ΠΑΤΡΑ: Στον… αέρα, η Μαιζώνος – Ορατός ο κίνδυνος να φθάσει το έργο μέχρι την Ερμού

    Ημερομηνία:

    Με προτεραιότητα να «κλείσουν» οι εργασίες στη Μαιζώνος, στο τμήμα το οποίο έχει ήδη σκαφτεί μέχρι την Ερμού, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας πιέζει προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να αποκατασταθεί η ροή της χρηματοδότησης για το έργο.

    Οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ωστόσο το γεγονός ότι έχει «παγώσει» η χρηματοδότηση φέρνει τον Δήμο αντιμέτωπο μ’ ένα μεγάλο δίλημμα: θα συνεχιστούν οι εργασίες με κίνδυνο να μείνει το έργο στη μέση με ότι αυτό συνεπάγεται για τον εμπορικό κόσμο ή θα «κλείσουν» οι εκκρεμότητες στο τμήμα που δουλεύουν μέχρι σήμερα τα συνεργεία του αναδόχου;

    «Δεν θα αφήσουμε το έργο γιαπί. Η εξέλιξή των εργασιών εξαρτάται από την χρηματοδότηση, η οποία δεν υπάρχει. Ήδη οφείλονται στον ανάδοχο χιλιάδες ευρώ κι ακόμη κι αν έχει την πρόθεση και τη δυνατότητα ο ίδιος να συνεχίσει τις εργασίες, η προμήθεια των υλικών έχει μεγάλο κόστος», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Μελάς.

    ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

    Το τμήμα της Μαιζώνος από την Αράτου έως και την Ερμού -προς το παρόν- που κατασκευάζεται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα λειτουργήσει οριστικά ως πεζόδρομος, όπως άλλωστε, προβλέπεται και από τις προδιαγραφές του έργου (ο δρόμος έφθασε στο ύψος των υφιστάμενων πεζοδρομίων). Θα επιτρέπεται αποκλειστικά η είσοδος των φορτηγών για την τροφοδοσία των καταστημάτων και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και όσων εξυπηρετούν τις κοινωνικές εκδηλώσεις και τελετές στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας. Επίσης, τα ταξί από το κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου θα μεταφερθούν στην Ερμού, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις της Δημοτικής Αρχής και των σωματείων ταξί.

    ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    Πάντως, το κλείσιμο της Μαιζώνος έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο της πόλης. Χθες το μεσημέρι, στην οδό Κανακάρη και Σατωβριάνδου οι οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο αυτοκίνητό τους και ακινητοποιημένοι για 8 λεπτά στο ίδιο σημείο. Απέραντη η ουρά των αυτοκινήτων, ενώ τα διπλοπαρκαρισμένα παρεμπόδιζαν την κίνηση των λεωφορείων τα οποία πλέον διέρχονται από την Κανακάρη.

    Είναι ενδεικτικό πως οδηγοί για να διασχίσουν την Κανακάρη μέχρι την Γούναρη χρειάστηκαν περισσότερα από 20 λεπτά. Αντίστοιχα, οι ουρές των οχημάτων είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο στην Όθωνος Αμαλίας και στην Αγίου Ανδρέου.

    ΓΝΩΜΗ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το φυλλάδιο που μοίραζαν οι “ταλιμπάν” χριστιανοί για την Πέγκυ Ζήνα

    Ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε προχθές έξω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο...

    Ολιγόωρη εκτροπή κυκλοφορίας μεταξύ Οβρυάς και Κόμβου ΒΙ.ΠΕ. στην Πατρών- Πύργου

    Στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, και...

    Ανατιμήσεις σε εμπόριο και είδη κατοικίας – Στο 3% και πάλι ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

    Με υψηλές ταχύτητες, όχι όμως της τάξης του 10,7%...

    Ιωάννα Μαλέσκου: Το τρυφερό βίντεο με την κόρη της και το μήνυμα στο Instagram

    Στην Κύθνο περνάει ένα μέρος των διακοπών της η Ιωάννα...
    Best Shop