Όχι και τόσο φτωχοί συγγενείς – Πώς τέσσερις Γάλλοι έγιναν εκατομμυριούχοι σε μία νύχτα

    Ημερομηνία:

    Πολλοί έχουν όνειρο να ξυπνήσουν μια μέρα και να είναι πλούσιοι, έτσι από το πουθενά. Κι όμως, το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα για τέσσερις νέους Γάλλους, οι οποίοι έχουν μακρινή σχέση με μια οικογένεια που επί σχεδόν 200 χρόνια ανθίζει στον κόσμο του επιχειρείν.

    Συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων στην προκείμενη περίπτωση είναι ο 53χρονος Wilfried Guerrand, ο οποίος ξεκίνησε να δουλεύει στον οίκο πολυτελών ειδών Hermès πριν από τουλάχιστον 30 χρόνια και ανελίχθηκε στην ιεραρχία του ομίλου για να φτάσει πλέον να είναι διευθυντικό στέλεχος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, ο Guerrand, o οποίος είναι μακρινός συγγενής της οικογένειας Hermès, απέκτησε χιλιάδες μετοχές της εταιρείας.

    Τις μετοχές αυτές δώρισε πρόσφατα στα τέσσερα παιδιά του. Ηλικίας 25, 20, 19 και 18 ετών, τα παιδιά του έλαβαν από 450 μετοχές, σύμφωνα με σχετικά αρχεία που εξέτασε το Bloomberg. Ο ίδιος ο Guerrand δήλωσε πως η περιουσία του αποτιμάται στα 21,6 εκατ. ευρώ.

    Τα τελευταία χρόνια, η αξία της μετοχής της Hermès έχει εκτοξευθεί, εν μέρει λόγω της διαχρονικής δημοφιλίας των τσαντών Birkin και Kelly, oι οποίες φαίνεται πως έχουν «κερδίσει» και τις νέες γενιές. Ειδικότερα, η μετοχή έχει διπλασιαστεί από το 2022, με αποτέλεσμα τα παιδιά του Guerrand να πάρουν μετοχές αθροιστικής αξίας 3,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg. Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με υπολογισμούς του οίκου Sotheby’s, τα χρήματα αυτά αρκούν για να αγοράσει κανείς περίπου 37 τσάντες Birkin 20 Matte Alligator.

    Βέβαια, οι πιο κοντινοί συγγενείς της οικογένειας Hermès απολαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες περιουσίες. Μάλιστα, η οικογένεια των άμεσων συγγενών του ιδρυτή, η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα Dumas, Guerrand και Puech είναι η τρίτη πλουσιότερη στη Γαλλία.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τουλάχιστον 100 στενοί συγγενείς του ιδρυτή του οίκου, Thierry Hermès, έχουν περιουσία ύψους 170,1 δισ. δολαρίων. Σήμερα, η εταιρεία εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να διοικείται από τους κληρονόμους με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εκτελεστικό πρόεδρο, Axel Dumas, ο οποίος είναι απόγονος έκτης γενιάς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έναρξη δωρεάν μαθημάτων Αστρονομίας της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων» για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου 2024 – 25

    Το ΔΣ της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την...

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Καλή σχολική χρονιά, με επιτυχίες, στα παιδιά μας!

    Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια καινούργια...

    ΑΝΕΡΓΙΑ και Τεχνητή Νοημοσύνη- Prompt Engineering: Το Επάγγελμα του Μέλλοντος

    Της Νατάσας Μπελεζάκη Αντικατάσταση Επαγγελμάτων από τη Μηχανική Μάθηση Η τεχνητή...

    Οι αλλαγές που φέρνει το 2025 για τους επαγγελματίες – Παραδείγματα

    Τίτλοι τέλους πέφτουν το 2025 στο τέλος επιτηδεύματος για όλους τους...
    Best Shop