Γιατροί και νοσοκόμοι ζητούν στρατό στα νοσοκομεία – Δέχονται επιθέσεις από ασθενείς και συγγενείς τους

    Ημερομηνία:

    Τα συνδικάτα γιατρών και νοσηλευτών στην Ιταλία κάλεσαν τις αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φέρουν τον στρατό στα νοσοκομεία, ως απάντηση στην αύξηση των επιθέσεων από ασθενείς και τους συγγενείς τους που προκάλεσαν οργή σε όλη τη χώρα.

    Σε μία από τις τελευταίες, που καταγράφηκε σε βίντεο και κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατροί και νοσηλευτές αναγκάστηκαν να οχυρωθούν σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου Policlinico στη Φότζια, στη νότια περιφέρεια της Απουλίας, την Παρασκευή, αφού περίπου 50 συγγενείς και φίλοι μιας 23χρονης γυναίκας που πέθανε μετά από επείγουσα επέμβαση στράφηκαν εναντίον του ιατρικού προσωπικού.

    Γιατροί και νοσοκόμοι ζητούν στρατό στα νοσοκομεία – Δέχονται επιθέσεις από ασθενείς και συγγενείς τους

    Στη συνέχεια, την Τρίτη, επίσης στην Απουλία, ένας ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Francesco Ferrari στο Casarano, κοντά στο Λέτσε.

    Δύο άλλες σωματικές επιθέσεις αναφέρθηκαν αυτή την εβδομάδα στην επαρχία της Νάπολης, όπου οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δήλωσαν ότι οι ασθενείς και οι οικογένειές τους στράφηκαν εναντίον των γιατρών των επειγόντων περιστατικών, αφού τους ζητήθηκε να περιμένουν τη σειρά τους.

    Ο Antonio De Palma, ο πρόεδρος του συνδικάτου Nursing Up, δήλωσε συγκλονισμένος από την έξαρση της βίας. “Τα τελευταία 10 χρόνια δεν είχε καταγραφεί ποτέ τέτοια κλιμάκωση της βιαιότητας”, δήλωσε. “Ποτέ δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο κινδύνου και επιθετικότητας. Καλούμε επειγόντως τον υπουργό Εσωτερικών να αντιμετωπίσει τη σοβαρότητα αυτής της κατάστασης. Έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανάπτυξης του στρατού στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε.”

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητσοτάκης: Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό, θα παραμείνει φτηνό για τις χαμηλές καταναλώσεις

    Για το ενδεχόμενο αυξήσεων στην τιμή του νερού, μίλησε...

    Αιγιώτης πιάστηκε με 95 γραμμάρια ηρωίνης και 91 δισκία

    Κυκλοφορούσε µε 23,8 γραµµάρια ηρωίνης στην Αττική, όπου έπεσε...

    Οι Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί Αχαΐας χαιρετίζουν τους 163 νέους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς Αχαΐας

    Καλωσορίζουν με ανακοίνωσή τους τους 163 νέους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς...

    Κούγιας για Λύτρα: Με το βούλευμα διορθώθηκε μία σειρά αλλεπάλληλων και αδικαιολόγητων νομικών λαθών

    Με δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην μετατροπή της κατηγορίας...
    Best Shop