ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Ο Πατρινός που εξακολουθεί και “δαγκώνει”

    Ημερομηνία:

    Δεν έχει τέλος η υπόθεση με το κύκλωμα απάτης με πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία παράγγελναν κυρίως ποδοσφαιριστές σε όλη τη χώρα και είχε έδρα την Πάτρα, κατά το κατηγορητήριο. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην «Γνώμη» (τα στοιχεία των θυμάτων στην διάθεση της εφημερίδας) ο Πατρινός εκτελωνιστής, ένα από τα δύο μέλη της ομάδας των κατηγορουμένων (η δικαστική διερεύνηση είναι σε εξέλιξη) εξακολουθεί και «δαγκώνει» κόσμο! Όπως είχε αποκαλυφθεί τον Μάϊο 2023 και σύμφωνα με τους δικηγόρους Αλέξη Κούγια και Ανδρέα  Ταγαράκη «εγκέφαλοι» του κυκλώματος ήταν δύο άτομα, ο ένας είναι εκτελωνιστής από την Πάτρα και ο άλλος πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, ο οποίος μάλιστα είχε βρεθεί και στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης και όταν δολοφονήθηκε ο Τάσος Μπερδέσης.

    Mάλιστα τότε ο εκτελωνιστής είχε υποστηρίξει πως και εκείνος είναι θύμα αυτής της ιστορίας και εξαπατήθηκε από τον μεσάζοντα πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.  Ο οποίος έταζε  πολυτελή οχήματα και supercars σε ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, γιατρούς και άλλους ενδιαφερόμενους! Τους έλεγαν μάλιστα πως τα οχήματα που παράγγελναν θα έρχονταν από τη Γερμανία, ήταν κατασχεμένα και είχε γίνει συνεννόηση με την τράπεζα ώστε να τα αποδεσμεύσει! Φυσικά το «δέλεαρ» για τους ενδιαφερόμενους ήταν η χαμηλότερη τιμή. Τα θύματα των απατεώνων έδιναν προκαταβολές αλλά τα αυτοκίνητα… δεν έφταναν ποτέ!

    Πλέον όμως φαίνεται πως ο εκτελωνιστής συνεχίζει την εξαπάτηση πολιτών. Η δίκη του δεν έχει καν αρχίσει αλλά σύμφωνα με καταγγελίες το γραφείο του παραμένει ανοιχτό! Από επιχειρηματία στα Ιωάννινα που είχε συνεργασία με τον εκτελωνιστή μας καταγγέλθηκαν τα εξής: «Μέσω κάποιου γνωστού επικοινώνησα με τον Πατρινό εκτελωνιστή αρχές Ιουνίου του 2024 τηλεφωνικά. Και του ζήτησα να μου αποχαρακτηρίσει ένα αυτοκίνητο από αναπηρικό και να γίνει Ι.Χ. Βεβαίως μου είπε και θα γίνει θέλει ελάχιστες μέρες, πέντε εργάσιμες για την ακρίβεια, Θα πρέπει να μου αποστείλετε το ποσό όπως και απέστειλα το ποσό των 300 € κατατεθειμένο στην εταιρεία που έχουν customize! Έκτοτε πατέρας και γιος… πετούν χαρταετό! Και με άρχισαν στις δικαιολογίες! Να σας αναφέρω κάποια παραδείγματα:

    Τα χαρτιά σας είναι δύσκολα!

    Με καθυστερούν από Θεσσαλονίκη!

    Είμαστε σε καλό δρόμο!

    Μου τα έχουν στείλει από Θεσσαλονίκη θα τα παραλάβω!

    Τελικά δε μου τα είχαν στείλει από Θεσσαλονίκη δεν τα παρέλαβα!

    Ήμουν σε κηδεία κάποιου γνωστού μου!

    Δεν πρόλαβα γιατί ήμουν στο τελωνείο!

    Είχα πάει στο γιατρό!

    Ήμουν στο νοσοκομείο!

    Χρειάστηκε ένα συγγενικό μου πρόσωπο κάτι!

    Σας έχω αποστείλει το φάκελο με τα χαρτιά έτοιμα!

