Αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές με ένα μείγμα από κιμά, καλαμπόκι είναι ιδανική για ένα χορταστικό δείπνο που δεν χρειάζεται φούρνο. Ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 340 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς με χαμηλά λιπαρά
- 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο καλαμπόκι
- 1 κουτί (280 γραμμάρια) κομμένες ντομάτες και πράσινες πιπεριές
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις ίνες
- 28 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο ή τριμμένο τυρί τσένταρ χαμηλών λιπαρών
Οδηγίες
- Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
- Καβουρδίστε τον κιμά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε το καλαμπόκι, τις ντομάτες, το κύμινο και το αλάτι.
- Ρίξτε τις μισές πιπεριές, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Αφήστε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε και σιγομαγειρέψτε για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν όσο επιθυμείτε.
- Αποσύρετε από τη φωτιά. Τοποθετήστε τις κομμένες πιπεριές σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
- Ρίξτε μέσα το μείγμα κιμά και καλύψτε με τυρί.