IFFHS: Ο Ολυμπιακός υποχώρησε 31ος στον κόσμο, πλησίασε ο ΠΑΟΚ (33ος)

    Ημερομηνία:

     O Ολυμπιακός υποχώρησε -από την 24η- στην 31η θέση στον κόσμο (205,5 βαθμοί), στη νέα κατάταξη (1.9.23-31.8.24), που ανακοίνωσε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).
    Σταθερός στην 33η θέση παρέμεινε ο  ο πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ (198,5), για να βρεθεί από την 57η στην 49η (180). Άνοδο κατέγραψε ο Παναθηναϊκός, φτάνοντας -από την 98η- στην 87η θέση (145,5), ακολουθεί η ΑΕΚ στην 129η (121,5) από την 133η θέση, με τον Άρη να συπληρώνει την ελληνική πεντάδα, στην 250- (82,5) από την 222η  θέση.

    Στην κορυφή της βαθμολογίας εξακολουθεί να βρίσκεται  η Ρεάλ Μαδρίτης (403 βαθμοί), μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι (368 βαθμοί) και τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (353).

    Στο «top-100» βρίσκονται 63 ομάδες από την UEFA, 28 από την CONMEBOL, τρεις  από την AFC, τρεις από CAF και από την CONCACAF, ενώ υπάρχουν 31 διαφορετικές χώρες (UEFA 19, CONMEBOL 7, AFC 2, CAF 2, CONCACAF 1). Η Βραζιλία έχει 14 συλλόγους, 9 η Ιταλία, 9 η Αγγλία, 7 η Ισπανία, και 6 η Αργεντινή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...