Οι υποψήφιοι να σεβαστούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

    Ημερομηνία:

    Έναν χρόνο μετά από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις οποίεςψήφισαν 150.000 μέλη και ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρόεδρος του, το κόμμα μας οδηγείται πάλι στις κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας.

    Θα εκφράσω, την ευχή, την ελπίδα, αυτές οι εκλογές να δώσουν οριστικά και αμετάκλητα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο που σπαράσσει το κόμμα μας, σηματοδοτώντας παράλληλα ένα νέο ξεκίνημα που θα μας δώσει ώθηση ώστε να τιμήσουμε στο έπακρο τον θεσμικό μας ρόλο: αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Για να επιτευχθεί αυτός ο αυτονόητος, πλην όμως όχι και δεδομένος στόχος, οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει εκ των προτέρων να δεσμευτούν ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, όποιο κι αν είναι αυτό.

    Σεβόμενοι την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, θα σεβαστούν παράλληλα και την ετυμηγορία της εκλογικής βάσης.

    Με άλλα λόγια, θα επιδείξουν τον δέοντα σεβασμό στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα οποία θα κληθούν για δεύτερη φορά σε διάστημαενός χρόνου στις κάλπες.

    Αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος για την εμπέδωση της ενότητας την επομένη ημέρα και τη χάραξη μιας ενιαίας και συντεταγμένης πορείας, η οποία θα έχει ως προορισμό μια αξιόπιστη και δυναμική προοδευτική αντιπολίτευση, προς όφελος της κοινωνίας.

    Κακά τα ψέματα, οι επικείμενες εσωκομματικές εκλογές είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας.

    Μετά και από τη νέα ετυμηγορία της κομματικής βάσης δεν επιτρέπεται καμία διολίσθηση εκ νέου στην εσωστρέφεια.

    Όσες και όσοι δε επιδοθούν και πάλι σε εσωκομματικές αντιπαραθέσεις εκπορευόμενοι από προσωπικές φιλοδοξίες, θα είναι έκθετοι έναντι των μελών μας.

    Το χειρότερο, όμως, θα είναι ότι θα τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για την κοινωνία, η οποία θα παραμείνει ανυπεράσπιστη, αντιμετωπίζοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

    ΣΣ: Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐαςτου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.                     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εφηβεία: Πότε σταματούν να ψηλώνουν τα κορίτσια – Τα ορόσημα της ανάπτυξης

    Τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ένα παιδί παρουσιάζει ταχεία ανάπτυξη....

    Κατάργηση τμήματος κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου στο Λύκειο Βραχναιίκων – Αύριο Κινητοποίηση στο σχολείο

    Aπ΄τον Σύλλογο Γονέων λάβαμε το εξής: Αιφνιδιαστικά την Τετάρτη...

    ΚΚΕ: Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

    Eρώτηση του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας:  Η Παθολογική κλινική...
    Best Shop