Σχολικά είδη: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Σήμερα το πρωί Τετάρτη 11/09/2024, χτύπησε για πρώτη φορά το κουδούνι για τη σχολική σεζόν 2024-25, αλλά οι Πατρινοί έχουν ξεκινήσει ήδη τα ψώνια τους για τα σχολικά είδη και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπάρχει μια μικρή αύξηση των αγορών σε σχέση με το 2023.

    Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την επισκεψιμοτητα των καταναλωτών τις τελευταίες μέρες στα βιβλιοπωλεία της Πάτρας, στα οποία η κίνηση είναι ικανοποιητική.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών και Χαρτοπωλείων Πάτρας Νίκος Καραπάνος -μιλώντας στην «Πελοπόννησο»– «τις τελευταίες μέρες η επισκεψιμότητα στα βιβλιοπωλεία είναι πολύ καλή, οι Πατρινοί έχουν ξεκινήσει τα ψώνια και έχουν αγοράσει κυρίως σχολικές τσάντες, κασετίνες και ξενόγλωσσα βιβλία. Ορισμένοι έχουν προμηθευτεί και τα σχετικά από τις σχολικές λίστες, όμως η πλειοψηφία θα τις παραλάβει με την έναρξη του σχολείου. Πάντως, οι καταναλωτές κάνουν προσεκτική έρευνα και ρωτούν λεπτομέρειες πριν αγοράσουν κάτι. Το σημαντικό είναι ότι στα βιβλιοπωλεία υπάρχει ποικιλία, αλλά και τιμές για όλα τα γούστα. Για αυτό τον λόγο προτρέπω τους καταναλωτές να εμπιστευτούν τα πατρινά βιβλιοπωλεία γιατί έχουν εξαιρετικά προϊόντα σε προσιτές τιμές».

    Ρωτήσαμε τον Νίκο Καραπάνο, αν υπάρχει αύξηση τζίρου σε σχέση με πέρσι και απάντησε: «Είμαστε, έστω και λίγο αυξημένοι, σε σχέση με το 2023, όμως σαφή εικόνα θα έχουμε σε περίπου δέκα μέρες όταν θα έχουν γίνουν και τα ψώνια για χαρτικά από την λίστα που θα δώσουν τα σχολεία στους μαθητές».

    Ενδεικτικά, σε βιβλιοπωλεία της Πάτρας, μπορεί κάποιος να αγοράσει σχολική τσάντα από 25 ως και 75 ευρώ, ανάλογα με το αν είναι φίρμας ή απεικονίζουν κάποιον δημοφιλή ήρωα και κασετίνες από 6-7 ως και 15 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα τετράδια, υπάρχουν πολλές επιλογές, με τις τιμές να κυμαίνονται από 0.50 μέχρι και 3-4 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα. Τα μολύβια ξεκινούν από τα 0.3 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 2 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα και την εταιρεία, ενώ περίπου το ίδιο ισχύει και για τα στυλό.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Υπέστη ανακοπή και πέθανε μέσα σε κατάστημα εστίασης

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Βόνιτσας...

    Κοινωνικό Τιμολόγιο: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση – Οι προϋποθέσεις ένταξης

    Μέχρι τις 3 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι...

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιον δείχνουν να προηγείται οι.. στοιχηματικές

    Οι διεργασίες το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ, είναι έντονες καθώς...

    Αλλαγές στο ΕΣΥ: Όλα όσα ανακοινώθηκαν για απογευματινά χειρουργεία, μισθούς και εφημερίες

    Στην εξειδίκευση των μέτρων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος...
    Best Shop