    Μετά ξανά ξεχνούσε τι έλεγε και μου λέγε θα σας αποστείλω το φάκελο σήμερα! Όταν πλέον έβαλα την δικηγόρο μου να επικοινωνήσει μαζί του, με πήρε τηλέφωνο και ήταν «θυμωμένος κιόλας»! Δήθεν ότι ο φάκελος με τα χαρτιά ήταν  στο γραφείο του μπροστά του και τον σκίζει τώρα και τον πετάει στα σκουπίδια…! Και ότι τόλμησα να θίξω  την αξιοπρέπεια του, την οποία τιμούν και είναι δεδομένη στην οικογένεια.

    Μάλιστα η άμεση αντίδραση του εκτελωνιστή ήταν να μου ζητήσει αριθμό λογαριασμού για να μου επιστρέψει τα χρήματα! Εννοείται πως του έστειλα τον αριθμό λογαριασμού αλλά εγώ τα λεφτά δεν τα είδα ποτέ, Και μάλιστα με άλλες δικαιολογίες συνεχιζόεμνες, του στυλ τα λεφτά μπήκαν σε revolut και γι’ αυτό δεν φαίνονται, Θα φανούν, πάρε με, ξανά πάρε με, μέχρι να με αναγκάσει να τα παρατήσω!

    Αναγκάστηκα πλέον να λάβω τα μέτρα μου, αφού εκ των υστέρων έμαθα και για τις άλλες απάτες, και έτσι:

    Έχω επικοινωνήσει με το γραφείο του Αλέξη Κούγια.

    Έχω επικοινωνήσει με την ελληνική αστυνομία.

    Έχω ξεκινήσει διαδικασία ενημέρωσης των τοπικών αρχών στην Πάτρα.

    Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο εκτελωνιστών Ελλάδος.

    Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο εκτελωνιστών Πάτρας.

    Έχω ξεκινήσει μία διαδικασία προσέγγισης του υπουργείου.

    Η προσπάθεια μου δεν τελειώνει εδώ! Έχω βάλει στόχο και σκόπο να τελειώσει πιο σύντομα αυτή η κατάντια»!

    Η ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλα θύματα του εκτελωνιστή, ο οποίος εξαπατούσε… όποιον «εύκολο» έβρισκε μπροστά του. Στην ιστορία με τα πολυτελή αυτοκίνητα, για να κάνουν τα θύματα να νιώθουν πιο «ασφαλή», δέχονταν τις περισσότερες προκαταβολές μέσω τραπεζικών καταθέσεων, οι οποίες βέβαια στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και τα θύματά τους όχι μόνο δεν πήραν τα οχήματα που παρήγγειλαν, αλλά ούτε καν τις προκαταβολές που έδωσαν, αφού ακολούθως οι εκτελωνιστές (πατέρας και γιος) τα έριχναν στον μεσάζοντα και ο μεσάζων, με το πρόσχημα ότι «δεν λάμβανα εγώ τα χρήματα», στους εκτελωνιστές. Μόνο ο Αλέξης Κούγιας έχει… 30 πελάτες – θύματα αυτής της απάτης! Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, και τα ονόματα γνωστών ποδοσφαιριστών! Σύμφωνα με τον κ. Κούγια πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση απάτης για την οποία χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή μηνύσεων κατά των δύο δραστών, του πρώην προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας  και του Πατρινού εκτελωνιστή! Από την πλευρά του όμως και ο δικηγόρος του εκτελωνιστή, Αγγελος Στεργιόπουλος δηλώνει πως ο πελάτης του έκανε εκτελωνισμούς, νομιμότατους, και τίποτε άλλο. Μάλιστα όπως μας είπε ο πελάτης του, έχει κάνει μήνυση στον Πατρινό αθλητικό παράγοντα για εξαπάτηση.

