ΠΑΤΡΑ: Αφαντο από τα φαρμακεία φάρμακο για έλλειψη ασβεστίου

    Ημερομηνία:

    Η έλλειψη φαρμάκων συνεχίζεται αμείωτη στην Πάτρα με τους ασθενείς παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού υγείας, να μην βρίσκουν τα σκευάσματα που τους έχουν συνταγογραφήσει οι γιατροί τους και δυ6στυχώς το πρόβλημα επιδεινώνεται αντί αν μειώνονται μετά και την αύξηση των τιμών στα λεγόμενα φάρμακα χαμηλού αντιτίμου, ώστε να μένουν στην χώρα και να σταματήσουν οι εξαγωγές τους.

    Ειδικά τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες γυναίκες κυρίως πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο στην Πάτρα και αδυνατούν να βρουν συγκεκριμένο φάρμακο για την λήψη ασβεστίου, είτε γιατί βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, είτε γιατί χρειάζονται ενίσχυση των οστών τους, ή επειδή πρέπει να αντιμετωπίσουν άλλη πάθηση.

    Ο λόγος για το «Calciform D3», το οποίο περιέχει 30 αναβράζοντα δισκία των 1000 mg Calcium carbonate με 880 ΙU Cholecalciferol.

    ΠΑΤΡΑ: Αφαντο από τα φαρμακεία φάρμακο για έλλειψη ασβεστίου

    Τον κάθε κουτί κοστίζει 5,5 ευρώ και το αμέσως επόμενο, αν φυσικά υπάρχει στα ράφια των φαρμακείων αγγίζει τα 8,50 ευρώ!

    Όπως είναι γνωστό το ανθρακικό ασβέστιο (calcium carbonate) είναι αντιόξινο. Το ανθρακικό ασβέστιο εξουδετερώνει το γαστρικό οξύ και παρέχει ταχεία ανακούφιση από καούρα και δυσπεψία. Χρησιμοποιείται επίσης ως συμπλήρωμα ασβεστίου και ως δεσμευτικό του φωσφόρου στη νεφρική ανεπάρκεια.

     

    Όμως3 στην Πάτρα οι φαρμακοποιοί ούτε καν γνωρίζουν αν θα εφοδιαστούν κάποια στιγμή με το εν λόγω φάρμακο και παροτρύνουν τους πολίτες, να απευθυνθούν εκ νέου στον γιατρό τους για αλλαγή φαρμακευτικής αγωγής.

     

    Αυτή είναι η Ελλάδα του 2024, απέναντι σε ασφαλισμένους που κάθε μήνα είναι συνεπείς στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών, αλλά το υπουργείο υγείας, περί άλλων τυρβάζει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Οι τέλειες πατάτες φούρνου

    Η τέλεια πατάτα φούρνου είναι εκείνη που είναι τραγανή...

    Ποια κομμάτια του μοσχαριού θέλουν γρήγορο μαγείρεμα και ποια αργό (και γιατί)

    Πολύς κόσμος μπλέκεται με το μαγείρεμα του μοσχαρίσιου κρέατος. Έχουμε ακούσει...

    Η Χάλι Μπέρι δηλώνει πιο ερωτευμένη από ποτέ: Ο Βαν Χαντ είναι ο άνθρωπός μου

    Η Χάλι Μπέρι διανύει την ομορφότερη περίοδο της ζωής της. Η...

    IFFHS: Ο Ολυμπιακός υποχώρησε 31ος στον κόσμο, πλησίασε ο ΠΑΟΚ (33ος)

     O Ολυμπιακός υποχώρησε -από την 24η- στην 31η θέση...
    Best Shop