Με ένα αρωματικό πέστο βασιλικού, ενισχυμένο με ζουμερή ντομάτα και φρέσκια μυζήθρα, έχουμε εύκολα και γρήγορα μια απίθανα λιχούδικη μακαρονάδα.
30′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
500 γρ. στριφτάρια ή άλλο στριφογυριστό ζυμαρικό της αρεσκείας μας, όπως βίδες, φαρφάλες κ.ά. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
500 γρ. ντομάτα, τριμμένη
70 γρ. φύλλα βασιλικού
150 γρ. φρέσκια μυζήθρα, ανάλατη
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
80 γρ. αμύγδαλα λευκά
3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
70 ml ελαιόλαδο
Για να ετοιμάσουμε τα στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αν η σάλτσα είναι πιο πηχτή από όσο θέλουμε, την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
Αδειάζουμε σε μεγάλο βαθύ μπολ, προσθέτουμε αμέσως τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.