Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με «εγκέφαλο» έναν 23χρονο – Οι κωδικές ονομασίες και τα… ραντεβού

    Ημερομηνία:

    Ύστερα από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έφτασαν στη σύλληψη ενός 23 χρόνου Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην πόλη της Καλαμάτας, με αρκετά μεγάλο πελατολόγιο.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε το πρωί της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν ακόμα 3 άτομα που συνδέονται με την υπόθεση. Ένας ακόμα 23χρονος, ένας 58χρονος καθώς και η 18χρονη σύντροφος του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης. Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και το -κατά περίπτωση- αδίκημα παράβασης της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

    Όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα, ο 23χρονος τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Ο 23χρονος συλληφθείς αγόραζε ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης (από άγνωστο ακόμα πρόσωπο) και στη συνέχεια τις διακινούσε σε τοξικομανείς, κατόπιν ραντεβού, καθώς και σε κατάστημα εστίασης ιδιοκτησίας του.

    Ακολούθως, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο έτερος 23χρονος και ο 58χρονος λειτουργώντας ως μεταπωλητές (dealers), προμηθεύονταν από αυτόν, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης για περαιτέρω διακίνηση.

    Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης, καθώς επίσης χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. Συγκεκριμένα για την κοκαΐνη και την κάνναβη χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες ονομασίες όπως «μπύρα» ή «καφεδάκι» ενώ για τα χρηματικά ποσά χρησιμοποιούσαν την χαρακτηριστική φράση «κείνα εκεί». Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι πολλές φορές οι αγοραπωλησίες δεν γίνονταν απευθείας και άφησαν τα ναρκωτικά και τα χρήματα αντιστοίχως σε σιδεροσωλήνες ή ακόμα και σε ρολόγια της ΔΕΗ.

    Η λίστα των κατασχεθέντων

    Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε όχημα, κατάστημα και οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 116,2 γραμμαρίων, εκ των οποίων ήταν συσκευασμένες προς διακίνηση -99- ανισοβαρείς ποσότητες,
    • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 227,7 γραμμαρίων,
    • 3 ζυγαριές ακριβείας,
    • αυτοσχέδιος δοσομετρητής,
    • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών,
    • 2 βεγγαλικά
    • 5 κινητά τηλέφωνα,
    • τα χρηματικά ποσά των 2.650 ευρώ και 3.801 λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
    • όχημα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

    ναρκωτικά

    Επιπλέον, στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τουλάχιστον 20 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους συλληφθέντες.

    Τέλος, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες βρίσκονται αυτή την ώρα ενώπιων των αρχών, στα δικαστήρια της Καλαμάτας ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συγκλονίζει η αδερφή της Πρεζεράκου – Η φωτογραφία της κόρης της όταν μάθαινε ότι είχε 6 μήνες ζωής

    Συγκλονίζει η ανάρτηση της Ξένιας Πρεζεράκου, η οποία το Σάββατο...

    Μάζεψε τα πράγματά του από την Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης – Παραιτήθηκαν οι δύο διευθυντές του Γραφείου Τύπου

    Ο Στέφανος Κασσελάκης άδειασε από τα πράγματά του το γραφείο του...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11-9-2024

    ΚΗΔΕΙΑ Τον πολυαγαπημένο μας ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΥΝ/ΧΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛ.ΑΣ ΕΤΩΝ 93 Κηδεύουμε την...

    Με κορυφαία στελέχη της ΝΔ στην ΔΕΘ ο Αντώνης Κουνάβης – ΦΩΤΟ

    Στην ΔΕΘ βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ...
    Best Shop