To «Βιάγκρα των Ίνκας» φτιάχνεται από χυμό βατράχων Titicaca και αυξάνει τη λίμπιντο

    Ημερομηνία:

    Χρησιμοποιείται στη Νότια Αμερική ως φάρμακο για το άσθμα και τη βρογχίτιδα ενώ φέρεται να έχει και αφροδισιακή δράση.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, εκατοντάδες «βάτραχοι βιάγκρα» έχουν κατασχεθεί στο Περού, μία είδηση άκρως αποκρουστική, με το επιχείρημα ότι ο χυμός τους κάνει ιατρικά …θαύματα.

    Το γερμανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο χυμός ενός συγκεκριμένου βατράχου καταναλώνεται από τους πολίτες της Νοτίου Αμερικής ως φάρμακο για το άσθμα και τη βρογχίτιδα όπως επίσης βοηθά στην ανδρική στύση.

    Πρόκειται για το γιγαντιαίο βάτραχο Titicaca (Telmatobius culeus), ένας από τους μεγαλύτερους υδροβατράχους στον κόσμο, που ενδημεί στο Περού και σε μέρη της Βολιβίας.

    Ωστόσο, τα τελευταία 15 χρόνια, ο πληθυσμός αυτού του είδους έχει μειωθεί κατά 80% εξαιτίας του του λαθρεμπορίου, της κλιματικής αλλαγής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

    Το «Βιάγκρα των Ίνκας»

    Ειδικά επειδή ο χυμός τους χρησιμοποιείται για την παρασκευή ενός «μαγικού φίλτρου» που φέρεται να ενισχύει την ανδρική λίμπιντο , λειτουργεί δηλαδή ως φάρμακο κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

    Για να γίνει όμως αυτό, οι γιγαντιαίοι βάτραχοι Titicaca θανατώνονται και, εν συνεχεία, ύστερα από ειδική επεξεργασία, παράγεται ένα εκχύλισμα, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως «Βιάγκρα των Ίνκας» λόγω της υποτιθέμενης επίδρασης του στην ανδρική σεξουαλικότητα.

    titicaca

    Το μαγικό φίλτρο φέρεται ότι έχει πολλά άλλα ιατρικά οφέλη και είναι τόσο περιζήτητο που το εμπόριο άγριων ζώων είναι αντίστοιχα επικερδές. Οι αρχές της περιοχής έχουν ήδη βρει 390 νεκρά βατράχια Titicaca.

    Η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Ζωής ανακοίνωσε ότι εντόπισε 390 βατράχους σ’ ένα χάρτινο κουτί, μέσα σε φορτηγό στην περιοχή Πούνο, που συνορεύει με τη Βολιβία.

    Η εμπορία άγριων ζώων θεωρείται εγκληματική ενέργεια στο Περού που τιμωρείται με πρόστιμα άνω των 14.500 δολαρίων (περίπου 13.000 ευρώ) – περισσότερο από 50 φορές το μηνιαίο κατώτατο μισθό.

    Σημειώνεται ότι η αποτελεσματικότητα του χυμού των βατράχων, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, όπως επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα.

    «Ο χυμός βατράχου δεν πληροί τα πρότυπα τροφίμων και φαρμάκων που θεωρούνται φάρμακο», δήλωσε από την πλευρά του, ο Τόμι Βιλανουέβα, πρόεδρος της Ιατρικής Ακαδημίας της Λίμα.

    Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ο χυμός αυτός είναι πολύ δημοφιλής στο Περού.

    Στην ιστορία των Ίνκας, αντίστοιχες ιδιότητες θεωρείται πως έχει η μάκα, ρίζα φυτού που επιπλέον θεωρείται δυναμωτικό.

    Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι φυτικές τροφές για την αύξηση της λίμπιντο, τουλάχιστον δεν θέτουν σε κίνδυνο ένα υπό εξαφάνιση είδος.

    Πολλές ακόμα τροφές όπως επίσης και μυρωδιές, θεωρείται πως ενισχύουν τις σεξουαλικές ορμές των ανδρών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Helen Mazlou: Η 23χρονη Ελληνίδα TikToker ανακοίνωσε ότι έγινε μοναχή

    Στις πλατφόρμες του TikTok και του YouTube, ένας από...

    Μητσοτάκης – Λειψυδρία: Ένωση Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών

    Σε ερώτηση που δέχθηκε για τα νησιά και τις...

    ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Στην Θεία Λειτουργία στην Παντάνασσα

      Μὲ τὴ συμμετοχὴ πλήθους εὐσεβῶν χριστιανῶν ἐτελέσθη ἡ...

    Ναυάγιο στο Παλέρμο: Από ασφυξία πέθανε ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς – Ερευνώνται τα αίτια θανάτου της κόρης του

    Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς πέθανε από ασφυξία αφού...
    Best Shop