Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Σε απόγνωση για μια ακόμα φορά οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ»

    Ημερομηνία:

    Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ λόγω των καιρικών καταστροφών του 2023 στην Δυτική Αχαΐα» κατέθεσε ο Βουλευτής  Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

    Σε σχετική του, ανακοίνωση, αναφέρει: “Η ερώτηση επισημαίνει ότι ενώ ο ΕΛΓΑ ανήγγειλε την αποζημίωση των αγροτών για την ανεμοθύελλα του Νοεμβρίου του 2023, η οποία έπληξε σοβαρά την ελαιοπαραγωγή της Δυτικής Αχαΐας, η καταβολή των αποζημιώσεων έχει καθυστερήσει με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην έχουν πληρωθεί ακόμα για τις ζημιές. Οι αποζημιώσεις είναι απαραίτητες ώστε να  καλυφθούν τόσο οι δαπάνες επιβίωσης των αγροτών όσο και οι δαπάνες υποστήριξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

    Ειδικότερα, η ερώτηση τονίζει ότι ενώ στη Δημοτική Ενότητα Μόβρης,  έχει γίνει καταγραφή των ζημιών από τον αρμόδιο γεωπόνο, τα πορίσματα δεν έχουν ακόμα παραδοθεί στον ΕΛΓΑ ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης. 

    Στην ερώτηση ο βουλευτής Α. Παναγιωτόπουλος  σημειώνει ότι ο ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα καθυστερεί συστηματικά την καταβολή αποζημιώσεων λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης και των περιορισμένων ταμειακών αποθεμάτων του για τα οποία την πλήρη  ευθύνη έχει η κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία προκλητικά όλα αυτά τα χρόνια απαξιώνει τα εισοδήματα των αγροτών.

    Οι καθυστερήσεις αυτές, σε συνδυασμό με την αύξηση των φυσικών καταστροφών, έχουν σαν συνέπεια την δημιουργία ενός ασφυκτικού κλοιού  για την επιβίωση των αγροτών, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται  μπροστά στην οικονομική καταστροφή τους.

    Στο αίτημα προς το Υπουργείο για οριστική εξόφληση των παραγωγών από την ανεμοθύελλα του Νοεμβρίου του 2023 στην Δυτική Αχαΐα και για την άμεση κατάθεση των πορισμάτων των ζημιών της Δημοτικής Ενότητας Μόβρης, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ζητά επίσης η κυβέρνηση  να λάβει τα απαραίτητα μέτρα  για την ενίσχυση του ΕΛΓΑ με μόνιμο προσωπικό, με υποδομές και με ταμειακά αποθέματα ώστε να επιταχυνθούν οι χρόνοι καταβολής των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το ρόφημα που καθαρίζει το έντερο, ξυπνά τον μεταβολισμό και σε βοηθά να χάσεις βάρος

    Τα ροφήματα, εμπλουτισμένα με ένα μείγμα φυσικών συστατικών όπως...

    ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Υπέστη ανακοπή και πέθανε μέσα σε κατάστημα εστίασης

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Βόνιτσας...

    Κοινωνικό Τιμολόγιο: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση – Οι προϋποθέσεις ένταξης

    Μέχρι τις 3 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι...

    Σχολικά είδη: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά της Πάτρας

    Σήμερα το πρωί Τετάρτη 11/09/2024, χτύπησε για πρώτη φορά...
    Best Shop