Βόρεια Κορέα: Δημόσια ταπείνωση σε νεαρά κορίτσια γιατί… διάβασαν ξένη προπαγάνδα – Δείτε βίντεο

    Ημερομηνία:

    Τον εξευτελισμό και τη δημόσια τιμωρία υπέστησαν νεαρά κορίτσια στη Βόρεια Κορέα από αξιωματούχους του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως αποκάλυψε βίντεο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας.

    Το βίντεο δείχνει τη δημόσια ταπείνωση στην οποία υποβάλλονται δεκάδες νεαρά κορίτσια σε μια μεγάλη αίθουσα, όπου παρατάσσονται μπροστά σε στρατιωτικούς και επιπλήττονται για τα «εγκλήματά» τους.

    «Έκανα το λάθος να ακούσω και να διανείμω μια είδηση – προπαγάνδα», είπε ένα νεαρό κορίτσι, που φαίνεται να κλαίει καθώς την τραβούν μπροστά στο πλήθος, ενώ στη συνέχεια την οδηγούν μακριά με χειροπέδες.

    Η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν διατηρώντας ένα ακραία αυταρχικό καθεστώς, ελέγχει πλήρως την πληροφορία που εισέρχεται και εξέρχεται από τη Βόρεια Κορέα, απαγορεύοντας ρητά στους πολίτες να έρχονται σε επαφή με ειδήσεις, μουσική, ταινίες και τηλεόραση άλλων χωρών.

    Όποιος παραβιάζει αυτούς τους αυστηρούς περιορισμούς αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες, όπως φυλάκιση και σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και θάνατο.

    Το 2023, το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι, «όσοι δεν συμμορφώνονται με τους νόμους του Κιμ Γιονγκ Ουν έγιναν μάρτυρες δημόσιων εκτελέσεων νέων ενηλίκων» που παρακολουθούσαν κορεατικά δράματα (K-dramas) και άκουγαν ξένη μουσική.

    Ωστόσο, οι προσπάθειες καταπολέμησης του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένουν ενεργές. Η φιλανθρωπική οργάνωση Flash Drives For Freedom, η οποία στέλνει USB γεμάτα με δυτικά και νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και συνεντεύξεις με αποστάτες και σελίδες της Wikipedia στα κορεατικά, ισχυρίζεται ότι έχει στείλει «πάνω από 136.686 USB sticks γεμάτα με αντιπροπαγανδιστικό υλικό».

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της: «Τα USB sticks εισάγονται λαθραία στη χώρα με διάφορες μεθόδους. Τα USB sticks διανέμονται σε όλη τη Βόρεια Κορέα. Η πλειονότητα των Βορειοκορεατών έχει πρόσβαση σε συσκευές που μπορούν να διαβάζουν USB sticks, κάρτες SD και microSD».

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι εκατομμυριούχοι απαντούν: Για αυτά τα 5 πράγματα δεν ξοδεύουμε ούτε ευρώ

    Εκατομμυριούχοι με διαφορετικό υπόβαθρο, τουλάχιστον 160.000 δολάρια σε ετήσια...

    Ρίτσαρντ Ρότζερς: Τη μέρα νοσοκόμος και τη νύχτα κατά συρροή δολοφόνος

    Ένα νέο ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, με τίτλο «Last Call:...

    Γεωργία Ντάτσικα: Κοντά στην τρίτη ηλικία

    Η Γεωργία Ντάτσικα, αποδεικνύει διαρκώς το ενδιαφέρον και την...

    Πάτρα: Αναβαθμίσεις 2,2 εκατ. ευρώ στα Δικαστήρια της Γούναρη – Από το 2027 η μεταφορά στη Βότση

    Σηµαντικές παρεµβάσεις στον δικαστικό χάρτη της Αχαΐας περιλαµβάνει το...