Την αποφυλάκιση Λύτρα ζητάει η κακοποιημένη πρώην σύζυγός του

    Ημερομηνία:

    Στο επίκεντρο της υπόθεσης για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου βρίσκεται το υπόμνημα που κατέθεσε η ίδια, ζητώντας την αποφυλάκιση του εν διαστάσει συζύγου της, Απόστολου Λύτρα.

    Η 37χρονη ποινικολόγος επισημαίνει ότι «η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα». Ωστόσο, η ίδια διευκρινίζει ότι παραμένει σταθερή στην υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας.

    Η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για την ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει προτείνει την παραπομπή του γνωστού ποινικολόγου σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση κακοποίησης της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, αλλά με μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, συγκεκριμένα για το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

    Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου με περιοριστικούς όρους, όπως η απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία, η απαγόρευση προσέγγισης του θύματος, η συμμετοχή σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα, και η υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

    Η τελική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου θα καθορίσει την εξέλιξη της υπόθεσης, με την πλευρά της Πολυζωγοπούλου να εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις στην οικογένειά της, αλλά και την προσήλωσή της στην απόδοση δικαιοσύνης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Λάμπες αναμμένες… και το μεσημέρι!

    Κατά τα άλλα… κάνουμε οικονομία! Υπάρχουν λάμπες φωτισμού που...

    Το Πατρινό Καρναβάλι στην ΔΕΘ – ΦΩΤΟ

    Τη δική του δυναμική παρουσία έχει αυτές τις μέρες...

    ΠΑΤΡΑ: Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στην παράδοση του ασθενοφόρου

    Στη συγκινητική τελετή της παράδοσης του πλήρως εξοπλισμένου και...

    Άγνωστες εικόνες από το ναυάγιο της Φαλκονέρας – Η ιστορία του ατμόπλοιου Αδριάς που βυθίστηκε το 1951

    Για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας εικόνες...
    Best Shop