MYCOAST: Σφραγίστηκαν δύο χώροι παραλίας στην Αχαϊα!

    Ημερομηνία:

    Ρεκόρ προστίμων στην Κεφαλονιά!

    Τους 20.500 έφτασαν συνολικά οι έλεγχοι από καταγγελίες πολιτών σε 630 παραλίες όλης της χώρας που πραγματοποίησαν οι Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών σε 60 ημέρες, από την έναρξη δηλαδή της διαδικασίας ελέγχων στις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου. Στην Αχαϊα δύο χώροι σε παραλίες σφραγίστηκαν, ενώ το ρεκόρ σε πρόστιμα στην Δυτική Ελλάδα… έχει η Κεφαλονιά! Πρόκειται για τους πιο εκτεταμένους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί ποτέ στις ελληνικές παραλίες, στους οποίους συνέδραμαν οι νέες τεχνολογίες και ειδικότερα η εφαρμογή MyCoast καθώς και η χρήση drones και δορυφορικών εικόνων. Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν φέτος το καλοκαίρι να εφαρμοστούν από την συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών οι αυστηροί κανόνες λειτουργίας και κατάληψης του δημόσιου χώρου και να εφαρμοστούν, παράλληλα, αυστηρές ποινές και διοικητικά μέτρα σε όσους παρανομούν. Έτσι, κατά τις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν από δεκάδες κλιμάκια των Κτηματικών Υπηρεσιών (με την συνδρομή των κατά τόπους Δήμων και της ΕΛΑΣ) ελέγχθηκαν περισσότερες από 2.400 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 682 παραβάσεις. Συνολικά ελήφθησαν 400 διοικητικά μέτρα και εκδόθηκαν 55 διαταγές σφράγισης επιχειρήσεων, ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ξεπερνούν τα 8,5 εκατ. ευρώ. Ειδικά τον μήνα Αύγουστο οι έλεγχοι καταγγελιών και επιχειρήσεων ανήλθαν περί του 50% του συνόλου των αυτοψιών του έτους. Έγιναν συνολικά 11.000 έλεγχοι σε 350 παραλίες και σε περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις. Διαπιστώθηκαν 330 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 170 διοικητικά μέτρα. Τονίζεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή τουριστική σεζόν.

     

    Κατόπιν της διαπίστωσης παραβάσεων δρομολογήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ενώ στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε σύμβαση εκδόθηκαν συνολικά 55 διαταγές σφράγισης τμημάτων παραλίας που παράνομα είχαν καταληφθεί, από τις οποίες 30 εκδόθηκαν μόνο τον Αύγουστο στις παρακάτω περιοχές: Αχαΐα (2), Βοιωτία (1), Εύβοια (5), Ζάκυνθος (1), Ηλεία (7), Κεφαλλονιά (7), Κέρκυρα (2), Λάρισα (2), Μαγνησία (1), Μεσσηνία (2).

     

    Συνολικά έχουν επιδοθεί πρόστιμα ύψους 8,5 εκατ. ευρώ ενώ οι τρεις περιοχές με τα υψηλότερα πρόστιμα είναι οι εξής:

     

    Κεφαλονιά: επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 2.324.000 ευρώ,

    Δωδεκάνησα: επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 250.000 ευρώ,

    Ηράκλειο: επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 742.000 ευρώ.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντόναλντ Τραμπ: Ήταν στημένο το ντιμπέιτ – Η επίθεση στην Τέιλορ Σουίφτ και οι πανηγυρισμοί των Ομπάμα

    Επίθεση στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC το οποίο οργάνωσε...

    Η ακρίβεια «βαραίνει» τη σχολική τσάντα: Οι αυξήσεις στα είδη εντός και εκτός καλαθιού – Τι ζητούν οι γονείς – Παραδείγματα

    «Βαριά είναι η τσάντα» των μαθητών λόγω της ακρίβειας με αποτέλεσμα...

    Στα δικαστήρια κατέληξε καβγάς ζευγαριού που ξεκίνησε από… τα ρούχα

    Ως αντίδικοι μετά από 36 χρόνια γάμου, εμφανίστηκε χθες...

    Την Κυριακή 15-9 στο Ηρώδειο το live της θρυλικής Αμερικανίδας ερμηνεύτριας Ντιόν Γουόργουικ

    Ένας θρύλος της Αμερικανικής μουσικής, η 83χρονη σήμερα ερμηνεύτρια...
    Best Shop