Αυτή η τουριστική εμπειρία κοστίζει 800 δολάρια για μια ώρα αλλά αξίζει τον κόπο

    Ημερομηνία:

    Για τους λάτρεις της άγριας φύσης πολλές περιοχές της Αφρικής είναι top προορισμοί, όπως η Κένυα με το μαγευτικό Maasai Mara, το καταπράσινο και γεμάτο πανίδα Ngorongoro στην Τανζανία και τα ηφαίστεια Βιρούνγκα της Ρουάντα για μοναδικές συναντήσεις με γορίλες του βουνού. Νοτιότερα, η Μποτσουάνα, η Ναμίμπια και η Νότια Αφρική είναι σημεία – σταθμοί της άγριας ζωής.

    Ωστόσο, μια αφρικανική χώρα ξεχνιέται εύκολα όταν πρόκειται να περάσει κανείς χρόνο στην πραγματική άγρια φύση και να έρθει κοντά της: Το διαμάντι της Ανατολικής Αφρικής, η Ουγκάντα.

    Η χώρα έχει να προσφέρει στους ταξιδιώτες τις πεδιάδες του Εθνικού Πάρκου Queen Elizabeth, όπου ζουν λιοντάρια που σκαρφαλώνουν σε δέντρα και λεοπαρδάλεις, το κανάλι Kazinga με τους ιπποπόταμους, τους ελέφαντες, τους κροκόδειλους και τους εντυπωσιακούς ιχθυοαετούς, καθώς και το δάσος Bwindi Impenetrable Forest.

    Αυτή η τουριστική εμπειρία κοστίζει 800 δολάρια για μια ώρα αλλά αξίζει τον κόπο-1

    Μέχρι σήμερα η περιοχή ήταν υποτιμημένη, ζητώντας από τους λάτρεις του είδους να την ανακαλύψουν και να την εξερευνήσουν. Αυτή η βαθιά τουριστική εμπειρία κοστίζει 800 δολάρια την ώρα, ωστόσο σύμφωνα με το CNN, αξίζει κάθε δολάριο.

    Το υπέρογκο αυτό ποσό είναι απρόσιτο για πολλά πορτοφόλια, αλλά είναι παράλληλα και ένας τρόπος να τεθεί η χώρα στον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό, σε μια εποχή που λάβει έκταση το φαινόμενο του υπερτουρισμού.

    Στο δάσος Bwindi Impenetrable Forest, το οποίο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό ορεινών γορίλων στον κόσμο, με περισσότερους από 500 να περιφέρονται στο πυκνό δάσος, κοστίζει 800 δολάρια για τους ξένους επισκέπτες να κάνουν μια αυστηρά χρονομετρημένη πεζοπορία μιας ώρας για να συναντήσουν μια ομάδα γορίλων. Οι εκδρομές αυτές καθοδηγούνται από ειδικούς της Αρχής Άγριας Ζωής της Ουγκάντα, με μικρές ομάδες των οκτώ ατόμων.

    Αυτή η τουριστική εμπειρία κοστίζει 800 δολάρια για μια ώρα αλλά αξίζει τον κόπο-2

    Με 1.500 δολάρια, οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια διαδικασία εξοικείωσης. Όσοι έχουν κρυολόγημα δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν, καθώς υπάρχει ανησυχία για τη μετάδοση της ασθένειας στα ζώα, τα οποία μοιράζονται το 98% του DNA τους με τον άνθρωπο.

    Παρόλο που είναι δυνατόν να ταξιδέψει κανείς σχετικά φτηνά για παρόμοιες εμπειρίες, πολλοί επισκέπτες επιλέγουν αυτή τη δραστηριότητα ως μέρος της λίστας όσων θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, κάνοντάς την premium περιπέτεια. Να σημειωθεί ότι τα χρήματα συνήθως πηγαίνουν στη στήριξη του περιβάλλοντος που βρίσκεται σε κίνδυνο.