    Το κουβάρι αυτής της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Οι δύο εγκαλούμενοι είχαν βγάλει φήμη στην αγορά αυτοκινήτου ότι έχουν άκρες στη Γερμανία με μεγάλες τράπεζες που διαθέτουν στοκ κατασχεμένων πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία δύνανται να αποδεσμεύσουν σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές και να τα εκτελωνίσουν στην Ελλάδα… ως ιστορικά. Τα θύματα υποστηρίζουν στη μήνυσή τους ότι πρώτα ήρθαν σε επαφή με τον πρώην παράγοντα της ελληνικής πυγμαχίας, ο οποίος τους συνέστησε τον δεύτερο εγκαλούμενο ως τον εκτελωνιστή που θα προέβαινε σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες για τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων και την παράδοσή τους στους πελάτες «με το κλειδί στο χέρι».

    ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΙΣΤΕΣ – ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗ

    Μεταξύ των θυμάτων ο Δημήτρης Μάνος Παίχτης Ιωνικού που είχε παραγγείλει ένα Mercedes GLA 200, χρονολογίας 2020, πετρελαιοκίνητο. Οι επιτήδειοι το είχαν κοστολογήσει 15.000 ευρώ και ο ποδοσφαιριστής έδωσε το 1/3 των χρημάτων ως προκαταβολή, αλλά το αυτοκίνητο δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του Επίσης ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Αρη Θεσσαλονίκης Γιώργος Δεληζήσης. Ο ποδοσφαιριστής ήρθε σε συνεννόηση με τον Σωτήρη Καμπέρη στις αρχές Ιανουαρίου 2021. Ζήτησε να του βρουν ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes C200 AMG, 4Matic, full extra, χρονολογίας 2019 και κατέβαλε 14.000 ευρώ ως προκαταβολή. Δύο μήνες μετά παρήγγειλε και ένα ακόμη αυτοκίνητο, μάρκας BMW X1, αυτόματο, χρονολογίας 2020, το οποίο, όπως του είπαν, κόστιζε 12.500 ευρώ και γι’ αυτό κατέβαλε τα μισά χρήματα ως προκαταβολή.

    Επιπλέον κατέβαλε 14.000 ευρώ ως προκαταβολή για την παραγγελία ενός τρίτου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή, ο πρώην παράγοντας της πυγμαχίας τού είχε αναλύσει τη διαδικασία με την οποία θα εισήγε τα αυτοκίνητα, τονίζοντας πως εκείνος είχε μεγάλες διασυνδέσεις και με διευθυντικά στελέχη στο εξωτερικό, ιδίως στη Γερμανία αλλά και στο Ντουμπάι.

    Ακόμη θύμα έπεσε ο Εργκους Κάτσε. Ο διεθνής Αλβανός ποδοσφαιριστής παρήγγειλε κι αυτός ένα αυτοκίνητο αντί 70.000 ευρώ, η αξία του οποίου στην Ελλάδα είναι 130.000 ευρώ. «Κατέβαλε προκαταβολή 20.000 ευρώ, αλλά το αυτοκίνητο δεν ήρθε ποτέ.

    Θύμα του κυκλώματος έπεσε και ο Ελληνας διεθνής αριστερός μπακ Δημήτρης Γιαννούλης, όπως μάλιστα συνέβη και με τον αδελφό του Κώστα και την αδελφή τους Μαρία Γιαννούλη. Ο πρώτος τούς ανέθεσε να του φέρουν από το εξωτερικό ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi Q8, μοντέλο 2019, για το οποίο κατέβαλε ολόκληρο το ποσό που του ζήτησαν, ήτοι 22.300 ευρώ.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σχολικά είδη: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά της Πάτρας

    Σήμερα το πρωί Τετάρτη 11/09/2024, χτύπησε για πρώτη φορά...

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιον δείχνουν να προηγείται οι.. στοιχηματικές

    Οι διεργασίες το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ, είναι έντονες καθώς...

    Αλλαγές στο ΕΣΥ: Όλα όσα ανακοινώθηκαν για απογευματινά χειρουργεία, μισθούς και εφημερίες

    Στην εξειδίκευση των μέτρων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

    Αλλαγή ώρας και γηπέδου στο Παναχαϊκή-Καλαμάτα

    Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο αγώνας Παναχαϊκή – Καλαμάτα...
    Best Shop