ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμες κάλπες για το μέλλον του – Με μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής μετά την πρώτη ήττα Κασσελάκη στην ΚΕ

    Ημερομηνία:

    Μια από τις πιο κρίσιμες ψηφοφορίες, αν όχι η πιο κρίσιμη, στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10 το πρωί καθώς στην κάλπη που θα στηθεί, μετά την απόφαση για μυστική διαδικασία, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα αποφασίσουν αν θα γίνει δεκτή η πρόταση μομφής που κατέθεσε η «κίνηση των 87» και στήριξε ο Παύλος Πολάκης το Σάββατο κατά την πρώτη θυελλώδη ημέρα συνεδρίασης του οργάνου.

    Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό, απαιτούνται 148 ψήφοι για να περάσει η πρόταση μομφής αλλά σε κάθε περίπτωση οι πολιτικές εντυπώσεις θα είναι σε βάρος του κ. Κασσελάκη εφόσον χάσει την πλειοψηφία της Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αρνήθηκε πεισματικά να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικές κάλπες, γνώρισε μία πρώτη ήττα επί της διαδικασίας, όταν 122 μέλη της Κ.Ε τάχθηκαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας, όπως ζητούσαν οι «87», ενώ μόλις 86 μέλη ψήφισαν υπέρ της ανοικτής ψηφοφορίας, που ήθελε η πλευρά Κασσελάκη και 4 μέλη ψήφισαν παρών.

    Απουσίαζαν 83 μέλη της Κ.Ε, πράγμα που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής εξακολουθεί να είναι ανοικτό. Όμως,για πρώτη φορά η πλευρά Κασσελάκη έχασε – και μάλιστα καθαρά – ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή.

    Η κόντρα με τον Πολάκη

    Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος στην ομιλία του με την οποία αρνήθηκε την προσφυγή στις κάλπες οπως του ζήτησαν οι 87 που έγιναν 10 με κκείμενο που κατέθεσαν πριν την έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής, είχε, μάλιστα, μια ιδιότυπη κόντρα με τον Παύλο Πολάκη με αντεγκλήσεις για την προσωπική ζωή του καθενός, αλλά και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    Το… γάντι έριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, αναφέρθηκε στον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ και τις επικρίσεις για την προβολή της προσωπικής του ζωής.

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ονομαστικά στον Παύλο Πολάκη, τον οποίο εμμέσως κατηγόρησε για ομοφοβία, τονίζοντας: «Επειδή όμως ο Παύλος έκανε μια ανάρτηση όπου μιλούσε για lifestyle μασκαριλίκια, οφείλω να πω δυο λόγια. Αγαπητέ Παύλο, ανεβάζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με την οικογένειά σου, τα ψαρέματά σου, την στολή σου συνεχώς, και καλά κάνεις, επιλογή σου είναι. Πού αρχίζει όμως και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως τάχα αυτό δεν είναι lifestyle, επειδή είναι της αντρικής σχολής;».

    Και συνέχισε: «Εγώ, φίλε Παύλο, είμαι ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω από αυτά. Δεν επιλέγω κατά περίπτωση. Γιατί δεν είναι “προσωπική επιλογή” όπως έγραψες. Είναι η ζωή μου. Και αριστερά σημαίνει να γιορτάζεις τη μοναδικότητα του καθενός και με αυτόν τον τρόπο να φέρνεις ισότητα στην κοινωνία. Ας καταλήξουν λοιπόν τι είναι αυτό που τους ενοχλεί; Είναι το δήθεν lifestyle; Ή είναι ο νέος, ο ξένος, το αμερικανάκι, ο gay, αυτός που δε μας μοιάζει, αυτός που δεν έχει περγαμηνές αριστεροσύνης, αυτός που εργάστηκε στην Goldman Sachs;».

    Απαντώντας στην κριτική περί lifestyle, όταν ανέβηκε στο βήμα, ο Παύλος Πολάκης αντέτεινε πως οι δικές του αναρτήσεις είναι πολιτικές στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι η εικόνα της υπερπροβολής των προσωπικών του επιλογών επισκιάζει τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος βλέπει τον Στέφανο, αλλά δεν τον ακούει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Εγώ είπα πρώτος, στις 15 Αυγούστου, στηρίζουμε τον Στέφανο. Δεν έχω καμία ομοφοβική ιδιότητα, που πάνε να μου αποδώσουν».

    Μεταξύ άλλων, είπε ότι ουδέποτε ανέβασε τη σύζυγό του, Δώρα, στην εξέδρα μιας προεκλογικής του ομιλίας, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάιλερ Μακμπέθ, ενώ ανέφερε επίσης ότι έχει αντίρρηση με την τεκνοθεσία στα ομόφυλα, αλλά και στα ετερόφυλα ζευγάρια -είπε ότι μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα δεχόταν τεκνοθεσία σε ετερόφυλα.

    Δείτε την απάντηση Πολάκη

    Δείτε όλη την ομιλία του Παύλου Πολάκη: 

    Ομιλία Πολάκη στην ΚΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνταγή για γεμιστές πιπεριές με κιμά και καλαμπόκι

    Αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές με ένα μείγμα από κιμά,...

    Πώς θα εντοπίζονται οι ανασφάλιστοι υπάλληλοι – Κάμερες θα ενσωματώνονται στα ρούχα των ελεγκτών

    Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο επιχειρήσεων που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους,...

    Γαλλικά ΜΜΕ: Η Ευρώπη έχει «ξαναγίνει» πεδίο δράσης «πληρωμένων δολοφόνων» του Ιράν

    Ζευγάρι συνελήφθη και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από τις...

    Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα πριν από τα Χριστούγεννα

    Τους δικαιούχους έκτακτου επιδόματος που θα χορηγηθεί λίγο πριν...
    Best Shop