    Ασυναγώνιστη τοποθεσία

    Η Volcanoes Safaris δραστηριοποιείται στην περιοχή για πάνω από 25 χρόνια και τον Ιούλιο του 2024 άνοιξε το τέταρτο πολυτελές καταφύγιό της στην Ουγκάντα. Το Kibale Lodge βρίσκεται σε μια απαράμιλλη τοποθεσία, με τα βουνά Rwenzori στα δυτικά και το κανάλι Kazinga στα νότια.

    Με μόλις οκτώ δωμάτια, ή bandas, βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του οικολογικού τουρισμού στην Ουγκάντα, με τιμές που ξεκινούν από 1.200 δολάρια ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

    Αυτή η τουριστική εμπειρία κοστίζει 800 δολάρια για μια ώρα αλλά αξίζει τον κόπο-3

    Ο επικεφαλής των κατασκευών της εταιρείας, ο Cyprien Serugero, γεννήθηκε κοντά στο Virunga Lodge στην απέναντι πλευρά των συνόρων στη Ρουάντα. Συμμετείχε σε κάθε στάδιο της κατασκευής του εν λόγω καταφυγίου και τώρα φροντίζει ώστε όσοι ζουν κοντά στις τοποθεσίες στην Ουγκάντα να έχουν την ίδια ευκαιρία.

    Αυτή η τουριστική εμπειρία κοστίζει 800 δολάρια για μια ώρα αλλά αξίζει τον κόπο-4

    Ο James λέει ότι η εταιρεία απασχολεί πάνω από 200 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και 300 έκτακτους υπαλλήλους από την Ουγκάντα, τη Ρουάντα, το Μπουρούντι και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Περίπου το 85% των ατόμων που εργάζονται στα ίδια τα καταφύγια προέρχονται από τις κοινότητες που τα περιβάλλουν.

    Ποιότητα και όχι ποσότητα

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μοντέλο του τουρισμού υψηλής τιμής και ποιότητας έχει τη δυνατότητα να είναι επιτυχημένο όταν εξετάζεται από την άποψη της βιωσιμότητας, τουλάχιστον όταν πρόκειται για τη φύση. Αυτό είναι εμφανές ιδίως στον αριθμό των γορίλων του βουνού.

    Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), ο πληθυσμός ξεπερνούσε τους 1.000 το 2018, όταν πραγματοποιήθηκε η τελευταία απογραφή, από 680 το 2008. Αυτό πιστεύεται ότι είναι άμεσο αποτέλεσμα των ακριβών και ελεγχόμενων εκδρομών γορίλα.

    Αυτή η τουριστική εμπειρία κοστίζει 800 δολάρια για μια ώρα αλλά αξίζει τον κόπο-5

    Επιπλέον, οι ντόπιοι κάτοικοι και το περιβάλλον δεν θα δουν κανένα όφελος από ένα μοντέλο μαζικού τουρισμού που έχει προκαλέσει τόσα πολλά προβλήματα σε όλο τον πλανήτη, ιδιαίτερα σε φημισμένα εύθραυστα οικοσυστήματα όπως ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας και ο κόλπος Χα Λονγκ του Βιετνάμ.

    Ο τουρισμός, και ιδιαίτερα ο βιώσιμος, πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαράια Αντετοκούνμπο: Ανέβασε φωτογραφίες από το φόρεμα που έβαλε στο bachelorette πάρτι της

    Η Μαράια Ριντλσπρίγκερ, σύζυγος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μοιράστηκε νέες φωτογραφίες της...

    ΠΑΤΡΑ: Μπλόκο αύριο το πρωί στο αντλιοστάσιο του Δήμου στην Ρομάντζα! Κινητοποίηση κατοίκων

    Στα μαχαίρια Δήμος και κάτοικοι της Ρομάντζας για το...

    Άννα Διαμαντοπούλου: Ο πρωθυπουργός έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

    Για «διαζύγιο» του πρωθυπουργού με την πραγματικότητα κάνει λόγο...

    Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη Πολιτική Γραμματεία απόψε – Διαψεύδεται ότι θα πάει ο Στέφανος Κασσελάκης

    Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναμένεται...
    Best Shop