματωμένη κάμερα με ανάλυση 4Κ ενώ έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης drone που από μεγάλο υψόμετρο μπορεί να εποπτεύει όλες τις απειλές που παρουσιάζονται. Επίσης φέρει εγκατεστημένο ένα 50αρι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μακελειό στη Τζόρτζια: 180 χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζει ο πατέρας του 14χρονου δράστη – Του είχε πάρει δώρο το όπλο

    Ενώπιον του δικαστή της Τζόρτζια βρέθηκε σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, ο πατέρας του Κόλτ...

    ΗΠΑ: Μετά τις αμερικανικές εκλογές θα ανακοινωθεί η ποινή του Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

    Δικαστής της Νέας Υόρκης ανέβαλε για μετά τις προεδρικές...

    Ο Κώστας Κατσουράνης «μπήκε στα παπούτσια» του Μάκη Κοτσάμπαση: «Δεν έχω πιάσει μπάλα» (vid)

    Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει, σε λίγες ώρες,...
    Best Shop