Οι παιδικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών αναλαμβάνουν δράση

    Ημερομηνία:

    Οι παιδικές ομάδες ανταμώνουν ξανά στο φιλόξενο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών για να περάσουν μια ακόμη δημιουργική χρονιά με παραδοσιακό χορό, λαϊκό παραμύθι και εικαστικές δημιουργίες. 

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

    “Στο πλαίσιο του μαθήματος παραδοσιακών χορών για παιδιά και εφήβους, που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε ηλικίας, δίνεται έμφαση τόσο στην εκμάθηση παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και του ευρύτερου Ελληνισμού, όσο και στην παρουσίαση των λαογραφικών στοιχείων που σχετίζονται με αυτούς. Στόχος μας είναι όχι μόνο η ανάπτυξη χορευτικών ικανοτήτων, αλλά και η εξοικείωση των παιδιών με τον πλούτο της λαϊκής μας παράδοσης.

    Στις συναντήσεις λαϊκού παραμυθιού, η νηπιαγωγός και ειδικευμένη στην αφήγηση λαϊκών παραμυθιών κυρία Δήμητρα Νικολοπούλου, με όχημα τον ελκυστικό λαϊκό αφηγηματικό λόγο, εισάγει τα παιδιά στο θαυμαστό κόσμο της λαϊκής παράδοσης και στον ονειρικό κόσμου του παραμυθιού. Ζητούμενο των συναντήσεων είναι τόσο η γνωριμία των παιδιών με το λαϊκό πολιτισμό όσο και η νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους. 

    Παράλληλα, το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών για παιδιά και εφήβους, με υπεύθυνη την κυρία Μαίρη Στεργιοπούλου συνεχίζει και φέτος την πλούσια δράση του. Στο πλαίσιο του μαθήματος επιδιώκεται οι μικροί μας καλλιτέχνες να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη ζωγραφική και τις κατασκευές. Τους δίνεται έτσι η ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτυχθούν περαιτέρω νοητικά και συναισθηματικά.

    Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε και φέτος τα παιδιά σας, για να γνωρίσουν τα λαϊκό μας πολιτισμό, να εκφρασθούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά και να βιώσουν τη χαρά της ομαδικής δουλειάς!

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο τηλέφωνο 2610 220 531(καθημερινές 6μμ-9μμ) ή επισκεφθείτε μας στην οδό Σατωβριάνδου 32 (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου) τις ίδιες ώρες”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μάζεψε τα πράγματά του από την Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης – Παραιτήθηκαν οι δύο διευθυντές του Γραφείου Τύπου

    Ο Στέφανος Κασσελάκης άδειασε από τα πράγματά του το γραφείο του...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11-9-2024

    ΚΗΔΕΙΑ Τον πολυαγαπημένο μας ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΥΝ/ΧΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛ.ΑΣ ΕΤΩΝ 93 Κηδεύουμε την...

    Με κορυφαία στελέχη της ΝΔ στην ΔΕΘ ο Αντώνης Κουνάβης – ΦΩΤΟ

    Στην ΔΕΘ βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ...

    Σοκ στην Αυστραλία: Πέταξε καυτό καφέ σε μωρό και έφυγε από τη χώρα – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

    Διεθνές ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολυθεί για την σύλληψη ενός άνδρα...
    Best Shop