Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου: “H δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών”

    Ημερομηνία:

    Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα και οι μαθητές του Δήμου Ερυμάνθου, δίνοντας με τις χαρούμενες φωνές τους «ζωή» στα σχολικά συγκροτήματα. 

    Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό. Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής βρέθηκε στον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βασιλικού και στο Γυμνάσιο-

    Λ.Τ. Χαλανδρίτσας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ηλίας Βέρρας συμμετείχε στον αγιασμό στο Φαρραί (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις), η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ευανθία Μπερδένη στη Χαλανδρίτσα και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, Ελένη Χριστοδουλοπούλου στην Ερυμάνθεια.

    Ο Δήμαρχος αφού επεσήμανε πως η δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλευρό  των παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών ανέφερε στο μήνυμά του προς τους μαθητές και μαθήτριες «σήμερα δεν ξεκινά απλώς μια νέα σχολική χρονιά. Σήμερα ξεκινάτε ένα προσωπικό ταξίδι προς τη δική σας μοναδική πορεία. Ο κόσμος που σας περιμένει δεν μοιάζει με κανέναν που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο για το πώς θα τον αντιμετωπίσετε. Αλλά αυτή είναι η μαγεία της εποχής σας. Είστε η γενιά που θα γράψει νέους κανόνες, θα χαράξει νέες πορείες και θα τολμήσει όσα ποτέ δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι.

    Σήμερα, λοιπόν, σας καλώ να δείτε το σχολείο όχι ως ένα σύνολο μαθημάτων και εξετάσεων με βιβλία, τοίχους, μαυροπίνακες και θρανία, αλλά ως το εργαστήριο όπου εσείς οι ίδιοι μαστορεύετε το μέλλον σας. Μην αναζητάτε απλώς σωστές απαντήσεις — αναζητήστε καινούριες ερωτήσεις. Να είστε οι ερευνητές που ανακαλύπτουν νέες λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Μην προσπαθείτε να γίνετε οι καλύτεροι στα παλιά — να γίνετε οι πρώτοι σε κάτι που ακόμα δεν υπάρχει.

    Ο κόσμος σάς ανήκει. Και οι δάσκαλοί σας, οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα σας, δεν είναι εδώ για να σας δείξουν πώς να τους μοιάσετε, αλλά πώς να βρείτε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Στο ταξίδι σας αυτό, δεν χρειάζεται να φοβηθείτε τις δυσκολίες. Σκεφτείτε τα λάθη ως αποδείξεις του ότι τολμήσατε κάτι νέο, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει ποτέ…

    Να θυμάστε πως η γενιά σας είναι αυτή που θα γεφυρώσει το παρελθόν με το μέλλον. Και αυτό είναι ένα τεράστιο δώρο αλλά και ευθύνη. Ό,τι δημιουργείτε σήμερα, όποια απόφαση παίρνετε, όποιον δρόμο ακολουθείτε, χτίζει τον κόσμο που θα κληρονομήσουν οι επόμενοι.

    Και να θυμάστε πως πάντα θα είμαστε εδώ, όχι για να σας οδηγήσουμε, μα για να σας ακολουθήσουμε στο δικό σας μονοπάτι».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    IFFHS: Ο Ολυμπιακός υποχώρησε 31ος στον κόσμο, πλησίασε ο ΠΑΟΚ (33ος)

     O Ολυμπιακός υποχώρησε -από την 24η- στην 31η θέση...

    Παναιτώλιο: Γυναίκα κατείχε σπαθί κα αναδιπλούμενα μαχαίρια

    Στο Παναιτώλιο συνελήφθη, χθες το απόγευμα Τρίτη 10/09/2024, από...

    Μεσολόγγι: Εκλεψε από περίπτερο 1.000€ και τραπεζικές κάρτες

    Στο Μεσολόγγι, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι Τρίτη 10/09/2024,  από...

    Το ρόφημα που καθαρίζει το έντερο, ξυπνά τον μεταβολισμό και σε βοηθά να χάσεις βάρος

    Τα ροφήματα, εμπλουτισμένα με ένα μείγμα φυσικών συστατικών όπως...
    Best Shop