Στα 148 εκ. έφτασε η μεταγραφή του Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα

    Ημερομηνία:

    Η συμφωνία που έφερε τον Ουσμάν Ντεμπελέ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Μπαρτσελόνα αντιπροσώπευε μια σαφή αλλαγή του ρυθμού στους «Μπλαουγκράνα», όσον αφορά τη μεταγραφική αγορά. 

    Όμως, η καριέρα του Γάλλου στη Βαρκελώνη χαρακτηρίστηκε από σκαμπανεβάσματα, καθιστώντας τον μια καταστροφική περίπτωση για τους Καταλανούς, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η τρέχουσα οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

    Το 2017 η Μπαρτσελόνα επένδυσε ένα σημαντικό ποσό για να τον αγοράσει από την Ντόρτμουντ, προσδιορίζοντας τον Ντεμπελέ ως τον τέλειο αντικαταστάτη του Νεϊμάρ που μετακινήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν για 222 εκατομμύρια. Ωστόσο, παρά τις προσδοκίες, οι δυνατότητές του ποτέ δεν ξεδιπλώθηκαν πλήρως.

    Το 2023, οι «Μπλαουγκράνα» αποφάσισαν να τον πουλήσουν στην Παρί Σεν Ζερμέν για 50 εκατομμύρια ευρώ, ποσό σαφέστατα κατά πολύ χαμηλότερο από την επένδυση που χρειάστηκε για να γίνει μέλος της ομάδας.

    Το ποσό που ξόδεψε ο ισπανικός σύλλογος το 2017, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, αποπληρώθηκε επτά χρόνια μετά την αγορά του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ και για αυτόν τον λόγο μπορεί να οριστεί με βεβαιότητα πόσο κόστισε ο Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα.

    Μάλιστα, λόγω του τελευταίου γκολ που σημείωσε με την Εθνική Γαλλίας (απέναντι στο Βέλγιο), «πυροδοτήθηκε» ακόμα ένα μπόνους που προέβλεπε η συμφωνία των Καταλανών με την Ντόρτμουντ κι ανέβασε τη δαπάνη στα 148 εκατομμύρια ευρώ. 

    Μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που όμως όχι μόνο δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά αντίθετα επηρέασε το πλάνο του καταλανικού συλλόγου για πολλά χρόνια με τις αρνητικές επιπτώσεις στο μπάτζετ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί ο ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών

    Σε ανάρτησή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας...

    Εμμανουήλ Καραλής-Μίλτος Τεντόγλου: Σταμάτησαν τον πρώτο για αυτόγραφα στις Βρυξέλλες, αδιαφόρησαν για τον δεύτερο

    Στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής προκειμένου το Σαββατοκύριακο να...

    Σε εξέλιξη η δημιουργία του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

    Την Κυριακή 01.09.2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρέσβη της Ελλάδας...

    Μεταναστευτικό: Γιατί ο Μητσοτάκης «σηκώνει το γάντι» στη Γερμανία – Παρασκηνιακές συνεννοήσεις και με άλλα ευρωπαϊκά κράτη

    Η σπουδή της Γερμανίας να...θυμηθεί τη «σκληρή» γραμμή για το μεταναστευτικό μετά από...
    Best Shop