Π. Μαρινάκης: Θα επανασχεδιάσουμε κάθε λεπτομέρεια για τα σχολεία και οι αλλαγές θα είναι συνεχείς

    Ημερομηνία:

    Με αναφορά στην παρουσία του πρωθυπουργού σε δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας για τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Τόνισε ότι η νέα αυτή χρονιά ξεκινά με 10+1 αλλαγές και ανέφερε:

    «Προχωρήσαμε σε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά, ενώ 20.000 αναπληρωτές συνεπικουρούν την παράλληλη στήριξη. Τετραπλασιάσαμε τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, δημιουργήσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο προκειμένου να έχουν όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται ίσες ευκαιρίες. Ενισχύουμε δυσπρόσιτες περιοχές με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών αλλά και με απομακρυσμένες τάξεις. Ενισχύουμε τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, εγκαθιστούμε διαδραστικούς πίνακες για καλύτερη μαθησιακή διαδικασία. Επιπλέον όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”, ύψους 250 εκατ. ευρώ αρχικά, για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων. Αναλυτική βάση δεδομένων θα καταρτιστεί και θα καταγραφούν μέσα στον επόμενο μήνα σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση τα στοιχεία που απαιτούνται για την έναρξη των έργων ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν στις αρχές του 2025».

    Υπογράμμισε ότι θα επανασχεδιαστεί κάθε λεπτομέρεια για τα σχολεία και οι αλλαγές θα είναι συνεχείς ως την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης όπως έχει επισημάνει και ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Ακολούθως αναφέρθηκε στο καλάθι του μαθητή αναφέροντας ότι στις δύο πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία είχαν μειωμένες τιμές από 5-10% σε σχέση με τις τιμές των αντίστοιχων προϊόντων τον Σεπτέμβριο του 2023. «Το μέτρο το οποίο στοχεύει τόσο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή όσο και στην πληροφόρηση του αγοραστικού κοινού για τις τιμές των προϊόντων φαίνεται πως έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με τη μέγιστη μείωση σε συγκεκριμένα προϊόντα να φθάνει το 38% και τη χαμηλότερη να είναι περίπου στο 5%. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές και τους γονείς επιδιώκοντας με τις πολιτικές μας τόσο να τονώσουμε τον ανταγωνισμό ώστε να μειωθούν οι τιμές αλλά και να αυξάνουμε με στοχευμένες κινήσεις τα εισοδήματα όλων των πολιτών», τόνισε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το ρόφημα που καθαρίζει το έντερο, ξυπνά τον μεταβολισμό και σε βοηθά να χάσεις βάρος

    Τα ροφήματα, εμπλουτισμένα με ένα μείγμα φυσικών συστατικών όπως...

    ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Υπέστη ανακοπή και πέθανε μέσα σε κατάστημα εστίασης

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Βόνιτσας...

    Κοινωνικό Τιμολόγιο: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση – Οι προϋποθέσεις ένταξης

    Μέχρι τις 3 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι...

    Σχολικά είδη: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά της Πάτρας

    Σήμερα το πρωί Τετάρτη 11/09/2024, χτύπησε για πρώτη φορά...
    Best Shop